Sidor

torsdag 30 augusti 2012

Ser jag så jävlig ut?

Igår efter att åter igen ha varit hos läkaren, körde min snälla mamma mig direkt till apoteket för att hämta ut mina nya recept.
Inne på apoteket var det bara en dam före mig i kön, så jag ställde mig snällt och väntade. En annan expedit, som arbetade ute i butiken så att säga, tittade konstigt på mig när jag kom in....efter en stund kom hon fram och gav mig prover på anti aging produkter....och sa "tänkte du ville prova dessa".....
Jaha...ser jag ut att behöva det, tänkte jag? Men la sen den tanken åt sidan....

På väg ut till bilen träffade jag sen min goda vän S, vars reaktion inte lät vänta på sig...."o fy faaan va du ser ut, din stackare".....jaha....

Det är väl bara hem o prega i sig mer antibiotika och kortison, smörja in huvet med anti aging produkterna och sen dra täcket över huvet och be om mirakel.....

måndag 27 augusti 2012

Blääää usch och tvi

Är det inte meningen man ska må bättre av piller man stoppar i sig? Är det inte meningen att man ska bli frisk när man nu "lyssnar på kroppen, stannar hemma från jobb och sover bort sitt liv"?

Jag vill vara frisk! Jag vill kunna andas utan att vara stopp i näsan! Jag vill kunna svälja utan att ha ont! Jag vill kunna vara uppe längre än 1½ timme utan att bli dödstrött och behöva gå och lägga mig! Jag vill kunna träna som vanligt utan att jag har massa bacillusker i kroppen som sätter stopp för det.

Hör ni det?! Är det för mycket begärt?!


söndag 26 augusti 2012

Fortfarande sjuk

Febern har gett med sig, men halsen värker, huvudet är tungt och kroppen trött. Sååå trött. Jag sover större delen av dagen, men slocknar som en stock så snart huvudet landar på kudden på kvällen.

Den första penicillinkuren jag fick slog ut magen totalt....men den tog den värsta smärtan i halsen och febern försvann. Men jag kan ju inte bo på toaletten. Så nu har jag äntligen fått "min" antibiotika, som jag alltid har en kur av hemma - så nu hoppas jag, det ska bli bra igen.

Hade planer på loppis i helgen. Igår ville jag till Lund och idag till Folkets Park på barnloppis....men det blir inget av det. Trots att jag sovit bort både torsdag, fredag och lördagen. Sonen och maken är ju iväg på kanotläger med Frilufsarna, så jag har haft all  möjlighet till rekreation. Men det blir till att återvända till sängen så snart jag fått i mig lite frukost.


torsdag 23 augusti 2012

De lyckliga vinnarna är.....

Har sovit hela dagen efter en lång och segdragen jakt på antibiotika..... Febern är näst intill borta och jag har lyckats få i mig lite mat och te. Det gör förbannat ont att svälja, men det går....

Nu har jag med lite hjälp från sonen dragit 3 personer som får testa Asonor: 

Nickan73, Jenny och Lottas Vrå.

Jag vill att ni skickar ett mail till mig med fullständigt namn och adress. Kravet jag har är att ni SENAST måndagen den 3/9 mailar mig er utvärdering. Det som är extra kul....är att spela in dem....före och efter....

Grattis till er!

Vill Du liksom jag bli en Buzzador och kostnadsfritt test olika produkter klickar du HÄR för att registrera dig.

Buzzning av Asonor

Denna kampanjen passar mig som handen i en handske eftersom både min make och min son snarkar.
Vill du testa till dig eller en anhörig? Lämna en kommentar här med namn och mailadress så drar jag några som får prova.
Vill Du liksom jag bli en Buzzador och kostnadsfritt prova olika produkter klickar du HÄR för att registrera dig.

onsdag 22 augusti 2012

Bröllopskort

Som utlovat kommer här kortet till syster och svåger, enkelt men gjort med kärlek:

Digistamp från Kenny K
 Lite glitter och 3d :)

tisdag 21 augusti 2012

Tillbaka till vardagsrutinerna

Vilket innebär morgonturer med Primadonnan långt innan tuppen hunnit harkla sig.
Bara att gilla läget…

måndag 20 augusti 2012

Nya träningskläder

Har unnat mig lite nya träningskläder, eftersom de andra börjar bli lite stora och för det mesta hänger på tork....så behövs ju alltid lite ombyte, eller?

