Sidor

onsdag 7 september 2011

Sova sig frisk

I veckan som gått har jag mest sovit tycker jag, timme ut och timme in. Men om sanningen ska fram så har jag sovit väldigt ryckigt. Vaknat hela tiden av att jag inte kunnat andas, behövt inhalera och ta nässpray. Haft ont i öronen, ändrat ställning från halvsittande till sittande....ja, så precis hela tiden. Det blir ingen sömn av det.  När man sen väl somnat börjar man hosta....
Natten till igår sov jag som en stock utan att vakna en enda gång! Otroligt. Jag visste knappt vad som hänt när jag vaknade. Kände mig desorienterad på tid och rum....undrade om jag försovit mig. Vilken dag var det? Sen mådde jag mkt bättre. Fortfarande trött som man kan vara när man är eller har varit sjuk en längre tid, men inte på långa vägar som tidigare. Såååå otroligt skönt!
Imorse smakade kaffet kaffe för första gången på 1½ vecka, vilken lycka! Nu känner jag även av kokossmaken i min "nya" frukost. Det stör inte, men nu anar jag den. Inte helt tokigt måste jag säga.

Med rubriken vill jag säga att jag har sedan många år förespråkat sömn som en av de bästa medicinerna för många åkommor. Kroppen har en fantastisk förmåga att själv återhämta sig, bara den ges utrymme och möjlighet. Igår fick jag ytterligare ett bevis för detta. Sömn är obetalbart som läkekraft. Även om jag inte är 100% än, så börjar jag närma mig 75% i alla fall. Det känns bra!

2 kommentarer:

Kati sa...

Härligt att det börjar vända... önskar dig tillfrisknande och hoppas att sonen mår bra!

Kati

Lena sa...

Mycket bra att sova sig frisk. Vet precis hur skönt det är efter första natten med ostörd sömn, det gör så himla mycket för hur bra/dåligt man mår. Fortsätt nu att krya på dig! Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...