Sidor

fredag 3 december 2010

Dag 12 av 45 - Min tro

Jag är på pappret katolik. Jag är döpt i katolska kyrkan, jag har tagit första kommunionen där, konfirmerat mig där och gift mig där. Jag döpte min son där....prästen som höll dopet sa efteråt att katolska kyrkan inte tillåter IVF-behandlingar, och min son kom till världen med hjälp av IVF. Dessa barn är inte "Guds välsignelse".
Det var då jag slutade gå i kyrkan. Hade det inte varit för min mormor (ni vet min katolska maffiamormor) så hade jag gått ur den katolska kyrkan. För varför ska jag tillhöra ett samfund som inte "godkänner" min son?

Frågar någon mig om min tro säger jag automatiskt att jag är katolik. Det ligger i blodet liksom. Jag firar de katolska högtiderna, precis som jag lärt mig under min uppväxt. Det är tradition.....
Men jag går inte längre till kyrkan, och kommer inte göra det heller.

11 kommentarer:

Lena sa...

Det hade jag ingen aning om när det gäller katolicismen! Du gjorde helt rätt som slutade gå! Varför skulle IVF-barn vara mindre välkomna än barn som föds till föräldrar som inte vill ha dem? Det man kan säga om IVF-barn är väl att de oftast är väldigt mycket mer efterlängtade än många barn som kommit till på det naturliga sättet. Usch vad trångsynt!!

Kram å ha en bra dag!

Petra Skogstokiga Rubberstamps sa...

Håller verkligen med föregående talare.
Ha en riktigt härlig helg.
Massor av Skogstokiga
kramar
Petra

Chrissan sa...

Verkligen trångsynt syn... Trist...:/

Trevlig helg!

Petra/Paradise sa...

När man hör om något sådant här så blir man ju rent ut sagt förbannad!
Vad är det för sätt att se på saker å ting egentligen??
Dårar!

*grr*

>:O(

Bra att du tagit avstånd!!

Många värmande kramar i vinterkylan.
Trevlig helg!!
KRAM Petra

Kiqi sa...

Förstår dig verkligen! Det är lustigt vad bra människor är å att ta över guds uppgift. Den att döma! Speciellt "starkt troende" =( Tvi!

Tjock & Chic sa...

Ibland förstår jag inte kyrkan alls. Gud älskar alla, heter det ju men bara du inte är gay och IVF barn!?????
Stor kram

Tjock & Chic sa...

Tack för din ord. De värmde! Kram N

Kati sa...

Hej igen... nu har jag kommenterat dina senaste dagars inlägg... ej hunnit tidigare.

Jag är döpt katolik, första kommunionen med italienska kompisar i katolska kyrkan, vuxen konfirmerad i svenska kyrkan och nu frikyrkligt engagerad.

Jag håller med.. allt liv är viktigt, unikt och underbart skapad av en god Gud.

Själv kunde jag för mitt liv inte förstå varför en katolsk präst som blev kär under tiden som jag studerade inför kommunionen inte fick gifta sig utan blev utesluten ur kyrkan... kärleken är väl störst av allt och Gud är kärlek.

Därför valde jag en annan väg för mig i tron.

Jag hade en maffia farmor!

Trevlig helg!

Kati

Lottas vrå sa...

Det måste ha känts väldigt underligt att få en sådan kommentar från honom som precis döpt din son!

Blir så arg bara jag tänker på det.
Förstår verkligen att du tar avstånd.


När det gäller mitt julkort på kaffefilter, så är det ett papper som jag använt som bas och limmat på filterpappret. Ej infärgat.
Ha det så bra.
Kram

Stina sa...

Det är verkligen konstigt hur trångsynta trossamfunden kan vara. Det liksom strävar mot allt förnuft på något sätt. Jag förstår att du blir besviken, jag skulle inte heller gå dit mer...
Kram

Lisa sa...

Jag förstår dig fullständigt!
Självklart kan man ha en lika stark tro även om man inte går till kyrkan längre.
De katolska prästernas motstånd mot ivf grundar sig ju främst i att de menar att de är fel att skilja reproduktion och sexualitet åt. Med den logiken borde det ju vara lika fel att ha samlag under graviditeten, efter klimakteriet och kanske också medan man helammar eftersom samlaget inte kan leda till graviditet vid åtminstone de två första situationerna. Men nej, det är något heeeeelt annat säger prästerna. Samma bristande logik har de när de godkänner säkra perioder som preventivmetod men tycker att det är en svår synd att använda kondom. Vid kondomanvändande finns ju inte risken att ett befruktat ägg dör, som vid p-pillersnvändande så varför kondom är "fel" medans säkra perioder är "rätt" har jag aldrig förstått.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...