Sidor

tisdag 31 juli 2012

I did it!!!

Sista passet i FF avklarat och vilken lättnad! Skyndade mig faktiskt upp imorse för att "få det avklarat".
Har bett maken fotta och måttbandet visar - 17 cm i midjan. Mest glad är jag över att armarna är fastare eftersom dessa är min "hang-up".
Även jag kan se skillnaden på bilderna på magen, trots all överflödigt skinn, vilket naturligtvis är superkul. Jag har ju  mängder med överflödig hud ÖVERALLT o benen är en historia för sig....
Jag kan stolt säga att jag slitit som ett djur under juli månad, avstått från en hel del men vunnit desto mer.
Fy faaan va skönt!

Jag blir superglad när jag fått mess, mail eller meddelande på FB där ni skriver att jag inpirerat er till att själv anmäla er till FitnessFighten i augusti. Ni kommer vara lika nöjda som jag, även om vi har olika utgångsläge och som någon klok sa: "vi spelar inte i samma liga". Jag måste utgå från mig själv och  mina förutsättningar och min kropp. 
Jag står i valet och kvalet om jag ska lägga upp någon bild, men jag får fundera lite till....det är ganska känsligt för mig det här med hur kroppen ser ut efter viktnedgången, det är inte alltid vackert utan kläder :(

Nu ska jag fira genom att åka upp till stan med syster yster som behöver komplettera lite inför bröllopet. Jag ska unna mig nya byxor eller en ny klänning :) för det är jag värd! Men först kaffe!


söndag 29 juli 2012

Jag, Primadonnan o myggen....

Japp, det var vi som var uppe tidigt imorse på Bulltoftafältet....gick upp 7 och var utanför dörren 07.20 med en morgontrött Primadonna som inte var så sugen på morgonmotion.
Eftersom jag känner av mitt ena knä lite valde jag att inte springa idag utan köra intervaller med mest fokus på PW.
Jag är oerhört känslig mot myggbett och redan efter några minuter kände jag det första sticket....o har de jävla rackarna fått nys om mig är det KÖRT!
När jag kom hem såg jag ut som en prickekorv på hela kroppen :(

I alla fall är jag snart i mål med FF, vilket är så otroligt skönt! Ska ta mig samman, väga mig, mäta mig o ta nya foton. Ska verkligen bli spännande att se om där syns någon skillnad.

Idag ska jag börja på placeringskorten till syrrans bröllop....så det blir scrap för hela slanten. Men först lite lunch!

lördag 28 juli 2012

Såja....nu återstår bara 3 pass....

av FF! Att gå upp 7 varje morgon trots att jag har semester är inte så kul, så det ska bli skönt att kunna ta sovmorgon när detta är över. Var så säker....jag kommer säkert vakna 7 ändå....eftersom man är lite störd o van  att gå upp innan tuppen gal.

Snart är träningsprogrammet för augusti och framöver klart. Det kommer inte bli lika tufft som FF eftersom jag inte kommer träna så hårt varje dag utan mer fokus på variation över veckan. Har tänkt mig varva PW med löpning som uppvärmning samt damma av mitt hopprep och nyttja poolen så länge det går.
To be continued helt enkelt.

Ha de!

fredag 27 juli 2012

Snart är det över…

Snart är FitnessFighten över. Det har varit en jävligt tuff månad om vi ska tala i klarspråk. Snart åker måttbandet fram och vågen likaså, så får vi se vilket resultat det blivit.

Idag strulade Runkeeper appen undet morgonturen. Jag satte den på ealking för jag skulle köra intervaller och backar, dvs springa upp o ner för Risebergabacken, som är både brant o hög… samt bara ta slingorna med mkt "upp-o-ner" på… rätt va det är när jag skulle byta spellista i Spotify ser jag stt appen är pausad…jag slår på den igen o då stängs den ner o ja får börja om. Suuurt!!!
Jaja, jag vet ju vad jag gjort o det är ju huvudsaken.
Idag slog jag mitt plankrekord. 1 minut och 17 sekunder :) hejja mig!!!

Nu lite shopping!

onsdag 25 juli 2012

Varför springer du inte längre?

