Sidor

lördag 31 december 2011

Gott Nytt År!!!

Önskar er alla ett gott slut på 2011 och ett riktigt Gott Nytt 2012! Jag och familjen har bestämt oss för att 2012 ska bli ett spännande, fantastiskt och givande år, på alla plan.
Inga nyårslöften avges från min sida, däremot har jag satt upp en del mål jag vill/ska uppnå.
Må bäst och var rädda om varandra!

fredag 30 december 2011

Suveränt käk!

Igår var familjen och åt på vår favoritrestaurang Söderbloms Lounge & Grill tillsammans med goda vänner. Suveränt gott! Eller som sonen sa "Delicious!!!"
Jag åt grillade pilgrimsmusslor med syrade grönsaker och limesås till förrätt
och örtmarinerad fläskytterfilé med grillad zuccini och rödvinssås samt sallad (istället för potatis) till varmrätt.




Smarrigt till tusen!
Idag förbereder vi oss för nyårsfirandet imorgon. Jag och maken är ansvariga för lekarna och har en hel del roligheter att erbjuda våra vänner. Precis som alltid är förberedelserna halva nöjet, så det kommer bli supertrevligt.
Vad har ni för planer till nyår?


torsdag 29 december 2011

Buzzning av lyxig laktosfri gräddglass

Det har inte varit lätt att få tag på Åhus-glasssen som skulle buzzas. Ica hade den inte, inte heller Coop eller Netto. Jag har varit runt i halva stan och så fick jag ett mail från Buzzador att glassen skulle finnas på City Gross. Första gången jag var där var den slut...skulle kanske komma in igen innan jul...nope, fanns inte innan jul. Igår fick jag tag på den!
Förpackningarna var lagom stor tycker jag och såg trevliga ut.
Smakerna var Jordgubbssymning - med jordgubbsbitar och marshmallows, Vaniljgryning - med tranbär/acerola ripple och laktosfria chokladbitar samt Chokladstund - med chokladripple och laktosfria chokladbitar.
Sonens favorit var chokladglassen. Chokladbitarna var stora och goda, glassen krämig och god. Personligen gillar jag inte chokladglass utan är med en vaniljperson...men denna vaniljglassen föll mig inte alls i smaken, det var för lite vaniljsmak och för mig av bären. Jordgubbsglassens jordgubbsbitar var stora men något sega, smaken var det inte fel på. Marshmallowsen var också sega, men i det fallet gjorde det inget.
Vi hade alla olika favoriter, och så brukar det vara. Den glassen som hade strykande åtgång var chokladen....som fick flest röster.
Gräddglassen är laktosfri vilket 2 av gästerna i sällskapet uppskattade då de är laktosintoleranta.
Vill du precis som jag bli Buzzador och kostnadsfritt testa olika produkter så klicka HÄR för att registrera dig.

Igår agerade jag fotomodell.....

.....för att maken skulle testa sin nya studiobakgrund han nyss fått hem. Huvudet åt vänster, vinkla höger axel hit...nej ner med hakan, titta dit....nej mer hit....flytta benet, fram med handen lite, luta dig något mer åt sida....
Här är bara några av alla han tog....det testades med blixtar hit o dit, skuggorna skulle falla på ena eller andra hållet....
Det blev enligt min åsikt en hel del bra med primadonnan också, men dessa vill maken inte låta "publicera" pga fototekniska detaljer....som jag inte riktigt förstår.
Nu ska jag fixa med fotona från buzzningen av den laktosfria Åhusglassen....återkommer.

onsdag 28 december 2011

Tillbringar delar av dagen här....

Jobba här och jobba där....var man än befinner sig känns det just nu som att jag jobbar....Hade jag inte haft ett sådant kontrollbehov hade jag gladeligen anlitat en städfirma eller hushållerska....men jag hade väl gjort som min gammelmormor Hulda gjorde innan hemtjänsten var inplanerad....städat innan de kom.....o tanken på att någon annan skulle hantera min tvätt vill jag inte ens beröra...så då får man helt sonika göra det själv.
Igår skulle sonen utnyttja den sista slanten av julklappspengarna så vi åkte in till Entré här i Malmö. Jag passade på att snabbt smita in på Lindex, för att köpa strumpbyxor till nyår. Fick även med mig denna klänning
Hade rabattkuponger att utnyttja som bränner inne på fredag....vilket vore synd, eller hur?!
Nä, nu måste jag sätta igång.....ha de!

