Sidor

söndag 28 november 2010

Dag 07 av 45 - Vad är kärlek?

Kärlek är när sonen säger att hans mamma ÄGER. Kärlek är när maken ger mig okrossbara vildmarksspeglar i ett tappert försök att få sin nyblivna fru att testa på campinglivet. Kärlek är när ens pappa åker hem till en förtvivlad dotter sent en kväll för att plocka bort spindlar i taket. Kärlek är när ens mamma står och bakar 300 piroger till sin dotters fotbollsläger, trots att hon avskyr att baka. Kärlek är när ens syster har pusskalas med sin systerson så han kiknar av skratt. Kärlek är när ens farmor (må hon vila i frid) tålmodigt hjälper sitt barnbarn sticka en slips till sin pappa i julklapp.....det tog 2 månader och med ett leende kallar tappade maskor för mönster. Kärlek är när ens mormor i Polen,  på julafton 2002 rusar till kyrkan för att tända ett ljus för sitt barnbarn och första barnbarnsbarn som båda ligger på intensiven efter en förlossning som inträffat 6 veckor för tidigt - och gläds eftersom barnbarnsbarnet nu delar födelsedag med självaste Jesus.
Kärlek är när systersonen låter moster "vakta" hans snutte. Kärlek är att få snusa sin systerdotter i nacken medan hon ligger på ens axel och ska rapa.
Kärlek är när svärmor sitter halva natten för att sy färdigt gardinerna hennes svärdotter önskat sig, och sen kommer hem och hjälper henne hänga upp dem.
Kärlek är när vännerna skickar uppmuntrande sms trots att man inte orkar prata eller svara på dem efter att ha fått cytostatikabehandling.
Kärlek är när maken älskar en som mest när man förtjänar det som minst för att han vet att det är då man behöver det som mest. 
Kärlek är:
Vad är kärlek för dig?

7 kommentarer:

Linda H sa...

åh nu bölar jag igen....

Chrissan sa...

Så fint du skriver!

Anonym sa...

Jag trodde att jag inte skulle gråta mer.... pappa har tycker att han inte gråter, men hans ögon är väldigt blanka .. puss och kram mamma

Lena sa...

Helt underbart skrivet!! Förstår att det faller en och annan tår hos mamma och pappa :) Kramar

scrapmoster sa...

Men va fint skrivet!!! Mina ögon är också tårfyllda...så fint.

Kramen i

Anonym sa...

Hormoner eller ej.. Tårarna rinner. Denna texten är kärlek. Saknar dig fina människa! Puss Louise

Annika Strandberg sa...

åh..ja det är kärlek!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...