Sidor

måndag 22 december 2008

Keso ala malta

Hittade följande recept och kände genast att detta var något för mig, dock med undantaget för anisen...

Keso ala Malta

500g keso

2 dl vispgrädde

1-2 clementiner

½ tsk kanel

(½ tsk krossad anis)

1 vaniljstång

Skölj keson i sil och låt rinna av ordentligt. Vispa grädden hårt och tillsätt innehållet av en vaniljstång.
Skala och klipp clementinen i små bitar, krydda med kanel och anis.
Spara några bitar till dekoration och blanda ner resten av frukten i kesogrädden. Fördela i 6 små glas och pudra lite kanel över.

Inget socker i grädden vilket innebär att grädden blir "ofarlig". Måste helt klart testa, kan bli min variant på julbordet när de andra äter ris ala malta!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Låter onekligen skumt...men kanske värt ett försök om man har ett mål att kämpa mot

evassvammel sa...

En liten fråga bara.....
Varför inte vanlig Ris ala Malta som är så himla gott?

Madonnan sa...

Låter jättegott! Och inte krångligt heller.

Ha en fin kväll.

Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...