Sidor

torsdag 28 juli 2011

Tacksamhetsalfabetet: Ä


Kan man annat än vara tacksam för alla man älskar och för att man själv är älskad?! Det är i alla fall inget jag tar för givet.
Jag är tacksam för ärliga människor, för att jag har en ängel som vakar över mig (min farmor), för att jag ärvt min farmors sångröst och min mormors tycke för matlagning.
Jag är tacksam när svärmor gör sin fantastiskt goda äpplepaj med vaniljsås. Mums så gott!

Vad/vem är du tacksam för som börjar på Ä?

Idag är det begravning för svärfar, något som naturligtvis är jobbigt för oss alla. Den som just nu har det jobbigast här hemma är sonen. Både igår och i förrgår var han jätteledsen och saknade sin farfar. Vi har pratat mkt, tittat på foton och så har han skrivit ett jättefint brev till honom som vi tar med idag. Svärfars önskan var nämligen att "de små", dvs sonen och hans ett år äldre kusiner samt alla småbarn inte skulle närvara vid begravningen. Han var av den starka övertygelsen om att de döda ska kommas ihåg av de små som de var innan de dog, inte som någon som ligger "där framme i en kista". 
Igår kom det frågor som "blir farfar en ängel, en duva eller ett moln nu när han är död?" och "kommer någon ner och hämtar honom efter begravningen eller flyger han själv upp till himmelen?" Vi (sonen) kom fram till att farfar nog var en ängel som satt på ett moln med små söta duvor omkring sig. Och eftersom änglar flyger så flög han själv upp och satte sig på molnet efter begravningen. 
Man är som förälder rätt oförberedd på dessa frågor och det är svårt att veta vad som är "rätt" svar....ja vet ju att det inte finns rätt och fel i dessa frågor men de är ändå svåra. 

Ha en fin dag och var rädda om era nära och kära

2 kommentarer:

Lena sa...

Tänker på er alla idag. Jag tror också farfar sitter på ett moln och dinglar med benen. Kanske har han träffat på några andra änglar som han känner? Eller några gamla husdjur som ni haft? Jag tror att han spanar ner på Alex och hans kusiner så att han vet vad som händer dem i livet. Eller hur? Kramar i massor

Anonym sa...

Vilken sund inställning han verkar haft, farfar!
Lycka till idag, jag tänker på dej!
Kram Maribella

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...