måndag 26 december 2011

Jul jul strålande jul

Oj vad de här dagarna har gått fort....redan Annandagen.
Julafton avlöpte väl här hemma, med traditionellt firande massor av glädje, mycket skratt och lyckliga barn som packade upp sina klappar.
Tänk så underbart att de dessa förväntansfulla ögon spricka upp i total lycka. Finns knappast något bättre.
Sonen blev firad som det födelsedagsbarn han var och är numera en stolt 9-åring. Familj och vänner sjöng för honom i telefon under morgonen och ni kan tro han strålade.
Maten smakade utmärkt och det är tur det blir rester över så även jag får smaka lite av allt de andra dagarna eftersom jag knappast fick den  möjligheten på självaste julafton.
Tomten kom även till mig, vilket jag inte väntat mig eftersom vi här hemma endast fokuserar på barnen. Men jag fick en trisslott (tyvärr utan vinst), ett kropp & själ paket av min man och son(som man löser in där man bor och väljer utav ett antal behandlingar för given summa) samt pengar till nya kläder (eftersom garderoben fortsätter att växa sig för stor).
Igår var vi hemma hos sonens äldsta kusin som bjöd på jullunch. Supermysigt! Det blev ytterligare julklappsutdelning och lite sällskapsspel. Kvällen tillbringades hemma i soffan med bra film. Idag har vi lovat sonen gå på mellandagsrean så han får handla för sina sparpengar och julklappspengar. Jag avskyr själv rean...men va gör man inte för husfridens skull.

Hoppas er jul varit lite härlig, glad och rofylld som min. Önskar er alla en god fortsättning

söndag 25 december 2011

Don't look back

Don't look back
because you might 
fall over what is
in front of you!

fredag 23 december 2011

Julhälsning

Vill önska Er alla en underbar jul med mycket sång, skratt och mys. Hoppas ni får äta gott, umgås med nära och kära och se många barns ansikte lysa upp av lycka när de öppnar sina klappar. Kanske får ni även egna som bringar er glädje.
Själv tillbringar jag julen med familjen, precis som det ska vara. I år har vi glädjen av att ha min mormor här från Polen, barnens gammelmormor. Extra kul! Vi blandar lite av varje från allas jultraditioner, så det blir både svenskt, polskt och lite spanskt. Hemmet är pyntat och klart, sonen taggad till tusen för han fyller ju 9 imorgon. Jag har på känn att detta kommer bli den bästa julen hittills!

torsdag 22 december 2011

Musikaliska juleljus

Fick en beställning på 2 juleljus till 2 fröknar för en musik klass. Det skulle vara juligt, anknyta till musik och gärna ha en sångtext (på engelska) och julhälsning med. Det fanns önskemål om glitter och stenar.
Ser du ljusen framför dig?
Så här blev min version
 Istället för "stjärna på toppen" så gjorde jag noter som fick glittra....
 Stenar som julgranskulor....
 Anknyter till musik.....
 Osså sångtexter på engelska....Stilla Natt och Oh Helga Natt....
 Med julhälsning till fröken längst ner....
Japp, är nöjd med min skapelse....nu håller vi tummarna att beställaren och fröken också blir nöjda.

Sonens sång i skolan igår gick kanonfint! Han klämde i utav bara tusan o minsann om inte en tår föll från hans mammas öga.....
Min katolska maffiamormor har landat och redan installerat sig hemma hos mamma. Sonen träffade henne redan igår, och fastän han inte pratar flytande polska, utan mer förstår fraser och innehåll i det som sägs, så har dessa 2 en härlig egen kommunikation. Hon kan ju en hel del svenska efter alla dessa år. Julafton kommer bli speciell i år, det känner jag på mig. 
The Lilies var med på julkonsert i Hököpinge kyrka igår kväll och ni kan tro där va drag! Tusan va skoj! Tack för igår töser (och pågarna i bandet o Bosse x2).

Lena, tusen tack för julkortet, det kom igår. Jag skickar inga "vanliga" innan jul....du kommer snart förstå varför.

onsdag 21 december 2011

Dan före dan före dan före doppardan....

Sonen räknar ner till sin födelsedag OCH till julafton, som ni vet vid det här laget är en och samma dag.
Idag anländer min katolska maffiamormor från Polen och ska för första gången fira jul med alla barnbarnsbarnen. Det är STORT! Hon brukade komma rätt ofta till jul när jag och syrran var små, men av hälsoskäl har det inte blivit av de senaste 10 åren. Men nu när flyget bara tar dryga halvtimmen är det lätt som en plätt.

Idag ska make och son inhandla granen (hoppas jag) så den kan kläs imorgon. Vi är sent ute i år, men så blir det när tiden inte räcker till....
Nu på morgonen är det skolavslutning i kyrkan för sonen och han är lite nervös inte deras sånguppträde. De ska sjunga 3 låtar och ni kan tro de har övat. Kommer säkert bli lika charmigt som alltid.

Dags att påbörja dagens arbete. Tjillevippen!

