Sidor

lördag 6 juli 2013

Ny sats fröknäcke men med chiafrön

Jag har läst på lite om Chiafrön, då jag fick tipset att ha dessa i mina fröknäcke.
Ett superfrö verkar det som.
Chiafrön är en av världens bästa omega 3 källor och har visat sig ha en aptit och kolesterolsänkande verkan.
Två teskedar chiafrön ska ge dig hela dagsbehovet av alfalinolensyra och Omega 3.

Protein
Chia har mer protein än andra sädesslag. Som proteinkälla, absorberas Chia lätt, vilket leder till att näringsämnena snabbt når och absorberas av kroppens celler.


Antioxidanter
Chiafrön Eco är också rikt på naturliga antioxidanter, protein, vitamin B, kalcium, fosfor, zink och kostfibrer som är bra för magen, skelett och ditt immunförsvar Chia-frön innehåller inga konserveringsmedel eller tillsatser, vilka inte heller behövs p g a den höga halten av naturliga antioxidanter.

Vitaminer, mineraler aminosyror
Chia-frön är dessutom rika på vitamin B, kalcium, fosfor, potassium, zink, koppar och magnesium


Enligt Råvarobutiken: Chia innehåller bland annat:
- 8 ggr mer Omega-3 än lax
- 15 ggr mer magnesium än broccoli
- 5 ggr mer kalcium än mjölk
- 3 ggr mer järn än spenat
- 3 ggr mer antioxidanter än blåbär
- mer protein än i havre och vete
- många vitaminer och mineraler
- och är helt glutenfritt och veganskt!

Så nu kör vi!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...