Sidor

måndag 22 november 2010

Dag 01 av 45 - Presentera mig själv


Idag ska jag presentera mig själv. Många av er som följer bloggen känner mig redan, antingen som privatperson, kollega, vän, familjemedlem eller som bloggvän. Andra är gamla klasskamrater eller bekanta. Alla har nog olika syn på mig eller uppfattningar om mig.
För 3 år sedan skrev jag denna gästblogg om mig hos Mrs Mulatt på Aftonbladet (Numera Baby Mama). Annat som är skrivet om mig hittar du HÄR och HÄR.

Vem är jag? Jag är en 34 årig kvinna som är fru till maken, mamma till mitt lilla mirakel, matte till primadonnan, dotter till världens bästa föräldrar, syster till världens bästa syster yster, moster till 2 bedårande gullungar, jag är svägerska x2, jag är faster till 4 av sonens kusiner, jag är barnbarn till min katolska maffiamormor, jag är en Lilja, jag är en scrappare. Jag är systerdotter till min morbror som också är min gudfar, kusin till 4 och gudmor till en av dem. Jag är svärdotter till världens bästa svärmor och styvsvärfar.
Jag är vän och bästa vän, jag är sjuksköterska och sedan maj 2010 specialistsjuksköterska, jag är arbetskamrat, kompis, bloggvän och säkert mycket mer.

Jag är en tvättäkta kräfta som älskar mitt hem och min familj. Jag är hellre hemma och myser än ute på stan och röjer. Jag älskar att sjunga, scrappa och pilla med datorn (enligt maken är jag också en datanörd)....jag älskar att laga mat och experimentera i köket.
Sommaren 2000 gifte jag mig med mitt livs kärlek och i somras firade vi 10-årig bröllopsdag. Tänk vad tiden går. 
Julafton 2002 förändrades livet för alltid och jag blev mamma till en påg som kom 6 veckor förtidigt. Om 1 månad fyller han 8 år och jag är stoltare än någonsin. I februari 2008 fick livet ytterligare en dimension av glädje, då föddes min systerson och jag blev moster. Tänk så mkt kärlek man är kapabel att besitta och för drygt 1 månad sedan hände det igen, den här gången till en liten prinsessa. Livet är underbart.
Hösten 2006 diagnostiserades jag med bröstcancer och fick återfall sensommaren 2008. Jag överlevde och lever men bearbetar dagligen de tankar och känslor som sjukdomen för med sig.

Jag älskar soul och favoriterna jag gärna waylar loss till här hemma är the Queen herself Aretha Franklin, Marvin Gaye, Mahalia Jackson och Whitney Houston. Men jag är även en allätare så här hemma hittar du allt från klassiskt till rock, från tuggummipop till eurotechno, från disco till synth och från soul till gospel. Vi lyssnar verkligen på allt, beroende på humör och situation.

Ja, som person är jag bestämd och enligt min omgivning ordentlig. Jag gillar ordning och reda, jag vill ha raka och tydliga svar. Jag gillar inte människor som velar eller svamlar och talar osanning. Jag avskyr lögnare och människor som inte står vid sitt ord. Jag sätter gärna mina nära och kära före mig själv. Jag är mestadels glad och försöker se på saker och ting ut en positiv synvinkel. Jag är envis - på gott och ont.....så är det väl alltid med envishet.
Jag tillhör dem som alltid kommer i tid, eller gärna 10 minuter tidigt. Jag älskar sport, helst fotboll eftersom jag själv spelat i många år. Och nu när Malmö tagit SM-guld är man ju extra stolt.

Jag är überkass på att berömma mig själv och hitta bra sidor med mig själv....gjorde några tappra försök när jag deltog i 6 veckors utmaningen för ett tag sedan. Jag lyckades inte så bra, säkert för min självbild är kass även om självförtroendet är bra. Självkänslan och självbilden jobbar jag på, dagligen...så det blir bättre.

Nu är jag tom på ord....så det får va bra för idag.

9 kommentarer:

Monica sa...

Precis som jag uppfattar dig ;)

Kiqi sa...

Håller med Monica! Härligt, och ärligt <3

Tjock men Chic sa...

Tack för din presentation. En otroligt spännande kvinna med mycket go i tycker jag att du verkar vara.

Susanne sa...

Tackar också för din presentation... jag uppfattar dig verkligen som du beskriver dig... trots det lilla jag känner dig.
Du är en UNDERBAR person!!!
Kramizar

Imsavimsa sa...

Tack för en jättehärlig presentation :)! Du låter som en riktigt trevlig och go person.
Imsavimsa

Evas Pyssel sa...

Jag gillar dig !!! Kram Eva

scrapmoster sa...

Precis så har jag uppfattat dig. Det gläder mig. Härlig utmaning. ska anamma den fast lite senare, för mkt nu för att blogga varje dag...men sen..

KRAMEN
i

Kati sa...

Hej!

Tack för det fina inlägget... you are one of my heroes now...du fantastiska människa.

Från en kräfta till en annan... jag smålog när jag läste din beskrivning av dig själv...hmm..väldigt mycket stämde och påminde om mig själv.

Ha en härlig kväll och morgondag!

Kati

Susanne sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...