Sidor

tisdag 13 mars 2012

Varför detta havrekli?

Så här står det i boken:
Havrekornet som används till havregryn innehåller en stor mängd enkla sockerarter. Havrekli är det fiberrika skal som omger och skyddar havrekornet och det innehåller få enkla sockerarter men mycket protein och särskilt lösliga fibrer.
Havrekli är en bra produkt att äta då den har en enorm absorptionsförmåga. Den kan absorbera upp till 25 gånger sin egen vikt så fort den når vatten i t ex din magsäck vilket gör att du snabbt känner dig mätt.

I attackfasen ska man äta 1,5 msk per dag
I omväxlingsfasen och sammanslagningsfasen ska man äta 2 msk per dag, stabiliseringsfasen och resten av livet 3 msk per dag
Hur man får i sig sitt havrekli är valfritt. Man kan blanda ner den i yoghurt eller så kan du göra havrekliplättar som påminner mkt om "mina" kesoplättar som jag gjort i flera år nu.

Dukans havrekliplättar:
Blanda i en bunke 1 1/2 matsked havrekli, 1 1/2 msk kesella och ett helt ägg. Söta med 1 msk sötningsmedel, fun light saft efter smak eller lite salt. Blanda allt och stek i en teflonpanna utan fett eller med en droppe olja som du torkar ur med hushållspapper. Stek 2-3 minuter på varje sida. Pannkakan håller minst en vecka i kylskåpet.

Jag åt min plätta imorse med kalkonpålägg. Den höll jag mig på många timmar. Jag har inga problem med något sötsug dagtid, däremot nu på kvällen efter middagen är det jobbigt, sjuuuukt jobbigt! Avledning funkar inget vidare. Syrran tipsade mig om fruktyoghurt (max 1,5% fett) så jag har köpt drickyoghurt 0,5%, den hjälper något....
Snart är dag 2 avklarad.....

2 kommentarer:

Lena sa...

Jag har idag köpt kromtabletter som jag ska testa. Ska hålla blodsockret på en jämn nivå och vara bra mot sötsug.

Lena sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...