Sidor

söndag 14 november 2010

Stockholmsresan - Genombrottsprojektet

Jag och mina kollegor ingår i ett Genombrottsprojekt som initierats av SKL, Sveriges kommuner och landsting som på uppdrag av regeringen ska se över den psykiatriska slutenvården med fokus på tvångsvård och tvångsåtgärder. Vi som nu jobbar i dessa projekt kommer från enheter från precis hela landet och vårt fokus är att minska tvångsvården och tvångsåtgärderna med patienten i fokus.
Det är ett jättespännande arbete, ett viktigt arbete men ett hårt arbete.
Vi var väl förberedda när vi åkte upp till Infra City i Upplands Väsby och hade lagt ner många långa timmar på förberedelsearbetet.
Konferenscentret där vi också bodde var fantastiskt! Miljön var underbar, personalen trevlig och serviceinriktad och verkligen på topp. Maten superb och upplägget kanon. Men ni kan tro vi jobbade på, dagarna började tidigt och slutade runt sex på kvällen. Vi som är vana att vara på benen hela dagarna hade svårt att sitta still så här i flera dagar och fick bälja massor av kaffe för att hålla koncentrationen på topp.
Nu har vi jobbat fram det vi skulle till nästa etapp, och har massor av arbete framför oss som börjar redan på måndag morgon när vi är tillbaka på avdelningen. För hälften av teamet som jobbar denna helgen börjar arbetet redan idag. Projektet håller på fram till hösten 2011 för vår del och jag ser med spänning fram mot vad vi ska åstadkomma.

5 kommentarer:

Chrissan sa...

Röstar för mindre tvång.
Och blir så less på att höra om brukare som har lås på t ex kyl O frys för att de inte ska äta ihjäl sig. Mer personal och man kan jobba med andra metoder. Tror jag iaf.
(som just stött på en liknande situation.)

Evas Pyssel sa...

Det är givande med fortbildning och nya kickar. Man behöver ibland lämna det dagliga arbetet. Kram Eva

Madlar sa...

Hoppas det var en bra dag, skulle tro att du träffade min goa vän Karin ;)

Monica sa...

Gu va spännande varflr var inte vi där?

Monica sa...

NSPE nacka

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...