Sidor

fredag 26 december 2008

Jag har bakat GI-bröd

Tro det eller ej, men denna tös har bakat! Inte jätteavancerat men tillräckligt för att oron över jäsningsprocessen ska kicka in!

Köpte detta paket som endast kräver vatten som tillsats (man blandar mjölblandningen med det paket torrjäst som ligger i förpackningen). Sen ska det gäsa, knådas lite, jäsa igen o sen penslas o sprinklas med topping innehållande havrekärnor, linfrö, solroskärnor, rågkärnor, valsade veteflingor, klippta vetekärnor, och sesamfrö.
Enligt innehållsförteckingen endast 204 kcal/100g och enligt info på nätet:

Paulúns bröd har följande egenskaper jämfört med vanligt vitt bröd:
  • Lägre glykemiskt index
  • Lägre glykemisk belastning
  • Lägre kolhydratinnehåll
  • Ca 20% lägre energiinnehåll
  • Högre fiberinnehåll
  • Nyttigare salter (en viss del av vanligt salt är utbytt mot kaliumsalt)
  • Nyttigare fetter (rapsolja ger bl a omega-9, linfrön ger bl a omega-3)
Pauluns bröd innehåller inget tillsatt socker, inga härdade fetter och självklart heller inga onödiga tillsatser. Det är ett nyttigare bröd helt enkelt.

Nu står limporna i ugnen, återstår att se hur de smakar.....

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för tipset !!!
Kommer att handla och baka idag, skriver till dig sen, om jag tyckte om det, kram:)

Anonym sa...

Kan det verkligen vara nått? /Tessa

Anonym sa...

Jag brukar käka Fazers Rågkusar - inga tillsatser och bara surdegsråg - lågt GI mm mm

Anonym sa...

Ibland köper jag färdigbakat Paulinbröd, så gott så det inte är klokt!Tur det, för brödet har en tendens att fort bli torrt, men som sagt det går som smör i solsken.
Trevlig fortsättning snygging!

Anonym sa...

Bakar en gång om året. hahahaha. Trevligt du fått här. Länge sedan sist.

Kram.

Anonym sa...

Hej!
Nu har jag fixad det här hemma,nybakad bröd!!!
Fantastikt gott!!!, Kram mamma

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...