Sidor

onsdag 31 augusti 2011

Mina bästisar just nu

Extra mjuka näsdukar, alvedon och nässpray. Allt intas i liggande ställning, i sängen tillsammans med rykande hett honungsvatten. Tur man inte smakar hur sött det är.....

tisdag 30 augusti 2011

Smaskens alltså

Idag blev det premiär här hemma....vi har grillat (stekt) tonfiks som maken köpte nere i fiskehuddorna. De var stoooora....200g/bit.
 Fina filébitar
 Steks lätt, bara någon minut på varje sida.
Här hemma serverades den med för min del kokta hyvlade morötter och mangoraja sås, potatis till resten av familjen. Försvinnande gott, ja inte helt....jag orkade bara halva min tonfiksbit, men det gladde bara primadonnan som fick den resterande halvan.
Det smakade ljuvligt! Blir rätt kompakt, mer som fläskytterfilé än som fisk. Sonens utlåtande: "smaskens alltså!"

Dagens inköp

Gjorde ett tappert försök att bota min ömma hals och dunkande huvud med shopping....bestämde tid med syster yster och jag kan inte säga att det hjälpt, men jag har o andra sidan inte blivit sämre heller ;)
Blev ytterligare ett par baggy-jeans från Lindex men denna gången svarta.
Ett par stövlar
med matchande väska från NYPD på Sisters
Är väldigt nöjd o nu ska jag ta igen mig i soffan med en stor kopp te med honung. Sonen gick hem själv från skolan idag o var glad att slippa fritids. Han är också förkyld och ligger o lyssnar på ljudbok på sitt rum. En slappe-eftermiddag. Gött!

Så jäääävla typiskt!

Det har varit på G ett tag, men jag har lyckats mota Olle i grind....många är sjuka på jobb, sonen snörvlar....o japp idag när man är ledig efter helgens slit - vaknar man med tjock hals, geggig näsa o skallebank utan dess like. Pallar tjii med detta! Blääärk!
Orkar inte ens tycka synd om mig själv, då är det illa. Ja som vill upp till stan o köpa ytterligare ett par baggy-jeans på Lindex (svarta)....

måndag 29 augusti 2011

Planering är A och O




Planerar de kommande veckornas matsedlar. Det är kul att planera, se fram mot och inhandla det som komma skall.



Posted via Blogaway

söndag 28 augusti 2011

Bröllopssång

Igår sjöng jag på bröllop. Minna undrade vilken låt jag sjöng; It is you (I have loved) från Shrek 2. Jättevacker låt!
Vackra var de, allt var jättefint. De kommer få ett fint minne av sin stora dag.
Så här låter orginalet:

