Sidor

torsdag 29 januari 2009

Fubiken polisanmäld av psykakut

Jag applåderar när jag läser att personalen på psykakut polisanmält Anna Odell, som som en del i sitt examensarbete såg det som konst att spela psyksjuk och på köpet blev intagen på tvångsvård.
Hon är nu polisanmäld för bland annat falskt larm, våld mot tjänsteman och misshandel. BRA!
Hur fan kan konstfack godkänna något sådant???

Att leka med något som för många människor är den största kränkningen, att bli ifråntagen vissa rättigheter, inlåst och vårdad mot sin vilja. Skäms på dig! Och utsätta oss som personal för detta. Som om detta är något som görs lättvilligt. Fy fan! Hon kanske ska prova på vad det innebär att bli sprutad med neuroleptika som Haldol istället för "snälla" Stesolid.....se om det varit så kreativt för hennes konstnärs själ.... Men visst, om en del av exa
mensarbetet varit att få mediautrymme har hon ju lyckats, ett klart VG.

Hur långt får man gå för konstens skull? Pål Hollender tycker hon ska hyllas.... likaså stöttas hon av eleverna på Konstfack...konstigt vore det väl annars....
Men den kommentaren som jag applåderar är den som kommer från Överläkaren på St Göran:
"Hon och hennes prefekt borde klippa sig och skaffa sig ett riktigt jobb. Varför inte rekommendera dem en anställning på cirkus. Pajasar brukar jobba där".
OCH.....hon fick inte någon neuroleptika, som uppenbarligen var målet med hennes lilla föreställning....innebär detta ett IG???

Politiker har också reagerat....men frågan är vad det leder till? Fortsättning följer antar jag.
Men jag tycker som han: lär er rita istället!

En tankeställare till Odell....tänk på den du....den som ropar efter vargen...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja hon behöver inte spela psyksjuk för hon är galen hela hon!

Anonym sa...

Ja, hon kan ju lära sig att rita istället! Gärna nått man ser vad det föreställer....o inte massa abstrakt skit...har nog me att försöka identifiera va min 2½åring ritar....

/Mulliga Myran

Anonym sa...

Ja för oss som jobbar inom psykiatrin är det ett hån och för våra patienter är det en skymf!

Anonym sa...

JA en tankeställare är välkommen till både Odell och de ansvariga på Konstfack!

Anonym sa...

Ska bli intressant o se resultatet av hennes show....

Hellofellowamerican sa...

Riksförbundet för Social och Mental Hälsa skriver i ett pressmeddelande: (http://www.rsmh.se/Pressmeddelande-Anna-Odell.pdf)
”När chefsöverläkare inom psykiatrin, politiker och journalister trycker ner Anna Odell och avfärdar hennes projekt om bemötandet av människor som har en psykisk funktionsnedsättning som oansvarigt och meningslöst, då förtrycker man och avfärdar samtidigt många människor med psykisk ohälsa som känner igen sig i hennes berättelse/…./En debatt om den maktfullkomlighet som utmärker den slutna psykiatriska tvångsvården – lika mycket nu som då - som kommit igång till följd av Odells agerande, ser vi som ytterst nödvändig…”
En liten tankeställare till dig kanske?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...