Har fått både frågor och kommentarer om min FF träning och min löpning. Jag tycker det är kul o trevligt att folk läser min blogg o engagerar sig i det jag gör. Men när jag kritiseras för att jag inte tränar som andra blir jag lite less. Jag har sagt det innan men jag måste visst upprepa mig: jag började med FF för att ÄNDRA min träning och och för att UTMANA mig själv. Jag hör det inte längre för att gå ner i vikt utsn för att forma om min kropp.
1. Varför springer du inte längre än 3km? Jo jag tycker 3 km räcker som uppvärmning med tanke på att jag därefter kör min FF träning.
2. Kommer du visa upp före och efterbilder? Nej det kommer jag inte, jag gör detta för min skull och kommer inte exponera mig för omvärlden. Har man gått ner så mkt som jag gjort ser kroppen inte vacker ut med allt överflödigt skinn-även om jag tränar mkt.
3. Kommer du fortsätta träna i august? Klart jag kommer men inte på samma sätt. Då blir det mer fokus på löpträning och vissa av FF övningarna.

Så, några fler frågor?

tisdag 24 juli 2012

Spellistan uppdaterad


Första officiella semesterdagen. Känns gött!
Spotifyspellistan för min löpträning är uppdaterad och ska invigas så snart maken kommer hem:  work out
 Men först lite trädgårdsröj, sen träning och ikväll kommer goda vänner på middag och litet dopp i poolen. Sådär lagom lazy start på semestern.

Ser ju lovande ut för min första vecka, eller?!

måndag 23 juli 2012

Nedräkning....

Är ensam om att gå upp i ottan idag. Pågarna och Primadonnan sover gott. Arbetar knappt ½ dag idag....sen är det
Träningsvärken efter helgen är grym och trots festligheter har jag fått in min träning vilket jag är oerhört stolt över. Inte många dagar som återstår nu av FitnessFighten och även om jag ska fortsätta träna efter den, så ska det bli skönt när den är över för det är slitsamt att träna så hårt varje dag. Men det blir som ett beroende att träna, ett positivt beroende. Ja menar....att verkligen KÄNNA i kroppen att man måste ut och springa....dagen efter en möhippa tycker jag är en fantastisk upplevelse!

Nu ska de sista timmarna avklaras....hörs sen!

söndag 22 juli 2012

Möhippa för syster yter

Idag är jag helt slut, och det beror inte bara på att det var en heldag av festligheter igår och att vi kom hem först 4 imorse. Utan för att månader av planering och fixande till syster ysters möhippa tagit på krafterna. Jag var både spänd och nervös för att allt skulle klaffa, att alla skulle komma, vädret skulle vara med oss....ja allt. Jag gillar ju att ha kontroll över saker och ting och hade både en plan B och C, om det nu skulle behövas.
Dagen började med mitt lilla familjekalas, under vilket min blivande svåger blev kidnappad till sin svensexa. Sen satte jag igång med alla förberedelser och inväntade töserna. Vi kidnappade syrran på jobb och ni kan tro hon blev paff! Hon hade ingen aning och hade inte heller lyckats luska ut att vi skulle komma vilket var extra kul.
Därefter åkte vi hem till mig, åt tapas och drack syrrans favorit drink - strawberry daiquiri . Jag delade jag in tjejerna i 2 lag. De fick sedan gå en "Rätt tönn tipsrunda" där svaret på frågorna avgjordes via lekar. Tex kunde en fråga lyda, "vem är bäst på att suga"?  Rätt svar var den av tjejerna som snabbast kunde dricka upp ½ glas redbull med sugrör. "Vem får lättas sex"? Där fick de slå en tärning, den som först fick en 6:a, vann. "Vem juckar bäst"? Här kom min rockring till pass. "Vem får upp den snabbast"? Den som snabbast åt upp ett kinderägg och byggde leksaken i, vann.
Sen avslutades det hela med Norsk kareoki. Här fick tjejerna lyssna på en snutt av en låt i hörlurar, de skulle då nynna till låten, men fick absolut INTE sjunga den. De övriga skulle sen gissa vilken låt det var. Svårare än man tror....Alla låtar hade en anknytning till syrran, såklart!
Sen fick syrran måla av sin blivande make, på en canvastavla - det blev en minnesrik bild :)
Därefter åkte vi till Söderbloms Lounge & Grill där vi möttes av skumpa och fantastisk mat. Vi fyllde i Möhippeboken jag scrappat, med olika uppslag, minnen och citat som syrran skulle berätta om eller vi fylla i vår story kring.

