Sidor

lördag 9 maj 2009

Galen hund ger upphov till sömnbrist

Igår kväll var jag ju hemma helt själv. Maken är på kurs, kommer hem idag och sonen är hos farföräldrarna hela helgen o myser. Så det var jag och Alice. Alice som just nu är galen....hon löper.
När det började ösregna igår (kom även lite åska) så flippar hon ut totalt! Börjar yla (vilket jag ALDRIG hört henne göra innan) och får ett ryck ute i uterummet där hon springer runt bordet säkert 25 varv innan hon far in och börjar gnuffa om i sin korg i samma infernaliska tempo. Allt detta medan jag bara står och ser på och skakar på huvudet.
Ack ja....denna hund. I alla fall så lugnade hon sig lite därefter och jag kunde njuta av ett långt bad, vilket jag inte kommer ihåg när jag gjort sist...
Kollade lite på tv men tyckte inte där va nått att se så jag gick och la mig tidigt efter en snabb tur ut med tok-hunden så hon fick kissa av sig inför natten. Då var klockan lite över tio på kvällen.

Sen klockan 02,45 vaknar jag av samma ylande........snacka om att man far upp ur sängen med panik. Det första jag gör är att kolla efter maken, men han var ju inte där....springer då in till sonens rum...o hittar en tom säng....först då börjar ja fatta att ingen av dem är ju hemma....
Hör hur Alice skäller (ett vaktande skall) och blir då lite rädd....tänk om någon stryker omkring här ute....
Ni skulle sett mig när jag smög ut från sonens rum....med ett tennisrack i högsta hugg...haha...
Nädå, där va ingen ute, Alice skällde på .....VÄDRET! Då är det fullt oväder ute och detta ska ju ut o kollas....så hon blev utsläppt i trädgården....där går hon 2 varv och "inspekterar" och sen går hon lungt in o lägger sig igen.
Jahapp....så var det med det. Det tar ett tag innan jag kan somna om....och jag hinner inte sova många minuter förrän det är dags igen....men då pga tidningsbudet! Något hon aldrig annars reagerar på eftersom det tillhör våra "normala" ljud....
Suck!
Så när klockan ringde imorse var jag mer död än levande. O här sitter jag nu med en god äggröra i magen och andra koppen kaffe vid min sida. Ska snart till jobb och hinner bara precis möta maken i dörren när jag går.
Har hunnit göra kesoplättar till imorgon bitti och har en fläskfilégryta puttrandes på spisen nu som ska ner i matlådan till ikväll.
Nu måste jag rappa på här annars kommer jag inte hinna med allt som ska göras.
Ha en bra lördag!

6 kommentarer:

Lena sa...

Men hjälp! Det låter ju som när Nellie och Corny får spel och väcker mig sjuttielva gånger på natten... Man är INTE pigg nästa dag. Haha, ser dig med tennisracketen i högsta hugg, vilken syn!! Hoppas du får en bra dag på jobbet, skall själv gå så snart tvättmaskinen är klar.

Kramar

annsan_s sa...

Jag har sett att du har den där,fattar inte varför min låga
inte brinner på bloggen! Det är en hemsk sjukdom, min morfar dog i cancer när jag var 21 år saknar han jättemycket.

Ha en skön lördag

Kram

annsan_s sa...

Hahahaha. Synd om kossan men tjuren blev nog glad..Kram

Malin sa...

Åh vad jobbigt! Det är fördelen att ha en hanhund, man slipper löpet. Min hund går istället runt o gnäller efter grannens tik. Sådär trevligt när han sätter igång (vilket är inte så ofta nu). Hoppas hon är lugnare i natt! Ha en bra dag. Kram!

Anonym sa...

Usch ja det är otäckt när de börjar skälla så där utan vidare :(
Och ja det blåste och var världes oväder inatt,jag vaknade oxå av att det smällde som bara den i våra persiener.
Hoppas du får en liten vilo stund under dagen :)
Kram

ulle sa...

Ja, dessa hundar kan skrämma slag på en ibland. Vår hund sätter igång att vrålskälla så fort hon hör hemglassbilen och jag fattar inte vad den har gjort för ont. Jag blir lika rädd varje gång..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...