Sidor

tisdag 24 februari 2009

Semla eller fastlagsbulle?


Idag är det fettisdagen och man SKA äta semlor.
På jobb är det nån som envisas med att säga fastlagsbulle. Jag har alltid sagt semla. Vad säger du??

Sen är ju variationerna många. Ska grädden vara sötad? Ska det vara mandelmassa i grädden eller bara på bull-bädden? Ska man ha mkt mandelmassa? Med eller utan florsocker? En annan variant jag blev informerad om inatt när jag jobbade var att man hade vaniljkräm i bullen och inte grädde....

Själv äter ja 1 semla om året, max. Men då ska det vara massor av mandelmassa och gärna lite i grädden med, då behöver den inte sötas. O jooo, det ska va florsocker på toppen!

Hur vill du ha din semla??PS: har för övrigt fått 2 ytterligare nätter eftersom flunsan slagit till mot avdelningen, så ingen rast och ingen ro DS

11 kommentarer:

Anonym sa...

Här säger vi fatslagsbulle och den ska vara av wienermodell med mkt grädde med lite vaniljsocker och mängder med mandelmassa.

Skogstokiga/Petra Maria sa...

Jag säger semla. Och jag har minsann klämt i mig en idag. Det blir nog den första och sista i år. Sedan är det en del som lägger semlan i en tallrik med varm mjölk. Tror det kallas hetvägg. Men det är ingenting för mig.

Soulsister sa...

Petra: Hetvägg har ja aldrig hört talas om...låter inte gott för fem öre....

Anonym sa...

Ok, fast jag vet inte riktigt vem det är !

Anonym sa...

Vi säger semla och vi ska äta några efter middagen ikväll. Ska bli gott. Vi kör på den traditionella stilen, vetebulle med kardemumma, grädde med lite socker och mandelmassa, floursocker på toppen.

/Mulliga Myran

Anneli sa...

Jag gillar inte semlor, men jag gillade ditt kort så snyggt.

Kram Anneli

Anonym sa...

Hetvägg ska det vara! Dvs semlan läggs i het mjölk och äts med sked.

Lena sa...

Det heter SEMLA!!
Jag föredrar semlor utan grädde och mandelmassa, d.v.s. bara vanliga släta kardemummabullar. Men det blir inga såna i år heller. De åt semlor på jobbet idag och jag var inte alls sugen. SKÖNT! Kramar

Anonym sa...

För mig är det semla som gäller.
Den ska vara fyllt med mycket mandelmass, osötad grädde och med florsocker på toppen.
En annan favorit är varianten med saffran.
Mums!

Men i år avstår jag.
*nickar*

Anonym sa...

Hej. Jag måste säga att jag är väldigt immponerad av dig, att du kan äta en liten bit semla och sedan låta det stanna vid det. Tror aldrig att jag skulle klara det... men det är ju det som är mitt stora problem... alltså sockerberoendet. Jodå annars är det bara bra här, själv då?

Anonym sa...

PS: Semla heter det ju, inte fastlagsbulle. Tycker jag i alla fall! ;) ha det bra. DS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...