Sidor

lördag 30 juni 2012

Det tar sig…

Var inte jätte-super-produktiv igår men fick skissat och påbörjat en del roligheter.
To be continued……

fredag 29 juni 2012

17 också helg...

17 arbetsdagar kvar och sen helg. På måndag räknar vi från 16 och neråt.....saaaakta men säkert.

Igår blev det middag hemma hos syster yster med familj, ÄNTLIGEN! Har saknat dem såååå när de varit i Spanien i 3 veckor. Kidsen snackade en massa katalanska så jag satte systersonen på att lära mig några ord.

Ikväll blir det scrapbooking för hela slanten med töserna från Limhamn. Jag har packat min väska och set ser ut som att jag ska på långresa....men det är bara för att det är praktiskt att packa i en resväska.
Imorgon är det loppis på morgonen och sen (en för tidig) 4th of July-fest hos våra goda vänner i familjen V, som bott 13 år i USA. Ska bli mkt kul.

Vad har Du för planer till helgen?

torsdag 28 juni 2012

18....full fart mot helgen!

arbetsdagar kvar till semestern....

Spanien gick vidare igår efter en nervkittlande match. Blivande svågern är mer än nöjd, nu väntar vi på Tyskland o Italien matchen. Spännande värre!

Solen verkar titta fram idag, ÄNTLIGEN! Inte en dag för tidigt....jag saknar verkligen sol och värme.
Imorgon blir det scrapbooking hela kvällen. Ska verkligen bli kul! Har massor av projekt på G.

Ha en bra torsdag, full fart mot helgen!!!

onsdag 27 juni 2012

Nedräkning pågår - 19 dagar kvar


19 arbetsdagar kvar tills jag går på semester....måndag vecka 30 sen är det baj bja på 4 veckor!
Nedräkningen har således börjat.....

När går DU på semester?

tisdag 26 juni 2012

Positiva affirmationer

Det är viktigt att mata sin hjärna med positiva budskap. Hjärnan tror på det vi säger till den. Upprepa ovanstående meddelande 10 ggr för dig själv, varje morgon. En bra start på dagen!

söndag 24 juni 2012

Söndagssysselsättning

Med ljudbok i öronen och regnet smattrandes mot fönsterpartiet är det en perfekt dag för att planera de kommande veckornas måltider. Det sparar en hel del tid i veckan och alla som känner mig VET att jag älskar planering och framförhållning. Ska man dessutom hålla koll på vikten är det en förutsättning.
Vad gör Du idag?

lördag 23 juni 2012

En riktigt blöt midsommar

Rubriken syftar INTE på innehållet i glasen...utan på vädret. Jisses vad det regnade igår. Vi fick vänta till kl 18 innan vi kunde äta, som tur var höll partytältet den värsta vätan borta.
Det var ett dignande midsommarbord som dukades upp, mängder med olika sillsorter, lax både gravad och kokt. Köttbullar och prinskorvar samt lite andra uppskurna korvar. Olika sorters bröd, ägghalvor, gräddfil, gräslök och rödlök och massa ostar. Jag äter inte sill, men njöt av den kokta laxen och nypotatis samt det jag älskar mest med midsommar: gräddfil och gräslök samt rädisor. MUMS! Det och en ägghalva sen var Karlsson mätt.
Det blev kanonväder framåt kvällen så barnen badade. Primadonnan hade fullt upp med att hålla koll på värdfamiljens ute-kanin som mös inne i sitt lilla hus. Familjen kom hem strax innan halv tolv och  grabbarna i familjen sover fortfarande.
Jag gick upp kl 8 för då sög det i kaffetarmen och Primadonnan behövde ut.
Idag är det Spanien mot Frankrike i fotbolls-EM, det får man INTE missa!

fredag 22 juni 2012

Glad Midsommar

Regnet duggar redan, himlen är gråblå. Det blåser ruggigt och solen ser man inte en tillstymmelse av.
Frukosten är intagen efter en härlig sovmorgon för hela familjen. Vishäftena för dagens sång är fixade och drickan inhandlad. Det blir dans kring midsommarstång och lekar, eventuellt lite bad för de som inte vill spoliera makeup och håruppsättningar. Vi ber till vädergudarna att vi kan sitta ute, även om de goda vännerna fixat partytält som skydd för det utlovade regnet.

