Sidor

torsdag 16 september 2010

6 veckors utmaningen, e ni me?!

Klicka på bilden o kom till den härliga bloggen Äta, träna kämpa!
Så här står det inne på bloggen om utmaningen:

GRUNDUTMANINGEN:

20/9 – 31/10
Under dessa 6 veckor ska förutom veckoutmaningarna (veckoutmaningarna får dock räknas in i nedanstående), detta avverkas:

150 km ska avverkas på frivilligt sätt. Simning, cykling, promenad, löpning, rodd osv.

30 träningspass ska avklaras. Vad som är giltigt som ett träningspass avgör du själv.

1 h i plankan, på knä eller tå, rak eller sidoplanka.

500 armhävningar, på knä eller tå.

20 min jägarvila.

4 intervallpass. Du väljer själv om du vill springa/gå/cykla/simma etc etc. Alla sätt fungerar!

1 stretchpass/avslappningspass/yogapass/meditation per vecka.

1 valfri och personlig utmaning för hela perioden. Det kan handla om precis vad som helst, om träning, välmående, vikt, mat, godisförbud. Etc.

Vecka 1 börjar lite fint med 5 stycken maxtest. Dessa återkommer även i vecka 6 så skriv ner resultatet så att du kan jämföra när du gör om maxtesterna.

 • Maxtest 1: ”Kom så långt du kan på 30 minuter” : Testet är relativt enkelt. Välj en konditionsform som passar dig och som du kan upprepa om sex veckor. Exempelvis löpning, promenad, cykling, crosstrainer, rodd, simning etc. Värm upp före om du vill och kör sedan 30 minuter så snabbt du orkar och mät hur långt du kommer. Den sträckan ska vi förhoppningsvis slå vecka 6. (Tänk på att om du gör maxtestet på en maskin, så är ett bra tips att om möjligt köra på samma maskin nästa maxtest och med samma inställningar utav motstånd och liknande, så att resultatet går att jämföra sinsemellan rättvist.)
 • Maxtest 2: Plankan. På knä eller på tå, eller börja på tå och fortsätt på knä, beroende på hur stark du är. Håll ut så länge du orkar.
 • Maxtest 3: Armhävningar. Så många du orkar. På knä eller på tå, eller börja på tå och fortsätt på knä, beroende på hur stark du är.
 • Maxtest 4: Upphopp. Så många du hinner på 1 minut. Händerna ska nudda golvet mellan hoppen och klappa i luften i hoppet.
 • Maxtest 5: Jägarvila. Stå i jägarvila så länge du orkar.
 • Skriv ner minst 10 saker med dig själv som du är stolt över/nöjd med.


 • 2000 trappsteg ska betas av under veckan. Välj själv om du sprider ut det över hela veckan eller kör ett stenhårt pass och tar alla trappsteg på en och samma gång.
 • Tacksamhet. Skriv varje dag ner minst tre saker som du är tacksam över.
 • Testa ett nytt recept/ingrediens.


 • Streakwalk/run. Gå eller spring minst en sammanhållen kilometer i ett sträck, varje dag.
 • Säg något positivt till dig själv varje morgon när du ser dig i spegeln.

 • 10 timmar: Den här veckan ska innehålla minst 10 timmars motion/rörelse/träning. Vad du räknar in dessa 10 timmar avgör du själv. Det kan var allt ifrån löpning till att ta trapporna på jobbet eller dammsuga.
 • Skriv ner 10 saker med din kropp som du är nöjd över.

 • 1000 hopp. Den här veckan ska du göra 1000 hopp. Upphopp, grodhopp, benböjshopp, burpees, småhopp, hopprepshopp, längdhopp, höjdhopp. Vilken typ av hopp du vill, bara båda dina fötter lämnar marken. Antingen sprider du ut dem under hela veckan, eller så gör du dem till ett roligt pass.
 • Ge minst en ärlig komplimang till någon i din omgivning varje dag.


 • Utför de 5 maxtesten från vecka 1 igen.
 • Testa en ny träningsform. Något spännande, något du länge funderat på att testa, en träningsform du testat för länge sen men vill ge en ny chans? Du bestämmer!
 • Skriv ner ytterliggare 20 saker med dig/din kropp som du är stolt över/tycker om.

BELÖNING:
Innan vi sätter igång med Utmaningen så ska vi bestämma oss för en belöning vi ska få när vi klarat av den. Det ska vara något som känns lite lyxigt och som en verklig belöning. Något att kanske längta lite efter.
Alla som genomför utmaningen har också chansen att vinna ett av 10 belöningskit som äta, träna kämpabloggen kommer lotta ut.

Hur gör man för att vara med?
Det är enkelt, först så ”anmäler” du dig här på bloggen och på samma gång får du gärna skriva vad du tänker dig för belöning för när du klarat av utmaningen och vilken din personliga utmaning blir. Har du en egen blogg så skriver du även ett litet inlägg på den inkl. 6-veckors bilden och länkar hit. Utmaningar är alltid roligt att bita tag i tillsammans, ju fler vi blir, desto roligare, så uppmana gärna vänner/bloggläsare/träningsglada att anta utmaningen. Man får givetvis vara med även om det har gått några dagar in på utmaningen redan, det blir bara mindre tid att få ihop all träning på..

Som vanligt behöver du inte vara med på delar du inte är förtjust i. Kan du exempelvis inte hoppa, då kommer du på något annat att göra istället osv. Likadant med andra delar.Det här är en stor utmaning, det är meningen att den ska kännas ganska mäktig. men samtidigt hoppas jag att den känns utmanande på ett roligt och inspirerande sätt.

Är du inloggad på Fejjan så hittar du länken till sidan HÄR

Kom igen nu, e ni me?!

Jag ska fundera på vem jag ska utmana, återkommer! Nu jävlar kör vi!

6 kommentarer:

Åsa sa...

Jag är med på grundutmaningen, men hoppar de extra aktiviteterna.

Nettan sa...

jag gör redan mycket av detta.. men hejar gärna på er... kram
och du nice header.. vart har du gjort den ?? kram

Annika sa...

nej bevaremig väl!!! *asg*

Lena sa...

Aldrig i livet... skulle inte klara en av de punkterna ens... Men det skall bli kul att se om du klarar av det :)

Kram

PS. Nej, inget har dykt upp hemma än. Är lite nyffig på vilka talböcker du skickade... Kan du inte tala om vilket märke av pulver du har så kan jag kanske få tag på en mindre förpackning?

Helene sa...

Nja jag hoppar nog detta : /
Men jag följer gärna er andra = ))
Ha en toppen-fin fredag.
Kram Helene.

Eva sa...

Jösses!
Det är en stenhård utmaning.
Verkligen.
2000 trappsteg är många trappsteg det.
Jag antar att det drar igång på måndag.
Jag behöver en puff för att komma igång med träningen igen.

*glider över till ätatränakämpabloggen och läser vidare*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...