Dags att avsluta viktutmaningen - om oviljan att falla på mållinjen

På onsdag har är tiden inne att avsluta min viktutmaning till er alla.  För min del gällde det -10kg från 11/5 och fram till den siste augusti. Jag har uppnått mitt mål med mkt blod svett och tårar (nja, kanske inte fullt så farligt men massa slit i alla fall).
Jag kommer sen ta bort både viktlistan och min ticker. Hur har det gått för er som hängde på? Har ni uppnått ERA mål? Har ni kanske klarat av mer? Vad var bra och vad var mindre bra?
Den 11/7 lade jag även till ytterligare ett mål för min del och det var att PW 30 av 35 semesterdagar. Det gjorde jag!
Jag är en sådan person som triggas av utmaningar. Jag avskyr att förlora, särskilt mot mig själv.
Den utmaningen jag har antagit nu är ju 100 träningspass mellan 1/8 och 31/12. Tickern är inte uppdaterad på några dagar för jag har glömt mitt lösenord....till skillnad från vad många tror gör jag det endast för min egen skull. Jag behöver det för att inte falla i stå, inte bli bekväm med det jag åstadkommit och "nöja mig" med det. Risken finns alltid att man återgår i gamla osunda vanor....eftersom dessa tyvärr är djupt rotade i alla fall i mitt huvud. Ibland kan jag komma på mig själv med att "leta i skåpen"....efter vad? Jo, något "gott att äta" fastän jag är mätt och inte alls sugen. Jag gör det för att jag kanske är rastlös, arg, irriterad eller ledsen.
Det är verkligen superlätt att falla i fällan....jag vill inte dit igen. Folk kan säga vad de vill om min viktnedgång, vissa tycker jag fått den gratis eftersom jag faktiskt lagt mig på operationsbordet för snart 2 år sedan (o nej, jag har betalat den själv!), men sanningen är att -30 kg "fick" jag av op'n sen sa det stopp. Platån varade i 8 månader....då fick jag ta tag i saken själv. 
Resterande kilon jag har fan ta mig kämpat bort själv. Jag har tränat som en dåre, skött min kosthållning minutiöst och ändrat hela mitt sätt att leva. Jag kan faktiskt stolt säga att jag själv gjort av med 30 kg och summa summarum -60 kg.
Jag vill aldrig tillbaka till det som var. ALDRIG. Att vara fast i en så stor kropp med allt vad det innebär är en tanke som skrämmer mig oerhört mkt. Därför utmanar jag mig själv (och ibland er andra....eftersom det ibland är lättare när man inte är ensam).  Ni som följer min blogg och min resa vet hur mkt jag kämpat med både träning, kost, självkänsla, kroppsuppfattning och min självbild. Det är inget som är lätt eller gjort i en handvändning. Jag är ännu inte i mål och vill under inga omständigheter falla på mållinjen.

Nu ska jag göra mig klar för jobbet. Dagens träning är redan avklarad och nu ska bara matlådorna packas....japp - planering, planering och ytterligare planering. Det är en av hörnstenarna till att lyckas. Man får inget gratis här i livet!

lördag 27 augusti 2011

Där där med komplex.....

Japp....kanske ligger något i dagens Maxine?

fredag 26 augusti 2011

Lite shopping

Oh, har inte hunnit med det jag skulle idag, dvs blogga! Morgonen gick åt till att träna, tvätta, dammsuga, hänga tvätt, tömma diskmaskinen, hjälpa en väninna med lite bestyr, lämna tillbaka några plagg på H&M och luncha på stan....INNAN jag skulle bege mig till jobb för att jobba kväll. Phew!
Igår shoppade jag i alla fall byxor. Gjorde något jag aldrig gjort tidigare....jag bad om hjälp! Det tog emot...massor. Men jag samlade mod till mig och det gick hur bra som helst. Expediterna var supertrevliga, snälla och mkt hjälpsamma.
Dessa köpte jag igår på Lindex
Och dessa på Next (där den fantastiska expediten la ner hur mkt tid och energi som helst på mig!)

Jag har länge velat ha ett par baggy-jeans men är man redan stor så köper man inte sådana byxor...så är det bara i min skalle. Och slim-fit...NEVER. Men efter att ha provat olika modeller och vågat lyssna på expeditens råd, slog jag till. Det känns superbra!
Några toppar blev det också, men jag har inte orkat ta bild på dem....kommer kanske.
Nu är rasten slut, sista ryck på jobb....upp med tuppen imorgon, efter jobb sjunga på bröllop och sen håller jag o pågarna kväll innan det är dags att avverka resten av jobbehelgen.
Må gott där ute i etern!

torsdag 25 augusti 2011

Megatypiskt

Då var vi där igen, sonen har börjat skolan o ja e tillbaka på jobb....då kommer det som en brev på posten: invaderingen av alla bacillusker som kan tänkas. Fler på jobb är jätteförkylda, sonen snörvlar lite o jaaa...igår frös jag, var trött och hade superont i halsen. Perfekt! Jag som ska sjunga på bröllop på lördag. Grrrr!
Så jag gick o la mig strax efter 20 igår, precis efter det att jag druckit en balja med te och honung samt panodil och en tur kortison för halsen o lungorna (i förebyggande syfte).