Jag hoppas ni får en fin Midsommar, oavsett hur och om ni firar. Själv äter jag inte sill, men gärna lite ägg, gräddfil, mängder av gräslök och några jordgubbar :)


torsdag 21 juni 2012

Mer kaffe tack!

Har sovit som en stock inatt, men vaknade lika trött som när jag la mig. Skulle LÄTT kunna sova minst 10 timmar till.
Jaja, bara en arbetsdag kvar och sen 3-dagars ledighet. Imorgon är det Midsommarafton och allt vad det innebär. Superkul! Hoppas vädret blir fint så vi kan vara ute.

Nu mer kaffe och PW med Primadonnan. Därefter MER KAFFE!!!

tisdag 19 juni 2012

Läs här!

Sonen ville också ha ett bokmärke. Precis som både mig och sin pappa samt sina morföräldrar ÄLSKAR han att läsa. Han ville även att hans vän M skulle få ett lika dant, ett coolt liksom.
Så det fick bli en Skogstokig dö-skalle :)
De verkade rätt nöjda :)

måndag 18 juni 2012

Unik som denna sten

När sonen nu slutade 3:e klass (och därmed lämnar både lågstadiet och skolan i sig) hade läraren och fritidspedagogerna gjort små presenter till var och ett av barnen. De hade varit ute och plockat stenar. På var och en av stenarna hade de skrivit barnens namn och på undersidan den egenskap som de tyckte mest kännetecknade dem. Egenskaperna varierade från glad, snäll, sprallig och pratglad. Någon var musikalisk och en annan charmig.
Sonen var mkt nöjd med sin sten:
O kan man annat än bli ännu mer stolt? Min älskade stora lilla påg, vårt underbara mirakel....går nu mot 10 bast och mellanstadiet....NÄR tusan hände detta? VAR tog dessa åren vägen??? Jag har inte en susning!

söndag 17 juni 2012

Den Polska Örnen dalade men maken landar från staterna

Igår föll även Polen ur EM. Vi var samlade här hemma; jag, sonen, finaste vännen L och hennes barn och senare kom även mina föräldrar - klädda i vitt och rött :)
Projektorn var uppvärmd och stämningen på topp, men det hjälpte inte. Vi sjöng och hejade, både på polska och svenska, men inte heller det hjälpte.
Tjeckerna slog ut värdnationen och EM sagan är över.

Tokig som jag är (enligt make och son) tittar jag på alla matcherna, för jag gillar fotboll. Men det blir inte lika kul nu, möjligen om allt engagemang och hopp läggs på Danmark som ännu är med i leken. Vi får se.
Ikväll blir det Portugal mot Holland och Danmark mot Tyskland.

I em kommer maken hem från staterna. Skönt, nu kan ordningen återställas i det Karlssonska hemmet.

Chokladpåsar med matchande bokmärken

Inför sonens skolavslutning ville vi ge några av "pärlorna" något extra, bara från honom. Hans idé att ge dem choklad nappade jag på och gjorde 4 vanliga bruna papperspåsar (finns gott om mallar på nätet). Klädde dem i olika färger och letade i stämpelgömmorna efter lämpliga texter.
De sålde ut Choklad-boken på Maxi, så jag köpte 4 och tänkte att nu ska jag ÄNTLIGEN göra L8's bokmärke som jag varit sugen på länge. Naturligtvis i samma papper/nyanser :)

Så här blev det
 Min favoritstämpel (terapistämpeln) som jag bad Skogstokiga Petra gör åt mig :)

 Denna (ovan) är från stämpelfabriken.
 Baksidorna:
 Bokmärkena
 Skogstokig textstämpel
 Denna också....
 Precis som denna....
 Detta är en digi-stämpel som jag just nu inte kommer ihåg var jag hittat.
 Och så här såg de klara presentpaketen ut.
Lärarna och fritidsledarna verkade mkt nöjda och sonen stolt och glad. Jag grät mest....

lördag 16 juni 2012

De Polska Örnarna

Eftersom de Svenska kronorna föll igår, trots många mål ligger nu mitt hopp till de Polska Örnarna.
Ikväll tar de sig an Tjeckerna och jag känner det på mig att det blir vinst. Vi laddar här hemma, jag och sonen går och sjunger för fullt.

