Sidor

lördag 10 september 2011

Livets olika vändningar

Har knappt sovit en blund inatt. Dels kom jag hem (på tok för)sent igår från scrapträffen med tanke på att jag varit uppe sedan 04.30 och jobbar hela helgen, men det var så kul att jag hade svårt att slita mig. När man sen väl kommer hem är man något uppskruvad (även om man är trött) så det är svårt att komma till ro och somna.
Sen låg jag och tänkte på mitt jobb, min son och andra saker som händer i familjen. Det är lite mkt just nu på vissa fronter och det känns som att livet håller på att gå in i en ny fas. Det är både roligt och jobbigt.
Jag har en tid funderat på att byta jobb, trots att jag trivs som fisken i vattnet där jag är nu. Lite för att fortsätta utvecklas som sjuksköterska, lite för att familjesituationen just nu hade gagnats av att jobba "rak vecka" som vi säger dvs mån-fre (dagtid) och sist men inte minst ur lönesynpunkt. Inte för att Region Skåne är speciellt generösa på lönefronten när det kommer till oss sjuksköterskor.
Sedan juni i år har jag och maken alltmer pratat om hur mkt lättare allt skulle bli om jag jobbade rak vecka. Detta är något jag personligen inte gillar, då jag är rätt så landstingsstörd efter många år på schema, men familjen kommer först. Så är det bara. Precis som småbarnsfasen har sin tid med allt vad det innebär så kommer ju förr eller senare nästa faser som kräver sina omställningar
Det känns som att jag står där nu....och väger fram och tillbaka. Jag vill inte byta jobb, men måste ev göra det. Har inatt vägt för och nackdelar....vänt och vridit på saker och ting. Jag är inte en person som är så glad för stora förändringar. Jag gillar när saker och ting är som de brukar - det känns tryggt och bra. Jag gillar förutsägbarhet och stabilitet. Samtidigt är jag väldigt mkt MAMMA. Det är den viktigaste rollen jag har, särskilt just nu.
Tanken på att lämna min nuvarande arbetsplats är INTE lockande men vetskapen om vad det skulle innebära hemma och det medföljande inre lugnet ÄR det.
Måste nog stöta och blöta det här ett tag till........men en sak är säker....det kommer bli en lång jobbehelg, för jag är redan trött!

3 kommentarer:

Lena sa...

Jobbigt att behöva välja... har dock aldrig förstått hur man KLARAR av att jobba skift... heder åt er som gör det. Blir det helt nytt jobb om du byter arbetsplats, eller är det med samma inriktning (psykiatri är det väl?) men annan arbetsplats? Hoppas du orkar med dagen... Kram

Kati sa...

Ja, livet har sina olika skeenden... jag har gått från skift...til hemmamamma... till natt.... till skift.... till dagtid.

Familjen (barnen) har ffa fått vara de styrande.... livspusslet måste gå ihop,

Hoppas alla livetsskeenden skall lösa sig för dig och din familj.

Ha en skön lördag!

Kati

Nickan73a sa...

Ja du, det är inte lätt med alla dessa beslut...å ingen annan fattar dem åt en, vilket iofs är tur.
Jag tror att ni kommer till en lösning och du ska se att du vänjer dig fort vid att jobba mån-fredag å ALLA helger lediga.
Lycka till

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...