Vi blev uppassade hela kvällen tills det var dags att dra vidare. Eftersom syrran ÄLSKAR att dansa salsa, blev det Cuba Café- där vi dansade nästan i ett streck fram till klockan var 01.30. Då var jag så genomsvettig att man hade kunnat vrida ur min klänning som en vettexduk.....
Större delen av sällskapet (vi var 9 med syrran) valde att åka hem runt 01-snåret. Då åkte vi först vidare till Hipp och sedan Breeze, där vi mötte upp killarna. Vi (mest jag och syrran då alltså) dansade i ytterligare 2 timmar innan vi åkte hem vid 04-tiden.

Vaknade 9 imorse och kände mig trött och rastlös. Drack lite kaffe, fick i mig en macka och sen hör och häpna (jag är själv förvånad....) bytte jag om till träningskläder och stack ut och sprang nästan 3km. Det var dock extremt segt, dels för att jag hade ont i fötterna efter dansen inatt (dansa i högklackat är definitivt motion!!!) OCH i häcken....antagligen också efter att ha dansat i högklackat.
Imorgon är det sista arbetsdagen innan SEMESTERN och det ska bli mycket skönt och extremt välbehövligt!

fredag 20 juli 2012

CrossFit!

Jag är supernyfiken på det här med CrossFit! Jag har läst en massa och ska efter det att FitnessFighten (äntligen) är över, ta och ge mig på att sätta ihop en pass för mig. Har även hittat ett ställe här i Malmö som håller på med crossfit där man kanske kan få hjälp eller inspiration.

Kan du något om crossfit? Dela då gärna med dig till mig!

onsdag 18 juli 2012

Skallebank from hell delux

Jisses vilken skallebank jag hade igår. Den började redan kl 11, på jobb. Trots både ibumetin och panodil-intag under dagen försvann den inte.
Det är sjukt stressigt på jobb och jag hinner inte äta som jag ska. Vädret är tryckande och åskan samt regnet hänger hela tiden i luften.....

När klockan var lite över 21 gav jag upp och gick och la mig. Vaknade 04.45 ....med huvudvärk. Blääää!

Så dagen började med panodil och kaffe.

tisdag 17 juli 2012

Utfall

Det här med utfall kan tyckas lite töntigt....så kände jag i varje fall i början. "Inte kan väl detta ha någon effekt"....o det ser ju inte särskilt jobbigt ut.....jo men tjena!
Görs det rätt är det JÄTTEjobbigt!
Finns ju mängder med varianter....men dessa är ju liksom "basic"

Det värker rejält "där bak" och i låren.....gjorde extra många igår eftersom jag inte kunde gå "all in" med armarna....eftersom de gråter av smärta. Hur jag ska kunna sätta mig och resa mig "smidigt" idag vet jag inte....jag får väl helt enkelt bli ståendes....

måndag 16 juli 2012

Härlig helg i Torekov

Tillbringade lördagen och halva söndagen i Torekov där jag återsåg 3 gamla kollegor. Några av oss har inte setts eller arbetat ihop på  minst 10 år.
Vi bestämde oss för en 3-rätters middag som vi delade upp mellan oss, jag och N stod för varmrätten.
Det blev chili o vitlöksfrästa räkor med hemmagjord aioli till förrätt med stenugnsbakat surdegsbröd, varmrätten bestod av kycklingbiffar med fetaost, soltorkade tomater och vitlök, klyftpotatis, sallad och tzatziki. Till efterrätt hade A gjort Tina Nordströms nutellamousse med jordgubbar, hallon och rabarber marinerade i bazardi razz.
Tänk att campa o äta så här gott!
Det  var  verkligen som att tiden stått till o vi pratade läääänge. På lördagen blev det långpromenad in till Torekovs hamn, med alla vackra och pittoreska sevärdheter.
 Torekovs hamn sett från avstånd
 Hamnkrogen
 Torekovs sjömuseum (i miniversion).
 Glad trio
 Det var också ett namn på en båt....
 Bara vackert....
 Färgglatt!

