Sidor

fredag 8 april 2011

Mitt bästa kosttips

Dag 23 av Bloggutmaningen

Mitt absolut bästa kosttips är att äta regelbundet, för min del gäller var 3:e timme. Lite men ofta. På så sätt är jag nästan alltid mätt, eller rättare sagt inte hungrig vilket gör att man inte överäter.
Att dricka vatten ska visst också vara bra. Jag är inte det bästa föredömet när det gäller den biten....men jag försöker. Hade det gällt kaffe hade jag stolt kunnat säga att jag lever som jag lär, men inte när det gäller vatten.

Ett annat kosttips är att planera VAD du ska äta och NÄR. Här hemma gör vi veckomatsedel. Dels underlättar det när man ska veckohandla, dels behöver man aldrig stå med idétorka eller frustration över vad som skall tillagas när man är trött och precis hemkommen från jobb.

Jag tror inte på att helt utesluta något ur kosten, däremot att dra ner på vissa saker eller bara äta dem ibland och då som ett medvetet val.

Har DU några bra kosttips?

2 kommentarer:

Lena sa...

Jag kan väl avslöja redan nu vad jag kommer att svara på samma fråga ikväll: mitt bästa kosttips är att förbestämma hur mycket man skall äta. För min del handlar det om att jag, när jag fryser in maten, gör det i lagom portioner. Sen när jag äter så är det slut när maten är slut, ingen risk att man tar mer om man råkat äta lite fort och inte hunnit bli mätt än. Kram

Susanne sa...

Håller med dig om att äta mindre och regelbundet...jag är en riktig slarver på det :(
Önskar dig en lugn och skön helg!
Kramizar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...