Sidor

måndag 24 oktober 2011

Att duga och räcka till

Att ändra sitt "tänk" är inte lätt....att våga och orka säga nej och INTE få skuldkänslor bakefter är skitsvårt. Det är lätt för andra att säga att man inte ska tänka si eller så....att man inte behöver känna som man gör. Men det är ju JAG som tänker och känner så....inte ni!
Jag jobbar stenhårt med att ändra både det ena och det andra. Tankarna upptas konstant av vad jag måste, bör och ska göra/tänka/känna istället för mitt "gamla" sätt. Det är en process som tar tid, så ha överseende med mig.  Jag gör verkligen så gott jag kan och lite till. Jag har lärt mig många saker de senaste veckorna, ffa vilka man kan och inte kan lita på. Vilka som är kappvändare och vilka som inte dömer och står bredvid och bildar sig en egen uppfattning. En mkt klok person sa till mig "jag tar avstånd från din handling, inte från dig". Det bär jag med mig och det är en livlina. Tyvärr är alla inte lika dana.
Verkligheten är aldrig endast svart eller vit, det finns många gråskalor. Ni väljer själv vilken del av färgpaletten ni står för. Jag ber varken om det ena eller det andra. Mina anledningar till tystnad är många. Den främsta är mitt mående som ni som känner mig vet varit kasst det senaste året, ffa beroende på många yttre händelser i mitt liv som jag inte kunnat påverka, men som påverkat mig väldigt mkt.

Att känna att man duger som man är är svårt när man konstant känner att man inte räcker till. I backspegeln kan man tycka att mina krav på mig själv är orimliga är lätt....lika lätt som att vara efterklok. Men va gör man när verklighetens krav på den samma är orimliga?
Att nu få höra "men du är ju bara människa...." hjälper inte....det hade jag behövt höra för länge sedan. Kanske bättre sent än aldrig. Samma personer har tidigare sagt "du är så duktig", "du är så stark", "att du orkar, det hade jag aldrig gjort".  Precis så är det....jag har varit sååååå duktig, men knappast stark. Stark hade jag varit om jag satt gränser långt tidigare och vågat/orkat säga nej. Men det var lättare att fortsätta ånga på i samma tempo.
Slutligen vill jag säga "döm aldrig någon förrän du gått i deras skor".

4 kommentarer:

Nettan sa...

du kan .. du vill och du är stark .. kram

Lena sa...

Mycket bra skrivet!! Kram

Carina sa...

word!!!

Lottas vrå sa...

Tänker på dig!
Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...