PS: det snöar.....DS

tisdag 20 december 2011

Den som har flest pepparkaksformar när hon dör vinner....

Varje år köper jag minst en ny pepparkaksform....varför? Ingen aning...jag äter inte ens pepparkakor. Har inte gjort det på minst 15 år och det har inget med viktnedgång att göra...utan beror endast på att jag föråt mig på eländet.
Sonen älskar att baka pepparkakor OCH äta dem...liksom maken. Så varje år bakas det här hemma, med sonen och hans kompisar, med sonen och kusinerna. Igår bakades det i all hast (på rekord tid...) och det blev allt från fötter, dinosaurier, Bamse, spelkort (spader, hjärter, ruter och klöver) till krokodiler, båtar och älgar. Några "klassiska" stjärnor men flest puzzelbitar och ballerinaskor.
I år har jag inte hunnit köpa någon ny form....får kanske bli ett göromål till mellandagarna, för innan hinner jag inte.

Är ni klara med julklapparna?

måndag 19 december 2011

Harmoni med Buddha

I mitt hem finns det små Buddhafigurer, ett stort Buddhahuvud samt en sittande Buddha som ljusstake. Jag älskar dessa vackra figurer som för mig står för harmoni och inre frid.
Jag har de senaste månaderna gjort ljus till alla andra...och har inga egna scrappade ljus här hemma...ja du läste rätt...NOLL, zip....
Så jag tog tag i saken och scrappade mig ett harmoniljus...





Man ser inte riktigt glittret, det kommer bäst fram när det tänds...jag ska också hitta ett fint band till...det har jag dock ej hunnit än.

söndag 18 december 2011

Nyårsljus

Här kommer några nyårsljus jag gjort på beställning



Nu ska jag ta mig an annat än jul och nyårsmotiv...vilket faktiskt ska bli rätt skönt ;)

fredag 16 december 2011

Vad barn önskar sig av tomten

Har du dålig koll på vad du ska handla till kidsen i julklapp? Kolla då HÄR för här är det listat....
Sonens önskemål om Lego Heroica, en Ajfåån och Nintendo WII samt DS-spel ryms inom topp 5 av varumärkena....så med andra ord har han koll.

O nej....han kommer INTE få en ajfåån!

onsdag 14 december 2011

Beatles ljus

Kan man få för många ljus? Nääää....
Här kommer några Beatles som jag gav bort till goda vänner som ÄLSKAR dessa musik ikoner





Regnet öser ner och stormen river i träden. Det är mörkt och murrigt ute. Primadonnan är INTE road av att vara ute och gör det hon måste supersnabbt för att få komma in igen. 
Julen nalkas och jag är snart klar med alla julklapparna. Har endast ett fåtal kvar. Skönt att inte vara ute i sista minuten. Har tom fått fixat klänning till jul (och nyår...den ska återanvändas). Dessutom till halva priset eftersom jag hade en 50% kupong (på valfritt plagg). Kan dock inte hitta en bild av den på nätet ....
så det får bli en dålig mobilversion (o ja...ja har jeans under och "fel" bh)
Nä, nu dags för jobb. Ha en bra dag!

Star Wars tårtan

På allmän begäran kommer här bilder från star wars tårtan jag gjorde till sonens kalas i måndags. Fick inte med bilderna som var satta runt hela tårtan på sidan, men det var små cirklar med div olika star wars figurer.
Sonen var helnöjd och åt 2 stora bitar, systersonen likaså. Bättre betyg än så får man inte.
 9 tända ljus....fattar ni 9! NIO! Jag kan knappt förstå det....min store lille kille....mammas påg....nio bast.
Den var försvinnande god och den lilla bit som fanns kvar skickades hem med stor-kusinerna.
Till kompiskalaset har menyn ännu ej spikats, men det kommer säkert vara lika glasklart för honom som till detta :) det är bra med raka rör. Det gillar vi!

tisdag 13 december 2011

Luciafirande

Saaaankta Luciiiiaaa, Saaaanktaaaaa Luciiiiiaaaaaaaaaaa
Idag är det äntligen dags, vi har övat i flera veckor. Nu på morgonen ska det Lussas för skolan och ikväll för föräldrar och andra anhöriga tillsammans med den obligatoriska Lussefikan.

