Sidor

onsdag 1 augusti 2012

Energitjuvar finns det gott om


Igår efter att jag publicerat mitt inlägg med resultaten efter slutförandet av FitnessFighten fick jag ett mail, ett anonymt sådant. Personen ifråga skrev att jag fejkade både min träning och viktnedgång och förde alla bakom ljuset.
Det har hänt med jämna mellanrum att jag får sådan mail, eller kommentarer - alltid anonyma eller från hotmailadresser som är intetsägande. Gjorde ett tappert försök en gång att spåra mailet - det var skrivet från en dator på Stadsbiblioteket i Malmö och vid annat tillfälle något datorcafé i stan. Så där kom jag ingen vart....

Det tråkiga med detta är att det tar så onödig energi, så att istället för att få njuta av segerns sötma så blev det en sådan bitter eftersmak på min bedrift. Jag gör inte något för att få någons godkännande, uppmärksamhet eller beröm. Jag gör det för MIN egen skull. Visst är det kul när jag jag blir peppad och får positiva kommentarer! Helt klart är det sporrande! Ännu mer när ni skriver att jag inspirerat er till liknande utmaningar. Det är närande och roligt och ger onekligen ett visst välbefinnande. Men det är fortfarande inte min motivator eller min drivkraft.

Även om jag gång på gång poängterar att jag inte bryr mig om vad andra tycker, så sårar ändå ord. Särskilt när jag slitit som ett djur, gått upp i ottan - långt innan Fan själv fått på sig skorna och tränat. Valt bort saker/aktiviteter som hade varit roliga men inte bra för mig ur tränings/hälsosynpunkt. Jag har tidigare i mitt liv, när det gäller min vikt gärna valt det enkla/lätta valet/utvägen. Det är lättare att sitta i soffan och kolla på andras slit och gärna kommentera dem istället för att själv ta sitt arsle ur soffan och SJÄLV GÖRA JOBBET! Det är lättare att välja snabbmat istället för att lägga ner tid på planering och tillagning av bra,  näringsriktig kost. Det är lättare att fortsätta tröstäta istället för att ta itu med sina "issues" - vilket är fan så mkt jobbigare. Det är lättare att misslyckas om och om igen och "intala" sig själv att man inte kan, istället för att ge sig fan på det och göra det om och om igen tills man lyckas och faktiskt går i mål.
Det är absolut lättare. Men livet är inte lätt, det är en ständig kamp - en ständig utveckling av DIG SJÄLV mot den du vill vara och mot den bästa du kan vara.
Jag strävar inte efter DITT godkännande utan för att få mitt eget, för tro mig - det finns inget du kan säga som kan såra mig mer än mina egna nedvärderande ord och tankar om mig själv. Jag är 36 år gammal och har både sagt och intalat mig själv det mest under åren som gått. Numera är min sanning att JAG KAN och jag GÖR DET! Det är tufft som fan emellanåt men det är värt det, särskilt när jag tittar på mina resultat. O nej, bilderna är inte fejkade och ja, det är faktiskt tjejen på bilden som skrivit bloggen

7 kommentarer:

Lena sa...

Jag förstår inte folk som skriver såna mail. Jag hade ju en Anonym på min blogg som talade om för mig att jag aldrig skulle lyckas bla bla bla. DU vet att du har lyckats. Jag vet att du har lyckats, eftersom jag har sett dig "live" och även fått se bilder under resans gång, inkl. igår. Jag tycker att du är så otroligt stark och har ett jävlar anamma som heter duga. Du behöver INTE bevisa för någon annan att du har lyckats.

Jag förstår om en sån surpuppa får dig att tappa lite av glädjen, men försök att inte lyssna. Lyssna på oss andra istället som är otroligt imponerade av dig. Du är min idol och jag önskar att jag hade haft en hel kropp så att jag också hade kunnat träna som du, för jag tror att jag har lite av ditt jävlar anamma jag med.