Dessa kommer från Rönnisch och tipset fick jag av Jenny!


Såååå sköna! Blir definitivt fler köp därifrån!

Tillbaka i cyberrymden - summering av helgen.

Så här långt blogguppehåll har jag inte haft på vääääldigt länge! Men det har verkligen varit FULLT upp sedan i onsdags.
Nu är festligheterna över, alla gäster har kommit, tagits hand om, vissa har åkt några är kvar. Syrran är gift med svågern, tärneuppgifterna utförda och avklarade liksom andra bröllopsbestyr.
Efterfesterna gick som en vals och nu är det äntligen vardag. Min påg börjar 4:an idag .........FYRAN! Kan inte förstå att han är så stor.....jisses vad tiden går. Och jag är så oerhört tacksam för  varje år jag får uppleva, det fanns ju faktiskt en tid då jag inte visste om jag skulle få se honom börja förskoleklassen....

Bilderna från bröllopet som alla frågar efter är INTE redigerade än, så ni får snällt vänta. Det jag KAN visa är bilder tagna med mobilen:

Här är den superfina tapasbuffén vi fick upp till 19:e våningen på Hilton i Malmö:
Syrrans supervackra klänning ......
 Håret jag slitit med, sprayat i MÄNGDER och pimpat med blingbling....
 Brudmakeupen....
 Snygga vrålåket från 1936..........
 Och så en klassisk "syster-yster" goofy min (för att få henne att koppla av för hon började hyperventilera på väg till kyrkan).
Förutom inbjudnningskorten scrappade jag placeringskort, bordsplaceringstavla och gästbok - allt i samma stil och enligt färgmönstret för bröllopet.
och en närbild på gästboken
Kortet till brudparet visar jag i nästa inlägg. Nu ska sonen göras klar för skolan. Tjillevippen!

torsdag 16 augusti 2012

Huset fullt

För mååånga år sedan fanns en tv-serie som hette (på svenska) Huset är fullt....Full House på engelska, som mer betecknar en poker-term...oavsett. Mitt hus är fullt, och fullare ska det bli....tolka det hur ni vill....båda sätten kommer säkert stämma ikväll.

Mina släktingar anlände igår, det blev middag hos mina föräldrar och sen hem här där 3 (av 6) polacker sover. Ikväll kommer även 5 katalaner, varav 3 ska sova här hemma. Vi rusar för bröllop och vi inleder det hela med en liten internationell grillfest ikväll, där alla nationer mixas på ett underbart sätt.

Imorgon är det tärnebestyr för min del - jag ska fixa brudmakeup och hår (håll tummarna) och göra mig själv reppresentabel.
Sen blir det vigsel, där jag ska lyckas med bedriften att inte snubbla på brudens släp i mina höga klackar, där jag inte ska ramla i mina höga klackar OCH där jag ska lyckas sjunga UTAN att gråta och sabba min makeup.....
Sen  blir det FEST i 3 dagar. Tjohooo!
Så hör ni inte av mig på några dagar...kolla efter uppdateringar på FB :)


Tjillevippen!

tisdag 14 augusti 2012

Åt helvete med vågen!

När nytvättade jeans är förstora....o man vet att det är dags att köpa nya....o vågen står på det samma som innan....VET man att träning is the shit och man KAN och SKA hutta ut vågen och lägga fokus på måttband och mer allsidig träning. PUNKT SLUT!!!


söndag 12 augusti 2012

Hem ljuva hem!

Äntligen hemma i Skåne och Malmö igen. Veckan i Småland har varit bra på många sätt och mindre bra på många....

Det är skönt att komma hemifrån - omväxling förnöjer. Många fina upplevelser och utflykter. Sonen har fått fina sommarminnen med fiske, kanot-och roddbåtsfärder, High Chaparral, Kleva Gruva och guldvaskning samt lite Svensk kulturhistoria i Astrid Lindgrens hemtrakter.