Idag känns det bättre o efter 2 koppar honungsvatten kan jag tom prata utan att låta som en hes whiskey-karl.
Har tagit en rask promenad med primadonnan nu på morgonen, vågade inte pw eftersom jag inte vet om jag har en infektion i kroppen eller ej. Efter att ha repat i kyrkan ska jag till frissan, sen hämta sonen tidigt i skolan.

onsdag 24 augusti 2011

Att förlora med vinst

Oj oj oj vilken maatch igår! Vilket tryck på läktarna. Klacken het och på G, peppande till max. Di himmelsblå gjorde oss inte besvikna. Trycket var bra även där. 3-0 behövdes för att gå vidare, 2-0 levererades då 1 mål blev bortdömt som offside trots att bollen hoppades över. Dinamo maskade tid till tusen o va hjälpte korten för det?
Men gråt inte pågar! Nu väntar Euro League och vad jag förstår, kan vinsterna där ta er tillbaka till CL. Så kom igen nu!

Åh vi älskar Malmö FF
Ja vi brinner för vårt lag
Under himmelsblåa skyar
Blir vi starkare och bättre för var dag

Åh vi älskar Malmö FF
Bortom tid och bortom rum
Genom stadens gröna parker
Malmös hjärtan och själar står i blom

Se där Sveriges bästa
Stolt och stark
Och när stormen river
Ger vi allt
Ända sedan gamla dagar
Under våran ljusblå fana
står vi upp
För himmelsblått
Heja
Malmö

Åh vi älskar Malmö FF
Ja vi brinner för vårt lag
Under himmelsblåa skyar
Blir vi starkare och bättre för var dag

Se där Sveriges bästa
Stolt och stark
Och när stormen river
Ger vi allt
Ända sedan gamla dagar
Under våran ljusblå fana
står vi upp
För himmelsblått
Heja
Malmö


måndag 22 augusti 2011

Scrappade ljus

Många undrar om jag lagt ner mitt scrapperi...svar NEJ! Men det går lite i vågor när jag skapar. Just nu är det mkt annat som tar både tid och energi....vilket tyvärr innebär att roliga och avkopplande saker som scrapbooking måste komma i  både tredje och fjärde hand.
Men i samband med helgens födelsedagsfest gjorde jag ett fat med ljus istället för ett födelsedagskort till födelsedagsbarnen:
Ljusen blev mkt uppskattade och mitt scrap-sug väcktes åter igen!

Back 2 reality

Måndag den 22 augusti och jag ska återgå i tjänst efter 5 veckors ledighet. Det har varit en annorlunda sommar/semester för oss i och med det dödsfall som inträffade strax efter midsommar. Men vi får vila upp oss så gott vi kan under hösten.
Sonen börjar 3an idag och jag fick nätt och  jämnt följa med för att bära dit alla extra kläder som ska läggas i fritidslådan (ja ni vet inneskor, regnkläder osv). Han hann inte mer än visa sig i korridoren förrän kompisarna mötte upp med glada tillrop och berömmelser för hans nya skolväska (vilket naturligtvis gjorde honom om möjligt ännu gladare). Jag fick ingen puss eller kram, det hade vi kommit överens om innan...."inte på skolan mamma"....utan bara en nätt o jämt märkbar nickning till hejdå innan jag snällt fick bege mig hemåt.

Väl hemma har jag pw med primadonnan och därefter tränat på min power plate. Matlådan är fixad och nu ska mellanmålet intas innan det är dags att sticka till jobb. Står i valet och kvalet om jag ska cykla eller ej.
Det regnar och jag är lagom sugen på att bli blöt....