Det är väldigt roligt att du har inspirerat många andra att börja med FF, det måste kännas underbart. Jag har inspirerat några FB-vänner att börja med Dukan, och det känns jätteroligt när det går bra med dem. Att vara en inspiration är nästan bättre än att lyckas själv tycker jag. Det var du som fick in mig på Dukan-vägen och det är jag dig tacksam för varenda dag.

Största kramen från en av dina stora fans

Eva sa...

Lyssna nu på mig.
Det finns ingen bitter eftersmak till den förändring du har gjort i ditt liv och det finns ingen människa som kan ge din förändring bitter eftersmak.
Jag säger det igen.
Det finns INGEN bitter eftersmak till den förändring du har gjort i ditt liv.

Det du har gjort är så stort så att det är i stort sett obegripligt för oss som står vid sidan om och tittar på.
Det finns, har alltid funnits, och kommer alltid att finnas människor som är dumma i huvudet, bittra och avundsjuka av någon anledning och tycker att de har rätt att spy ut sin bitterhet och avundsjuka över andra människor.
Dessa människor har INGENTING med dig eller din enorma bedrift att göra.

Du har gjort det här för din skull och för dina nära och käras skull.
Du har valt hälsa framför ohälsa.
Drar jag det till sin spets så kan jag säga att du har valt livet.

Det krävs mod för att välja livet min vän.
Massor av mod.
Du är en av de modigaste kvinnor jag känner till.

Jenny sa...

Usch, jag blir så arg när jag läser detta.

Visst är det sant att det är väldigt lätt att "gömma" sig på internet- vara anonym, inte vara helt ärlig eller bara skriva det som får det att låta som allt är så himla bra och perfekt men jag tror att vi som följt dig de senaste åren VET att du varken är anonym, oärlig eller försöker vara någon annan är den du faktiskt är.

Tack och lov har jag klarat mig från liknande mail eller kommentarer hitintills men det kommer väl säkerligen endera dagen men oavsett så finns det ingen eller något som kan ta ifrån dig vad du har åstadkommit- så är det bara.

Startade FF idag och det är tack vare dig som jag vågade mig på det!

Kram

Nettan sa...

dom får skriva vad dom vill ... detta är du på alla bilder ,, jag känner dig sen många år och vet vilken kamp du gått igenom och vilken kämpar glöd du har... du är fantastisk ..
svårt , men lägg nte energi på avundsjuka människor... du är bästa Katta... glöm aldrig de.. massor av kärlek till dig underbara vän ... KRAM

Andrea sa...

Att folk inte har nåt bättre att bränna sin tid och energi på? Patetiskt. Du är du- kämpaglöd, jävlaranamma och integritet som inte låter dig slås ner av varken idioter eller dina egna hjärnspöken. Har inget annat än respekt för dig <3

Jenny sa...

Att folk bara orkar att hålla på så som dom gör. Jag menar SKAFFA dig ett liv istället för att klaga på andras och desutom göra det anonymt är bara fegt.

Du är super duktig och jag kan garantera att fotona inte är fejkade har ju fått äran att träffa dig i verkliga livet och sett hur du ser ut, så fejk är det inte.

Har tack vare dig vågat mig på att även jag prova på FF och började idag. Hoppas på att jag bara klara att fullfölja det men när man ser och hör dig så kan man inte mer än att bli inspirerad.

DU är BÄST!!!

Kramar från ett av dina fans....

Sockergrynet sa...

Energitjuvar och dumma människor kommer det alltid finnas!! Det gäller bara att kväva dem och inte ge dem minsta uppmärksamhet. Eld utan syre slocknar!!! DU är och har varit fantastisk och du är så fin!! Stort GRATTIS till dina fina framgångar, de är du värd efter allt ditt slit!! En dag kan jag vara lika stolt som du ska vara och idag är jag lite närmre än jag var igår!!

Många stora och varma kramar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...