Sidor

tisdag 26 maj 2009

Oopsies!



Titta vad jag gjorde igår! Oopsies! Namnet Oopsie kommer från att kvinnan som kom på detta recept gjorde fel. Hon skulle egentligen baka något helt annat, Oops liksom!

Ingredienser (ca 6 st Oopsies)
3 ägg
100 gram philadelphiaost
Lite salt.

Gör så här
Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt med lite salt. Man ska kunna vända på bunken utan att vitorna rinner ur. Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med philadelphiaosten Sedan vänder du försiktigt ner ostsmeten i vitorna. Lite i taget. Rör inte alltså, utan blanda försiktigt. Detta för att man vill bibehålla luften i smeten. Klicka sedan ut på bakplåtspapper och grädda i ugnen på 150 grader i 25-30 minuter!

Variationsmöjligheter
Detta grundrecept går även att använda till bl.a. smörgåstårta, pizza, tårtbotten mm. Här hittar du fler förslag.

GI-vänligt till tusen! Åse använde dem som hamburgerbröd, jag åt en som en macka imorse.

Förkylningen frodas men hålls under kontroll med sedvanliga receptfria medel. Blev klar med uppsatsen igår, känns sååå skönt! Nu måste ja rusa till bussen!

Ha de bäst alla souldiggers

8 kommentarer:

Lena sa...

Låter mysko, bara ägg och ost... Bör nog smakas. Hann inte kolla GI viktkoll igår, lite för mycket logistik med 20 auktioner som gick ut... Får se ikväll!

Kram

Malin sa...

Vad gott det ser ut! Härligt att du blev klar med uppsatsen också. Krya på dig! Kram

Therése sa...

Åh vad gott ser ut! Längtar tills jag får börja äta mat igen :D 1,5 vecka kvar :D Kram på dig!

Daniel sa...

Oj vad gött

- jag vill oxå ha en ooooopsie!

GI girl sa...

Hur smakar de? Sött eller? Undrar om de är smaskiga med lite jordnötssmör på? ;-)

Pulver sa...

Oopsies är tydligen gott enligt sambon :) Jag bakade sådana till henne häromdagen för att testa. Själv får jag vänte till min pulverperiod är över.

Mrs McGlaun sa...

Ah, det såg lite roligt ut. Hur länge håller dom och vart ska man förvara dom? (skafferi, frys, kyl?)

Mamma Russin sa...

hej hej..
åh så roligt att jag hittade din blogg så jag kom på vad detta gi bröd hette.. hade helt glömt av det.. jag äter GI sedan 12 veckor nu och tänkte testa detta..
trevlig blogg du har.. kommer hit igen..:)
kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...