Maken, kommer hem imorgon först....jag trodde det var lördag...men vi glömde det där med tidsförkjutningen...så det blir först imorgon eftermiddag :(

Har massa inlägg jag inte hunnit skriva pga att andra saker fått prioriteras, men de kommer! Ja vet att många vill ha närbilder på scrapalsterna som jag lagt upp på FB. Det kommer :)

Ha en bra dag, bär gärna vitt och rött - det gör jag!

tisdag 12 juni 2012

Mer kreativt här hemma än på plan

Går satt jag och sonen redo vid tv'n. Tummar och tår hölls hårt, energin och hejaropen var det inget fel på. Sonen gav upp efter en stund, kvällstrött som han är. Jag satt och scrappade under tiden....och måste säga att jag var tusan så mkt mer kreativ än vad killarna var på plan. Hade Ukraina varit det bättre laget och dominerat matchbilden hade det väl varit en sak....men detta var definitivt en match Sverige borde vunnit.

Jag fick gjort hälften av det jag skulle, det är ju så, när det väl lossnar så ;)

Ikväll är det Grekland-Tjeckien och Polen-Ryssland. Behöver knappast berätta vem jag hejar på, eller?

Ha en bra dag!

måndag 11 juni 2012

Mer kaffe tack!

Vardag igen och det är dags för allt som hör vardagen till. Behöver mer kaffe....en balja, MINST. Blev sent igår, jag brukar lägga mig tidigt eftersom jag går upp tidigt, men nu när det är fotboll på tv blir det senare, mkt mkt senare. Det i kombination med att jag fastnade vid datorn när jag letade efter inspiration till avslutningspresent att ge till några av pärlorna på sonens skola nu när han lämnar den för att gå upp till mellanstadiet, som är på en annan skola.
När klockan ringde trodde jag det var ett misstag, men icke sa Nicke.

Jaja, det är bara att gilla läget och fake it til you make it....

Ha en bra måndag!

söndag 10 juni 2012

Ändrade planer

Idag stod det bla garderobsrensning och trädgårdsarbete på agendan. När jag rensat min och sonens garderober, lagt undan kläder till återvinning/loppis och till systersonen var det dags att bege sig ut i trädgården. Vi hade varit ute i mindre än 15 minuter då det kom en skur av detta hemska "sommarregn" som gjorde oss genomblöta (och krylliga). Sonen ville under inga omständigheter fortsätta när det blev uppehåll och jag som påbörjat att rensa ut frysen istället, kom inte heller för mig att gå ut igen. Jaja, ogräset försvinner inte, däremot lär det tillkomma mer nu när det småregnar hela tiden. Suck!
Frysen är utrensad, liksom kylen. Garderoberna är utrensade och jag har massor av kläder över (igen)....fattar inte hur det går till? Jag som aldrig har något att ha på mig ;)

Har även rensat ut bland mina scrap-stämplar och ska slänga ut några på tradera. Har gjort klart en beställning på Studentkort (som jag visade upp på FB igår) och ska göra ett matchande ljus till också tänkte jag.
 Papperna har jag köpt på Panduro Outlet.
 Grattisstämpeln är Skogstokig. De små studentmössorna är utklippta från pappersarken från Panduro.
 Min personliga Skogstokiga stämpel.
 Den söta Skogstokiga Studentflickan.
Hoppas hon blir nöjd :)

Nu lite mer rensning bland scrapsakerna och sen till svärmor för lite fika. Tjillevippen!

lördag 9 juni 2012

Är det möjligt att komma hem tomhänt från en loppis?

Det har nämligen ALDRIG hänt mig under mig x-antal år långa liv....med svart bälte i prutning och radarblick som scannar av de olika loppisborden med en vad jag själv anser vara klinisk precision borde det vara omöjligt att inte fynda?! Men nääää, det har inträffat.
Vännen S, mamma, hennes väninna A hade fulla kassar, vissa kunde ju knappt bära sina fynd....men inte jag. Jag vet knappt hur jag ska komma över detta. Måste vara ett dåligt omen eller något i den stilen. Inte bra alls.