Imorgon ska maken och jag se på MFF-Dinamo Zagreb på Swedbank Arena tillsammans med goda vänner. Det ska verkligen bli kul och vi ber om ett mirakel! Oavsett kommer det bli en upplevese!
Idag gläds jag åt
  1. Att få uppleva min son börja 3an, en stor lycka för både honom och mig (oss).
  2. Att familjen nu återgår till vardagen med alla dess rutiner och trygghet som den för med sig. 
  3. Att jag kunnat höja nivån på vibrationsträningen - gött!
  4. Att jag i em får träffa mina underbara kollegor efter sommarens ledighet. Vi har säker mkt att prata om!
  5. Att jag är gift med världens bästa man. Finns ingen hellre jag vill tillbringa mitt liv med. Kocham Cie!
Vad gör DIG glad idag?

söndag 21 augusti 2011

Sista semestersöndagen

Igår stod jag, maken, vännen L och svågern på loppis i Lund. Vi gick upp 04.30 och var i Lund innan tuppen ens tänkt på att klarna strupen.
Vi fick sålt för 1500 kr, mest sonens avlagda kläder och leksaker, men även en hel del av mina kläder. Blåste till tusen men det var kul.
Vi kom hem 13.30, åt snabbt, vilade i 40 minuter sen snabbt in i duschen o försöka göra sin anständig för kvällens kräftskriva och dubbla 40-års fest.
Fördrink hos goda vänner sen partaj.
Kräftorna var goda, pajen (västerbotten o en grönsakspaj) utsökt!
Kvällens partaj var underhållande, roligt och mkt mkt trevligt! Vi kom hem seeent (eller tidigt på morgonen beroende på hur man vill se på det) och mitt huvud påminner mig idag om hur kul jag hade igår.
Imorgon kallar verkligheten igen och det är dags att säga hej till kollegorna igen.
Sonen börjar 3:an vilket han längtar efter! Ja, det kommer bli en bra dag. Det känner jag på mig.

fredag 19 augusti 2011

Let the weekend begin!

Den här reklamen skulle kunna gälla mig just nu....allt värker....så det blir träningsuppehåll i helgen. Istället blir det att stå på loppis imorgon, kräftskiva på kvällen och återhämtning på söndag för att åter igen börja jobba på måndag efter sonens upprop till 3:an.
Japp....let the weekend begin!

torsdag 18 augusti 2011

Chocolate chunk cupcakes med vaniljfrosting

När jag fyllde år fick jag massa roliga bak-"grejer" i födelsedagspresent av min underbara vän P. Idag beslöt jag och sonen oss för att använda dem
 Så genom att "bara" tillsätta 1 ägg och 130 ml vatten fick jag till dessa fluffiga skapelser!
 Med färdig frosting spritsat och sockerdekoren mkt noga utplacerad av sonen fick vi följande resultat
 Sonen valde att "strössla" vissa....
 Rätt söta om jag får säga det själv
Jag tyckte de blev på tok för söta, så det blev endast en liten tugga för min del. Måste säga att egengjord frosting blir godare, inte fullt så söt. Men sonen, maken och svärmor åt glatt och tyckte det var supersmarrigt.

onsdag 17 augusti 2011

Vi laddar för match och testar popcornkrydda

Projektorn är på uppvärming, snart är det match i CL (champions league för er som inte e riktigt me....Lena....): Dinamo Zagreb möter våra himmelsblå pågar i MFF.
Sonen har länge velat prova en ny serie popcorn-kryddor de har tagit in på MAXI, idag slog vi till dagen till ära....
 Fanns i massa smaker bla choklad (!?) och marshmellows, bbq, sourcream & onion och några till. Vi valde ett säkert kort....
 Smakade inte helt fel...man kan nog ösa på bra mer än vi gjorde....men det är bäst att testa sig fram.
Så ja, morötter med dippa till mig, kaffet är på kokning. Snart smäller det! Bäst av allt - vi har tack vare en god vän till oss som har årskort, fått tag på biljetter till hemmamatchen den 23:e. SÅÅÅÅÅ KUL! Tack T!
O tack morfar som ställer upp som barn och hundvakt den kvällen! Sen skadar det inte att han kan se matchen här hemma på storduk....eller hur?!
Nu kör vi så det ryker pågar!
FORZA MALMÖ!!!

tisdag 16 augusti 2011

Satan i gatan vilken träningsvärk!

