Sidor

lördag 14 juni 2008

Kinesen


En kall januaridag 2006 gör Hudiksvallspolisen en fasansfull upptäckt. I den lilla byn Hesjövallen har en massaker begåtts. 18 personer slaktats på det mest bestialiska sätt. När domare Birgitta Roslin i Helsingborg läser om dådet slås hon av en plötslig insikt. Hon är släkt med inte bara ett av mordoffren, utan så gott som samtliga.

Eftersom polisen står handfallen bestämmer sig Birgitta Roslin själv för att försöka få klarhet i vad som hänt. Det leder henne ut på en resa som går både långt bakåt i tiden och till andra kontinenter. För spåren leder också till en ny stormakt, som just håller på att inta sin rättmätiga plats på den internationella världsscenen.

Stundtals riktigt spännande men mellan varven blir den lite seg. Allt som allt en bra deckare som jag har svårt att lägga ifrån mig.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kram tillbaka.. trött efter en natts jobb..

Annars lugnt.. knaprar aromasin.. och mår som jag gör.. har firat två år..

Kram Pys

Tonårsmorsa sa...

Oj vad spännande! Eftersom jag gillar Mankell, så låter det som ett bra bokalternativ. Kan för övrigt tipsqa om att jag har ett tiotal sidor kvar i Sjöjungfrun av Camilla Läckberg och den är RUGGIGT bra!!

Jo, en annan sak… jag är på tiggarstråt. Om du gillar min krönika, skulle jag bli varmt tacksam för en röst. Läs mer här:

http://tonarsmorsa.se/2008/06/22/sommarkronikor-rosta-garna/

Kram!

Tonårsmorsa sa...

Meeh! Vad dum jag är! Det var ju du som redan röstat!! Haha... Nåja, Sjöjungfrun är i alla fall toppen! *Går visslande ut härifrån för att inte avslöja all min idioti!* ;-)

Tonårsmorsa sa...

Faaan, nu är jag skitjobbig, men om du använde mailen i mitt blogginlägg, så var det fel. Det var inte gmail, det var kandidat23@expressen.se

Orkar du maila om? Pleeease? Skriv också att du röstar på kandidat 23, så det går fram! Sorry!! :-)

Ister sa...

Jag tyckte inte den var ett dugg seg - sträckläste den förra veckan.

Mankell skriver så bra, så bra!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...