Sidor

tisdag 14 juli 2009

Förebygg bröstcancer med GI vänlig mat

Fick ett mail imorse

"Förra året publicerade facktidningen New England Journal of Medicine
forskningsresultat som visade att GI-metoden var den allra bästa vägen
till säker och varaktig viktminskning
.

I lördags var det dags igen - då publicerade den medicinska
facktidningen the International Journal of Cancer ny forskning som
visar att kost med ett lågt GI och färre kolhydrater kan minska risken för bröstcancer!!
Dr Susanna C. Larsson på Karolinska Institutet i Stockholm har följt
över 61 000 kvinnor och deras kostvanor sedan slutet av 1980-talet.
Forskningen visade att en kost med hög glykemisk belastning ökade
risken att drabbas av bröstcancer med hela 44 procent, jämfört med de
kvinnor som åt kost med lägst glykemisk belastning.

Expressens medicinreporter Anna Bäsén skriver om nyheterna på sin blogg:
http://blogg.expressen.se/medicinbloggen/

Nu finns det alltså ytterligare ett skäl till att leva GI-vänligt.
Förutom viktminskning, att förebygga diabetes och hålla koll på ditt
blodsocker kan du nu förebygga bröstcancer genom att äta mat med lågt GI-värde!

Varje dag drabbas mellan 15-20 svenska kvinnor av bröstcancer. För att
stötta kampen mot bröstcancer kommer GI Viktkoll att skänka 10:- till
Cancerfonden för varje ny medlem som tillkommer i GI Viktkoll under
juli månad.

"en ny svensk studie att både den glykemiska belastningen och mängden kolhydrater i kosten också påverkar risken att utveckla bröstcancer.
Susanna C Larsson, vid Karolinska institutet i Stockholm, har följt 61 433 kvinnor som svarat på frågor om sin kost i slutet av 1980-talet.
Under de följande 17 åren drabbades 2952 av kvinnorna bröstcancer. Enligt forskarna gav en kost med hög glykemisk belastning ökad risk för att drabbas.
Högt kolhydratintag och hög glykemisk belastning ökade risken att drabbas av en särskild slags hormonkänslig tumör. Riskökningen var hela 44 procent, jämfört med de kvinnor som åt den kost med lägst glykemisk belastning, rapporterar Reuters.
Forskarna tror att en kost med högt GI ökar cancerrisken genom att öka både nivån av insulin och av könshormoner, vilket kan gynna tumörtillväxt.
Kvinnor som vill minska risken för bröstcancer gör alltså klokt i att hålla koll på både GI-värde och mängden kolhydrater."

Vill du ha en personlig inbjudan av mig till GI-viktkoll så lämna din e-mailadress i kommentaresfältet så skickar jag en. Enl min arbetskollega så får man ett billigare medlemspris om man blivit tipsad.

4 kommentarer:

Therése sa...

Hej! Det vart fruktansvärt dumt av mig att skriva det jag skrev, har mått fruktansvärt dåligt men det kan inte vara en bortförklaring till att lägga ut något sånt offentligt. Förlåt. Kunde övervägt att ta bort bloggen istället, men som tur var ordnade sig allt igår kväll så jag börjar komma tillbaka igen. Hoppas du har haft det bra

Anonym sa...

Jag har redan spridning.. vilket betyder att jag kan äta allt.. och jag vill ju njuta.. man vet aldrig när det är kört..

Kram Pys..

Ps. Nu är jag i samma gäng som Gynnig och Birro.. fast jag slutar nog inte..
Kram igen pysis

Anonym sa...

Hello Lovely! Sitter och uppdaterar mig på din blogg. Läser mååånga inlägg. Kul! Blev väldigt inspirerad av dina tallriksbilder. Fortsätt gärna med det. Vi har semester - Tjoho! Killarna badar och är HELT galna. Ha det gott! Hälsa dina killar, och Alice så klart. Kram P

Anonym sa...

bra start

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...