Köpte detta paket som endast kräver vatten som tillsats (man blandar mjölblandningen med det paket torrjäst som ligger i förpackningen). Sen ska det gäsa, knådas lite, jäsa igen o sen penslas o sprinklas med topping innehållande havrekärnor, linfrö, solroskärnor, rågkärnor, valsade veteflingor, klippta vetekärnor, och sesamfrö.
Enligt innehållsförteckingen endast 204 kcal/100g och enligt info på nätet:
Paulúns bröd har följande egenskaper jämfört med vanligt vitt bröd:
- Lägre glykemiskt index
- Lägre glykemisk belastning
- Lägre kolhydratinnehåll
- Ca 20% lägre energiinnehåll
- Högre fiberinnehåll
- Nyttigare salter (en viss del av vanligt salt är utbytt mot kaliumsalt)
- Nyttigare fetter (rapsolja ger bl a omega-9, linfrön ger bl a omega-3)
Nu står limporna i ugnen, återstår att se hur de smakar.....
6 kommentarer:
Tack för tipset !!!
Kommer att handla och baka idag, skriver till dig sen, om jag tyckte om det, kram:)
Kan det verkligen vara nått? /Tessa
Jag brukar käka Fazers Rågkusar - inga tillsatser och bara surdegsråg - lågt GI mm mm
Ibland köper jag färdigbakat Paulinbröd, så gott så det inte är klokt!Tur det, för brödet har en tendens att fort bli torrt, men som sagt det går som smör i solsken.
Trevlig fortsättning snygging!
Bakar en gång om året. hahahaha. Trevligt du fått här. Länge sedan sist.
Kram.
Hej!
Nu har jag fixad det här hemma,nybakad bröd!!!
Fantastikt gott!!!, Kram mamma
Skicka en kommentar