För mig har det inte varit helt hundra....jag hade med mig träningskläder och även mina gummiband och hade för avsikt att springa varje morgon. Men icke sa Nicke. Dessa jävla mygg satte stopp för detta. Redan första kvällen blev jag uppäten av dessa jävlar och svullnade upp så pass att mina betapred fick åka fram och kroppen fick dränkas i xylocain salva, alsol gel och after-bite lösning (som innehåller ammoniak) så jag STANK.....
Jag gjorde något försök att träna ute på bryggan en dag, men fick ge upp efter några minuter :(
Så för mig blir det att återgå till vardagen imorgon igen, trots att jag har semester en vecka till....
Dessutom har ju hela semestern och tiden innan dess varit späckad av träning med Fitness Fighten så dessa rubrikerna fattar jag mig INTE på.....

onsdag 8 augusti 2012

Blåbär precis överallt!

Vid stugan finns det gott om både blåbär och lingon. Jag ÄLSKAR blåbär men har inte kunnat plocka så värst mkt eftersom jag är så känslig mot mygg. Men igår smorde jag in mig från topp till tå och plockade 2L på 20 minuter. Så ikväll blir det bär till efterrätt.

Gränna och Kleva Gruva

Igår var det utflyktsdags, först Gränna och därefter Kleva Gruva utanför Vetlanda.
Det blev god lunch nere i Gränna hamn efterföljt av polkagristillverkning o annat smått.
Därefter ut till de djupa skogarna utanför Vetlanda och gruvan samt guldvaskning i Kleva. Sonen var i 7:e himlen och somnade med ett leende på läpparna.

tisdag 7 augusti 2012

Karamellkokeriets fudge

Vi har varit på karamellkokeriet i Mariannelund. Oj så mkt gott att titta på. Jag köpte några strutar med hårda karameller, maken massa fudge och brända mandlar och så köpte vi dessa mastodontstora cocosbullar (4ggr så stora som en vanlig).
Jag smakade en av makens fudge, päroncognac - OMG va gott! Ska definitivt INTE äta fler sådana för de är FÖR goda.
Orkade bara 1/4 av cocosbullen till kaffet, men god var den ;)

måndag 6 augusti 2012

Avdammad efterrättsklassiker

För vad som känns för hundra år sedan, åt jag ofta denna superenkla men supergoda efterrätt. Receptet är från Viktväktarna: vaniljvisp som vispas hårt och blandas med philadelphiaost. Detta varvas med krossade digestivekex och valfri frukt/bär.

Semestergrillning delux

Lax, sparris, nypotatis samt kall örtsås på matlagningsyoghurt, örtsalt, rödlök, gräslök, dill och bladpersilja. Mums!!!

Grötfrukost delux

Nyplockade blåbär och havregrynsgröt på fiberhavregryn och ägg.
Gott, enkelt och nyttigt.

Dålig mobiltäckning i stugan

Så det blir en snabb uppdatering när vi är i "stan", dvs Lönneberga o Mariannelund.
Jag är fullständigt uppäten av mygg men det är grannt till tusen.
Nu ska vi till karamellkokeriet i Mariannelund.

söndag 5 augusti 2012

Hultsfred here we come

Husvakten är på plats, packningen klar och alla redo. Perfekt bil-väder....dvs inte så värst varmt.

Nu blir det semester, avkoppling och relax på hög nivå. Det ska bli skönt att komma hemifrån lite. När vi kommer hem väntar de sista bröllopsförberedelserna och huset fullt av bröllopsgäster från både Polen och Spanien.

Ha de gott!

lördag 4 augusti 2012

Strongman i Sjöbo

Idag har familjen varit i Sjöbo och sett på när en av våra vänner kvalade i SM för Sveriges starkaste man.
Jisses vilka kraftpaket....

Vår vän Mario, även kallad SUPER Mario, imponerade med sin styrka och uthållighet....för vi pratar inte små hantlar på några fjuttiga kilon, nääää vi pratar lyfta bilar, däck som väger 460 kg, ok på 350 pannor mm

Vi var grymt impade av alla deltagarna, men hejjade naturligtvis på Mario.