Tack för denna helgen töser, vi kom överens om att göra det till en årlig tradition. Nu jobb

lördag 14 juli 2012

Fylla på energi efter träning

Efter att man tränat hårt, vilket jag ansett mig göra när jag sprungit 3 km och tagit mitt FF (FitnessFighten) pass, ska man fylla på med bra energi har jag läst (jag läser MASSOR just nu!). För min del blir det lättast med en proteinsmoothie på soya mjölk, färska bär (hallon i detta fallet) och 3 skopor av mitt protein pulver. Jag gör Perrellis Fit & Smart.
Gott och enkelt :)

Vad brukar Du äta/dricka efter din träning? Jag behöver tips!

Löparfrukost intagen

och väntar nu på att smältas, sen ut i spåren.....shit vad det låter effektivt och sunt....

Gick upp extra tidigt idag, inte för att gå på loppis utan för att packa och hinna träna. Ska iväg med några vänner till Torekov och vill hinna med mitt pass innan dess så jag kan koppla av senare under dagen/kvällen.

Spotify är laddat med bra musik, löparkläderna är på och jag ska idag inviga min nya sport-bh jag fick i förtidig födelsedagspresent av mina pågar (den andra har blivit för stor).

Ses i spåret!

fredag 13 juli 2012

Fredagen den 13:de

Fredag idag, och "bara" 7 arbetsdagar återstår inkl denna. Dvs idag, mån-fre nästa vecka och måndagen därpå....seeeeeeen är det semester!

Inga dips igår, jag har på tok för ont, att hålla i en liter mjölk är en prestation i sig. Så jag gjorde extra ben och magövningar istället även om jag är öm där med...men inte fullt så mkt. Magcrunchen som jag visade härrom dagen är väldigt effektiv, o JÄVLIGT jobbig....men jag tror minsann det ger resultat. Jag har inte vägt eller mätt mig än, det gör jag först när detta är "över", dvs "tävlingsbiten".

Nu, PW med Primadonnan o sen jobb. Ha en bra fredag, trots att det är den 13:de.....
 Hasta la vista!

torsdag 12 juli 2012

Ny hatövning

Detta är den senaste hatövningen
Dips kallas de...o tränar ett ställe jag VERKLIGEN behöver.....triceps. Men fy så jobbigt. Jo jo, jag vet att kroppen är trött, men ändå! Jaja, jag gnäller o gnäller, men jag GÖR det!

Vädret i Skåne är kasst, det VRÄKER ner....vilket innebär att mitt afrokryll INTE vill som jag. Det blir keps på för min del...grrrr

Efter idag återstår bara 7 arbetsdagar innan semestern....jag LÄNGTAR!

tisdag 10 juli 2012

Statisk magcrunch

Den här övningen hatar jag from nu lika mkt som plankan.....nej mer faktiskt - för plankan klarar jag nu av i 2x 50 sek (katchiiiing!). Men sätt dig så här o våga säga att du inte tror du ska dö.....för det höll jag på att göra. Till saken hör att min kropp är konstant mörbultad nu....att jag gråter bara jag ska sätta mig på toastolen....o att resa sig upp är också ett företag. Men skam den som ger sig!

måndag 9 juli 2012

I'm in PAIN!

Shit va jag har ont i kroppen, precis överallt men särskilt i baksida lår och triceps. Magen har jag slutat känna för länge sedan…den är bedövad av smärta. Plankhelvetet går bättre och bättre för varje dag och igår gjorde jag 2x50 sek. Yeeeej för mig!!!

Nu PW med Primadonnan

lördag 7 juli 2012

Dagens bästa fynd!