Jag påminde sonen igår om hur han under andra julen på dagis mkt bestämt ville vara julgran på Lussetåget. Jag ville stå ivägen för hans önskemål och införskaffade en grön pyjamas på tradera, köpte plastkulor på IKEA och sydde fast tillsammans med glitter. En pappersstjärna monterades fast på en gammal mössa. Det var ett himla pysslande och tog en hel del tid. Några dagar innan Luciatåget ändrar han sig...o var till sist pepparkaksgubbe.
Han kommer inte ihåg incidenten och tyckte mest den var hånig. Själv är den ett kärt minne för oss som föräldrar :)

Önskar er alla en härlig Lucia, hur ni än firar denna dag.

måndag 12 december 2011

Namnsdagskalas

Idag har min son namnsdag och eftersom han fyller år på julafton firar familjen honom idag istället. Så det blir kalas och tårta ikväll. Hans önskemål inför kvällen är hemmagjorda hamburgare med bea och hemmagjorda klyftpotatisar. "Ni vuxna kan få lov att ha sallad till".....tack för det!
Så, så får det bli.

Kalas för kompisarna blir det först i mellandagarna. Svårt att hinna med innan.

Julkonserten igår var en hit, även om det var otroligt kallt att stå ute och sjunga. Kylan bet hårt i kinderna och fastän vi alla var varmt påpälsade så glöggen som serverades efteråt kom väl till pass.

Ha en finfin dag allesamman, det tänker nämligen jag ha!

söndag 11 december 2011

Då tänder vi det tredje ljuset

Det tredje ljuset tändes till frukosten och nu myser familjen innan det är dags för julkonsert med The Lilies.
Önskar er alla en underbar söndag.

onsdag 7 december 2011

Med ett leende på läpparna

kan jag hoppa ner från vågen idag.....en bra start med andra ord! Tjohoooo!

måndag 5 december 2011

Ibland blir man förvånad

av människor i ens närhet, som visar sig vara någon annan än man först trott. Detta är åt båda hållen. Dem man litade på och hade fullt förtroende för, står inte vid ens sidan när man förväntar sig det. Däremot kommer andra och tar ett stor (och oväntat) kliv framåt och säger "här är jag, du kan räkna med mig".
Idag hände det med. Ett oväntat telefonsamtal från en god och gammal vän som hivade luren vidare till någon "ny" i min sfär. Denna någon sa precis de rätta orden i precis rätt tid.

Tack till er båda och till dem för vars talan ni förde. Mitt hjärta svämmar över av tacksamhet och jag vågar sakta sträcka lite på mig igen.

Vad ska man lyssna till?


söndag 4 december 2011

Andra ljuset ska tändas

Hur firar ni andra advent?
Vi ska få avnjuta en försenad Thanksgiving middag med goda vänner, huset ska ännu en gång visas upp av köpspekulanter. Lucia sånger repeteras in i det oändliga.
Ha en skön söndag, oavsett vad ni tar er an.



lördag 3 december 2011

Zlatan-boken


Nu har jag läst (lyssnat) klart "Zlatan-boken". Jag var först tveksam till om jag skulle ta mig an den, eftersom jag helst läser deckare, men jag är glad att jag gjorde det. Jag är en stor fotbollsälskare och har alltid varit ett Zlatan-fan.
Nu har jag fått en helt annan bild av "grabben från Rosengård" och med en ny förståelse för var han kommer ifrån, hans erfarenheter och inställningar. "Grabben" har verkligen kämpat och lyckats här i livet, RESPEKT!
Lite trist är det dock att Jonas Malmsjö som läser in boken, pratar rikssvenska....den borde lästs in på skånska. Det är gott om välkända namn i boken, i alla fall för oss som känner till fotbollsvärlden. "Grabben" har ju inte precis kreti o pletis nummer i sin mobil...

Är du nyfiken? LÄS DEN!!!

Det kom ett paket

med en massa trevligheter och härlig symbolik. Det som inte kom med på bilden är en sockerfri red bull.
TUSEN tack söta fina Linda! Du är en pärla och presenten kom hur lägligt som helst ska du veta.
Puss på dig!

Det är ett sjutusan till regnoväder i Malmö idag. Primadonnan var INTE road av vår PW imorse och nu ligger hon och surar under vår säng. Hon tycker inte alls om att bli blöt. Dumma matte som tvingar ut henne i rusket....
Önskar er alla en fin lördag, imorgon tänder vi andra ljuset....snart....snaaart kommer tomten!

fredag 2 december 2011

Tunga ögonlock

Fastän jag la mig tidigt igår, redan kl 21.15 känns ögonlocken tunga idag. Vädret är hemskt. Regn och rusk, mörker och kyla.
Hemma övar vi Lucia sånger för full hals då sonens årskurs ska Lussa för hela skolan.
Ljusbeställningarna haglar in, vilket är SUPERkul, så det blir till att fylla på ljushyllan (igen) till helgen.
Önskar er en finfin dag trots vinterrusket.

torsdag 1 december 2011

Söderbloms Lounge & Grill 3 år

Idag firar min favoritrestaurang Söderbloms Lounge & Grill 3 år. Det ska vi fira! Hoppas de gillar 3-års presenten :)

Ses vi där?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...