Solen  gassade precis hela dagen och vi är lagom trötta och möra nu när vi kommit hem. Men ett snabbt dopp sen ska vi hem till goda vänner och grilla, och fira Marios 8:e plats (av 17).


torsdag 2 augusti 2012

Dammade av mina gummiband

Igår dammande jag av mina gummiband och utförde en del av övningarna från FF med gummiband istället för mina hantlar (jag har bara upp till 2,5kg). Vilken skillnad! Jisses så mkt jobbigare det blev!
Dessutom ersatte jag en del av min cardio med hopprep - o NEJ jag orkade INTE i 10 minuter.....men fik upp en bra puls ändå och svettades rejält!
Sen kom jag på att jag kunde göra vissa av övningarna på min power plate....o plankan blev genast en hatövning igen, från att ha gått över till en smått mindre sådan under tidens gång.

Men....övning ger färdighet och idag värker det bra i både armar, bak och mage. Tack för den!

onsdag 1 augusti 2012

Energitjuvar finns det gott om


Igår efter att jag publicerat mitt inlägg med resultaten efter slutförandet av FitnessFighten fick jag ett mail, ett anonymt sådant. Personen ifråga skrev att jag fejkade både min träning och viktnedgång och förde alla bakom ljuset.
Det har hänt med jämna mellanrum att jag får sådan mail, eller kommentarer - alltid anonyma eller från hotmailadresser som är intetsägande. Gjorde ett tappert försök en gång att spåra mailet - det var skrivet från en dator på Stadsbiblioteket i Malmö och vid annat tillfälle något datorcafé i stan. Så där kom jag ingen vart....

Det tråkiga med detta är att det tar så onödig energi, så att istället för att få njuta av segerns sötma så blev det en sådan bitter eftersmak på min bedrift. Jag gör inte något för att få någons godkännande, uppmärksamhet eller beröm. Jag gör det för MIN egen skull. Visst är det kul när jag jag blir peppad och får positiva kommentarer! Helt klart är det sporrande! Ännu mer när ni skriver att jag inspirerat er till liknande utmaningar. Det är närande och roligt och ger onekligen ett visst välbefinnande. Men det är fortfarande inte min motivator eller min drivkraft.

Även om jag gång på gång poängterar att jag inte bryr mig om vad andra tycker, så sårar ändå ord. Särskilt när jag slitit som ett djur, gått upp i ottan - långt innan Fan själv fått på sig skorna och tränat. Valt bort saker/aktiviteter som hade varit roliga men inte bra för mig ur tränings/hälsosynpunkt. Jag har tidigare i mitt liv, när det gäller min vikt gärna valt det enkla/lätta valet/utvägen. Det är lättare att sitta i soffan och kolla på andras slit och gärna kommentera dem istället för att själv ta sitt arsle ur soffan och SJÄLV GÖRA JOBBET! Det är lättare att välja snabbmat istället för att lägga ner tid på planering och tillagning av bra,  näringsriktig kost. Det är lättare att fortsätta tröstäta istället för att ta itu med sina "issues" - vilket är fan så mkt jobbigare. Det är lättare att misslyckas om och om igen och "intala" sig själv att man inte kan, istället för att ge sig fan på det och göra det om och om igen tills man lyckas och faktiskt går i mål.
Det är absolut lättare. Men livet är inte lätt, det är en ständig kamp - en ständig utveckling av DIG SJÄLV mot den du vill vara och mot den bästa du kan vara.
Jag strävar inte efter DITT godkännande utan för att få mitt eget, för tro mig - det finns inget du kan säga som kan såra mig mer än mina egna nedvärderande ord och tankar om mig själv. Jag är 36 år gammal och har både sagt och intalat mig själv det mest under åren som gått. Numera är min sanning att JAG KAN och jag GÖR DET! Det är tufft som fan emellanåt men det är värt det, särskilt när jag tittar på mina resultat. O nej, bilderna är inte fejkade och ja, det är faktiskt tjejen på bilden som skrivit bloggen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...