Sidor

måndag 5 april 2010

Egypten - Hurghada reseberättelse del 3


Infarten till Cairo

Efter flera dagar i solen bestämde vi oss för att ta en utflykt till Cairo och pyramiderna i Giza. En bussresa som fick oss att gå upp strax efter midnatt då bussen hämtade oss kl 01,00. 6 timmars resa från hurghada till Cairo, på vägar som var allt annat än resvänliga. En väldigt intressant resa....då man i Egypten kör bil lika mkt med tutan som med ratten. Jisses och här gäller djungelns lag, inget annat.
Jag och sonen hemma hos en beduinfamilj som tillverkar parfym av växter.Sonen fick köpa sina efterlängtade suvenirer
Massor av försäljare var man än gick, de drog och slet i en. Jättejobbigt! O alla skulle ge just dig det perfekta priset på sina speciella varor. Tröttsamt. Turistbussar precis överallt, så lite av mystiken över stället försvann. Sonen var mycket nyfiken på om mumierna låg kvar i pyramiderna, och blev blev både lättad o besviken när gravkammaren på ena pyramiden var tom. Men sen fick han se några mumier på Egyptian Museum och blev vättskrämd. Men efteråt var han överlycklig och har nu massor att berätta för kompisarna i skolan

Egyptian Museum i Cairo, man fick inte fotografera inne i byggnaden.


Efter detta åt vi en välbehövlig middag ute på Nilen, en flod som är allt annat än ren....så här såg det mestadels ut:


Efter ytterligare 6 timmars resa var vi tillbaka i Hurghada igen och jag lovar att vi alla somnade så snart huvudet landade på kudden.

5 kommentarer:

Lena sa...

Man romatiserar ställen som Egypten; Nilen är ren och flyter långsamt, pyramiderna är inte alls smockfull av turister och försäljare... osv. Men jag föreställer mig att det var intressant att se det en gång i livet i alla fall?

Kram

Pippi sa...

Fina foton, drömmer om att få besöka pyramiderna också någon gång.

Annika sa...

usch nilen ja..har hört mkt SKIT om den *fniss*

ANNA sa...

Vad härligt ni verkar ha haft det!!
Jag är så sugen på att resa och tittar resor nästan varje dag!

Emsan sa...

rligt med sol!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...