Jaja, ikväll blir det mer fotboll och jag ser fram emot 2 spännande matcher. Gårdagens matcher bjöd på en hel del både skandaler, spännande sekvenser och ett par riktigt vackra mål. Mer av den varan ikväll tack!

Ha en bra lördag allesamman

fredag 8 juni 2012

Fotbollsbonanza delux!

Oh som jag har längtat! Idag kickar EM i fotboll igång och ni kan tro jag håller koll på grupperna. Här hemma är det jag som är fotbollsfantasten och sportdåren och inte min man, även om han kan uppskatta sport och gärna fotboll.
Familjens Sverigetröjor är tvättade och redo att användas, hejaramsorna uppfräschade och fredagsmyset planerat. Nu kan de köra avspark för jag är redo! Heja Sverige!

torsdag 7 juni 2012

5 saker som gör mig glad idag

  1. Det är bara 1 dag kvar till helgen och  nästa ledighet.
  2. Imorgon börjar Fotbolls EM och för en fotbollstokig människa som mig innebär detta MASSOR av glädjetimmar framöver! Och som halvpolack kan jag unna mig att hejja lite på en av värdnationerna.
  3. Jag har "fått ärva" vår gamla (rätt ny) kamera eftersom min fotonördiga make har köpt en ny (nyare) så nu har jag en alldeles egen! (vet ännu inte riktigt vad jag ska med den till....men ändå)
  4. Kaffet smakade extra gott imorse!
  5. Sonens slutomdömme från 3:an: en av de bästa i stadsdelen på sina nationella prov i både matte och svenska. Kan man bli annat än glad OCH stolt(are)?!
Vad gör DIG glad idag?

onsdag 6 juni 2012

Tillklippt

Alla andra skriver om nationaldagen idag, så då låter jag bli.
Igår passade jag på att bli av med en del av kalufsen som växt en bra bit sen sist. Valde en lite kortare variant men samma frisyr som sist. Har trivts mkt bra i den nämligen.
Idag är familjen ledig och det är fullspikat på agendan, som vanligt. Så dagen lär bara försvinna i ett rasande tempo.

Så medan alla andra grattar vårt hemland på födelsedagen (som min son säger) ska jag äta en äggviteomelett med kalkon, rödlök och tomat.

måndag 4 juni 2012

Avhuggen vecka

Måndag igen och som vanligt försvinner helgen på tok för fort. Blev ingen loppis för min del i lördags, det regnade för mkt. Men en mkt trevlig kväll med nyfunna vänner värmer själen och jag är glad att jag bestämde mig för detta trots att jag just nu är inne i en period där jag helt vill vara själv.
Denna veckan är "avhuggen" eftersom det är röd dag mitt i....6/6 som numera är helgdag. För vår del ska vi på Friluftfrämjandets familjedag vilket ska bli trevligt. Brukar du fira nationaldagen?

Det känns skönt att vara tillbaka på banan med kosten, back to basic som jag skrev innan. Jag känner mig inte längre jagad i tankarna av allt jag inte får äta eller alla "bör". Magen sköter sig som den ska vilket den INTE gjorde på Dukan-dieten och det i sig är INGET kul!
Tänker inte väga mig heller, men jag känner mig mindre svullen och kläderna känns som de gjorde innan. Men först och främst har jag ro i sinnet och det är värt så mkt mer!

Nu en kopp kaffe till och sen avfärd till jobb. Ha de!

fredag 1 juni 2012

Efterlängtade fredag

Så är äntligen denna härliga dag här! Som jag har längtat och väntat. Igår var jag och syster yster ute med mamma och avnjöt hennes födelsedagspresent, middag på Söderbloms Lounge & Grill. Det blev god mat och många härliga skratt. Samtliga gäster hjälpte oss att sjunga för mammsen vilket hon uppskattade.
När jag kom hem kl 20.30 var jag så trött att jag somnade på studs.
Ikväll blir det Let's Dance final och sen tidig sänggång (igen) för på lördags morgon ringer klockan tiiiiidigt eftersom jag ska på loppis och vill vara där när den börjar 06.30. Veckans höjdpunkt!

Nu PW med Primadonnan.
Ciao!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...