Sidor

söndag 6 april 2014

Ser man snubbeltråden så kan man unvika att snubbla

Barn med Adhd eller Add är som alla andra barn. De har svårigheter på olika sätt, precis som alla andra barn. Vissa behöver glasögon, andra hörapparat. Vissa har dyslexi, diabetes eller allergier. Andra svårt med matte eller skriva uppsats. Alla har styrkor och svagheter.

Ingen är bättre eller sämre. Som förälder till ett eller flera barn vet du att alla barn har olika personligheter, olika egenskaper som gör just det barnet unikt.
Barn med Adhd är inte lika, de beter sig inte lika dant och har även olika svårigheter och i det olika svårighetsgrader och inom detta svårigheter av olika karaktär.

Vi väljer att fokusera på vår sons styrkor inte svagheter men ändå stärka upp där det behövs. Det handlar mkt om att stärka självkänslan och självbilden. Men det är svårt, för ett eller några dumma ord från "polarna" i skolan o mkt av det jobb vi lägger ner här hemma är raserat.

Som förälder känner man sig alltid otillräcklig. Som förälder till ett barn med funktionssvårigheter är denna känsla ännu större. Man måste tillåta men vill alltid skydda.
Man VET att man måste släppa taget, men kan inte för man vill skona.

Hur man än gör har man häcken bak........det är det enda som är säkert.
Men visst, ser man snubbeltråden är det lättare att inte snubbla...............

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...