Sidor

onsdag 15 september 2010

Träningskläder för storvuxna

Varför ska det vara så svårt att hitta bra träningskläder när man inte har size zero?! För det är väl ändå så här att vi som verkligen behöver träna och vara på gymmet ska kunna ha annat än gamla mjukisbrallor att träna i?! Går in på Intersport och Stadium....nope inget som passar....det de kallar för strl M och L sitter som ett ålaskinn o är knappast något man vill ha på sig i min strl! Frågade personalen vad dessa strl motsvara och en M var 38/40 och L 40/42. Jo men tjena! Eller hur! Jag har strl 40/42 i vanliga butiker idag och deras strl passade INTE!
Nä, jag fick slutligen handla på nätet (vilket jag förvisso inte har något emot, men ska det verkligen behövas?) Fick en kommentar av expediten på Stadium att jag kanske skulle handla i specialbutiker....jaha...vad är detta då? Var finns dessa? Det visste hon inte, nä men kom då för fan inte med en sådan kommentar. Nu vet jag inte om fler av oss storvuxna hade tränat om det gått att hitta träningskläder som passade och kändes bekväma, men en sak är säker det underlättar ju inte precis!
Dessa byxor hittade jag på Ellos och de ska invigas imorgon. Vet du var man kan köpa bra träningskläder som inte är i pygméstorlek tar jag tacksamt emot tips på detta!

Tack för alla peppande kommentarer. Sorry att jag inte är så positiv som jag kanske normalt sätt brukar vara. Någon undrade om jag var deppig. Nej det är jag inte, något nedstämd kanske för det är mkt som pågår i min skalle just nu och jag jobbar stenhårt på att få rätt på mitt tänk. Det är även andra privata saker som tar energi nu som jag inte berör i bloggen eftersom jag inte vet vem som läser.
Önskar er alla en härlig dag med uppfriskande höstvindar och lite solsken.

10 kommentarer:

Sussie sa...

Testa H&M. De har både rymliga byxor och tröjor. Dessutom till ett bra pris. Har avverkat en hel del träningsbyxor därifrån genom åren.

Lena sa...

Jag har inte begett mig in i det "träsket" än, men att hitta baddräkt är också svårt. Likaså när man får hem erbjudande om at prenumerera på alla dessa nyttiga tidningar, bara pygméstorlekar som erbjuds som premier. En gång ringde en försäljare och ville pracka på mig en tidning med just ett träningsset som premie och jag frågade honom varför de hade så små storlekar. Han höll med och blev ganska tyst... han fick inte sålt någon prenumeration... Sorry att jag har varit urusel på att kommentera på sista tiden, men jag har varit TRÖTT på kvällarna. Men jag läser allt :) KRAMAR

Annika sa...

vilken kommentar! och till dig!!! Du har ju normala storlekar och borde INTE få ett förslag på specialaffärer....*grr*

Chris_P sa...

Min gympatränare på Friskis har haft både en o två diskussioner med Stadium, skällt ut dom och frågat om det inte är meningen att vi som tar 42/44/46 ska kunna träna. Helt idiotiskt! Dom hade med all säkerhet fått sålt alla sina "tjockis"-storlekar i ett nafs. En annan sak som irriterat mig länge är att herr-avdelningar inte har någon tjockisavdelning. Bara dam. Herrar kan få sina kläder från små till XXXL i många affärer, alltså alla herrar kan se lika snygga ut! Medan storvuxna damer är förvisade till XLNT o Genourous och det kanske inte passar alla åldrar. Nä - ner med tjockisavdelningarna!
Ikväll är det cirkelgym för mig som gäller! Kämpa på Katarina - du är grymt duktig! Hälsa J!

Ninja Ister sa...

Jag har handlat i butiker för styrketränande killar - sånna där butiker för breeeeda killar. Där kan man hitta riktigt snygga saker ibland.

För det mesta handlar jag på Intersports herravdelning, det funkar...

Helene sa...

Gokväll !!
Ja ellos har mycket bra kläder i olika storlekar = ))
Vadå special-affärer = ((
DOM BORDE väl ha normala storlekar, men jag håller med, dom är små i storlekar där !!
Ha en skön kväll.
Kram Helene.

Jenny sa...

Röhnisch har riktigt snygga träningskläder i större storlekar även om jag tycker att det är lite samma fenomen att de generellt är en storlek mindre. Deras byxor i vanliga stolekar finns ibland i XXL och även XL är ibland lite större. Dock något dyrare men jag har flera av deras byxor som håller riktigt riktigt länge.

Stl XL för Nike, Reebok mfl är 42 men jag tycker generellt att Nike är större i storlekarna.

Jag kör ofta med ett linne från Ellos/Josefssons som finns i 2 pack och är kanon!

inger sa...

Jag sällar mig till de som gillar Ellos, de har bra grejer.
Vad det än är du brottas med så "hang in there". Du klarar det också. Tänk vad mycket du fått kämpa igenom innan med cancer å allt. Finns det nått du inte klarar?? KRAMEN i

Anonym sa...

Hej hej, Stadium har massa snygga träningskläder. SOC deras egna märke, har upp till storlek 46. Byxor finns i tre olika passformer- tighta, vanligt och lösa. Hoppas du hittar något bra!

Fredrik Franzén sa...

Hej.

Detta kanske tyvärr inte hjälper dig men ett tips som du kan föra vidare om du känner eller vet om killar som behöver större storlekar i kläder. Dressmann på vasagatan i Stockholm precis vid MC Donalds har enbart större storlekar och personalen är helt underbara där.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...