Idag har jag fyndat rejält! Var på loppis imorse och kom över en Didrikson jacka till sonen i strl 150. Nyskick och kamouflagefärgad.
Tjejen ville ha 60 kr för den (nypris ligger de mellan 399-699kr för barn) och jag prutade till 50. Jag betalade och gick vidare glad och nöjd.
Nu hänger den tvättad och fin på tork....vet ni vad jag hittade i fickorna? Några gamla bussbiljetter och 5 tior.....vilket innebär att jackan var gratis!


fredag 6 juli 2012

Den riktiga plankan

Efter Isters kommentar härrom dagen, att min oförmåga att göra riktiga plankan bara sitter i huvudet, tog jag tjuren vid hornen igår och försökte.
Efter 3:e försöket lyckades jag och stod i 35 sekunder. Yeeeey!!! Just nu är hela min kropp så jävla mörbultad att jag känner mig som om en ångvält kört över mig. Men det är bara att ta en dag i sänder. Gårdagens nya övning var en statisk mag-crunch. Den klarade jag nätt och jämnt av....för magens muskler (som uppenbarligen är vääääldigt många och gör vääääldigt ont när du har tränat dem) grät redan.

Men riktiga plankan o jag är from nu polare. Tack Jaana!!!

torsdag 5 juli 2012

Ont i 639 muskler

Det finns ungefär 639 skelettmuskler i människokroppen (wikipedia) och jag har fan ont i precis varenda en av dem! Lista över dem alla hittar du HÄR
Den här träningen är effektiv och jag måste berömma mig själv med att jag är duktig på att utföra den. Plankan är fortfarande hemsk som faaan men några sekunders putsning varje gång och jag är snart i mål med att klara 2x 45 sek :) - fast än så länge fortfarande "bara" på knäna. Bättre än inget!

Ikväll blir det löpning igen, har bestämt mig för varannan dag till en början (ren överlevnadsinstinkt). Ska ta en annan route och se hur det går. Jag bryr mig inte så mkt om tiden just nu, mest att GÖRA DET!

Hoppas jag slipper regndropparna som ligger i luften, nu på väg till jobb - man blir så kryllig då :(

Ha de!

onsdag 4 juli 2012

Träningsvärk from hell och skinn som skaver.....

Jag har ont precis ÖVERALLT!
Igår ville jag verkligen inte ut och springa, men jag gjorde det ändå vilket jag är mkt stolt över. Direkt efter joggingturen gjorde jag  mitt FF träningspass och redan då grät mina muskler och bad och bönade mig att sluta. Men jag fullföljde. Inser dock idag att jag slarvade med stretchingen.....ajabaja!

Har cyklat i motvind hem, dryga 6 km och när jag skulle stiga av cykeln så höll benen på att vika sig. Efter att jag smält maten om en stund är det på det igen.... Träningen är okej, det är den där förbenade plankan som jag svär över. Jag gör den på knä...dvs lite av en fusk-planka. Men det är fan så jobbigt kan ni tro!
Jag har ju så mkt överflödigt skinn på mina ben och det är kanske ett i-landsroblem, men dock ett problem för det gör ont att göra vissa övningar då skinnet tar emot och skaver. Försöker just nu "packa" in det i cykelbyxor men det är ändå mkt besvärligt. Men jag har det hellre så än +70 kg.....

måndag 2 juli 2012

16 arbetsdagar kvar....

...innan semestern. Känns segt och länge till semestern, o även sonen känner av detta som för ovanlighetens skull inte vill vara på fritids utan hellre hemma med familjen. Ja vem vill inte det?!

Kroppen är mör, om och det känns onekligen att jag tränade igår. Ikväll är det pass 2....nu en stadig frulle så det finns ork till en körig arbetsdag.

Vad händer hos Er då?

söndag 1 juli 2012

FitnessFighten here we go!

Bestämde mig i förra veckan för att ge mig på FitnessFighten igen. Försökte i maj, men pga många olika skäl blev det inte att jag fullföljde hela månaden. Jag vill sååå gärna!
Jag VET att jag äter bra, sunt och regelbundet men jag MÅSTE skärpa till mig när det gäller träningen. Kroppen har vant sig vid mina PW och cyklingen till o från samt på jobb.

Jag började dagen med en PW varvat med löpning tillsammans med Primadonnan. Det var varmt något så in i norden så både jag o donnan flåsade på bra.
Nu är första passet avklarat och kroppen är matt och mör. Imorgon lär det bli värre.... sen utökas workouten med en övning varje dag.

HÄR kan ni läsa mer om FF (fitnessfighten) och har ni FaceBook kan ni hitta dem där med.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...