Sidor

måndag 23 mars 2009

Attitydtest - optimist eller pessimist?

Alla har väl hört det klassiska uttrycket "är glaset halvfullt eller halvtomt?", men det är inte alltid vi inser kraften i att se på livet ur en optimistisk synvinkel.

Läs igenom påståendena och välj det alternativ som du tycker stämmer bäst. När testet är klart kommer du att få en personlig tolkning av ditt resultat, mer information om attityder samt några konkreta råd och tips.

Till testet

Mitt resultat 81/100
Du är en sann optimist.
Denna inställning till livet lönar sig, både i ditt privatliv och professionellt. Ditt sätt att se på livet ger dig inte bara mer energi, det gör också att du kan mobilisera dina krafter och fortsätta kämpa när du upplever motgång. Men kom ihåg att även om det oftast är positivt att vara optimistisk så finns det en baksida. Du ska definitivt fortsätta vara optimist, men lite realism då och då skulle inte skada.

En sann optimist är sällsynt och inte alltid uppskattad av omgivningen. Ofta fnyser vi åt de hurtiga duktigpellar som inte verkar påverkas av vare sig dåligt väder eller trafikstockningar. Hur kan de inte se världen som den är, full av irritationsmoment och orättvisor, frågar vi oss.

Men sanningen är att optimisterna troligen vet att varken världen eller människorna som befolkar den är perfekta, de väljer bara att fokusera på det som är positivt. Denna inställning har sina fördelar: bättre hälsa, mer energi, ökad kreativitet och en allmän känsla av välmående.
Det bästa är att hitta en balans: en optimistisk attityd blandat med en hälsosam dos sunt förnuft.

Få fler besökare till din blogg, klicka på bilden!

5 kommentarer:

Wiveka sa...

Tankeställare, jag fick 46% pessimist....inte alls kul. Vill gärna tro jag är positiv i mitt tänk.

ulle sa...

Jag fick 56, med följande motivering.
Du tycks ha en god balans mellan optimism och pessimism. Utrustad med en rejäl skopa realism så ser du ofta både för- och nackdelar i stället för att fokusera på extremerna. Men att låta din optimistiska sida ta över lite oftare skulle inte skada. Att ta dig an livet med en ännu mer positiv inställning kommer inte bara ge dig mer energi, det kommer också att göra att du kan mobilisera dina krafter och fortsätta kämpa när du upplever motgång. Kom ihåg att tankens kraft är stor: om du förväntar dig att livet ska vara bedrövligt så kommer det troligtvis att vara det.

Gunilla sa...

Jag hamnade på 55%. Tack för ett intressant test!

Sängen väntar.
God natt!

Bruno sa...

78%, rätt bra va?!

Jenny sa...

81% fick jag och känner mig väldigt nöjd!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...