Sidor

lördag 3 april 2010

Egypten - Hurghada reseberättelse del 1


Här bodde vi, ett stort ställe precis vid havet. Ryssarnas semesterparadis.....

Allt i sann Aladdin anda.....o dess Disney motiv överallt. Gick hem hos barnen :)


Efter en massa förseningar under mellanlandningen i Sharm El Sheik kom vi slutligen fram till Hurghada. Hettan slog mot oss så snart vi gick av planet. Såååå härligt!
Vi blev snabbt varse att tidtabeller inte gäller i detta land....man tar det som det kommer *asg*. En annan sak vi snabbt blev varse om var att detta är ryssarnas paradis. Alla skyltar som inte var på arabiska var på ryska. Alla som jobbade med någon typ av service eller information kunde ryska och tyska, men mycket lite engelska. På hotellet blev man snabbt uppassad men så snart de fått reda på att man var från Sverige avtog entusiasmen och faktiskt servicevilligheten. Vi var också de enda svenskarna där, lite trist för sonen för han hade svårt att leka med de ryska barnen. De förstod inte varandra.....dock hittade han någon tysk och holländsk pojke att leka med vilket gladde oss alla.

En av poolerna


StrandenStranden mot Röda havet var underbart. Finkornig sand och trots lite koraller här o där var det ljus fin botten en bra bit ut. Underbart!
Dag 1+2+3 tillbringades på hotellet: vid poolen eller på stranden. Temperaturen låg mellan 35-39 grader dagligen. De dagar det blåste var det riktigt behagligt att vara i solen. Jag som ÄLSKAR att ligga och sola fick svettas ordentligt. Underbart det med ska ni veta. Sonen och maken var mestadels nere vid vattnet och letade krabbor, koraller, snäckor eller byggde sandslott. Tack vare detta fick jag sola i lugn och ro. Min älskade makes "present" till mig :D

4 kommentarer:

Lena sa...

Ser helt underbart ut, men jag förstår att ni var besvikna på att det bara var ryska och tyska som gällde. Kanske något ni skall ta upp med resebyrån?

Kram

Sandra sa...

Verkar så härligt!
Vi funderar ju på en resa till sommaren, ska vi slå till?

Anonym sa...

Får sånt sug i magen när jag ser havet...
Vart tog dom andra på planet vägen?Sharm El Sheik?Kanske något att satsa på nästa gång, tror ni hade skönt i alla fall.Glad Påsk sötnos!

Annika sa...

ja ser heelt underbart ut!!! tack för idag!! kraaam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...