Jag anser mig väl ändå relativt vältränad (på min nivå då alltså....). Jag rör på mig varje dag i någon form. Mest blir det powerwalks, cykling och indoor walking. En vända på gymmet innan eller efter IW-pass och så när jag kan få in det ett ki-box pass. O så ändrar jag träningsform och kör vibrationsträning 3 dagar i rad....
Fick med en plansch på olika ställningar man kan göra för att träna olika muskelgrupper, sen kommer jag ihåg en del jag fick lära mig när jag la upp ett eget program på gymmet. Hittade en del andra på nätet som jag satte upp på väggen....o vipps hade jag ett heltäckande pass för hela kroppen.
Igår kväll kom den....träningsvärken från helvetet!
Alltså jisses....jag trodde på fullaste allvar att jag tränade hårt innan, och att jag använde de flesta muskler jag hade. Ack så fel jag hade! Jag kan knappt röra mig idag.....magen värker, låren skriker och vaderna ber om nåd. Armarna gråter och ryggen kvider så det hörs in till grannen.
Idag blir det endast promenad med primadonnan, ingen power what so ever i den promenaden vill jag lova. Jag vet inte kom jag kan böja mig ner för att ta på mig skorna....tur jag har mina easytone flip flops!

söndag 14 augusti 2011

-60 kg i bilder

Jag har nu uppnått mitt mål i min egen lilla viktutmaning om att gå ner 10 kg till den siste augusti i år. Tjohoooo! Den började den 11 maj i år och det har stundtals varit segt, mkt segt men jag har verkligen försökt hålla min kosthållning (även under semestern) och motionerat mkt.
Jag har ingen riktigt bra augustibild, men den från juli är tagen den 28de så den får duga helt enkelt. 
Har jämfört ansiktet då och nu....tom jag ser skillnaden :)
Och så kroppen (vet ej varför jag inte fick med huvudet....)
Nu återstår finlir och några besök till plastikkirurg för konsultation av kostnader.....för det är inte bara guld o gröna skogar att gå ner i vikt....det kvarstår nämligen en massa skinn....o i mitt fall är det mängder :(

lördag 13 augusti 2011

Garderobsrensning

 Ytterligare en gång är garderoben rensad på kläder jag krympt ur. Härligt? Javisst! Samtidigt ekar det tomt på galgarna och hösten är i princip här....jag behöver kläder!
Plaggen på ställningen ska säljas på loppis, allt från 200 (en jättefin vinterkappa) till 5 kr plagget. Vissa plagg  är nästan inte använda....till denna samling tillkommer 2 stora påsar med byxor och 3 par högklackade skor, endast använda 1 gång. OBS! Primadonnan ingår inte i försäljningen!

Nu ska sonens garderob också gås igenom då han växer som om hans basföda bestod av jäst. Förhoppningsvis en del kosing på väg in vid försäljning...men definitivt en del på G ut för här måste inhandlas en hel del nytt. Känns som att jag ska påbörja operation övertalning till en Ullaredsresa......

fredag 12 augusti 2011

Vibrationsträning

Jag har under många år "vibbat" av och till på gymmet. Jätteskön träning! Eftersom jag numera går på IW regelbundet på Friskis & Svettis, använder jag inte längre min orbitrek här hemma (en crosstrainer) utan bytte idag ut den mot en power plate
Köpte den via en loppis sida på FB, och fick där inom 30 minuter sålt min orbitreck! Supersmidigt! Hämtade min vibb imorse här i Malmö och min orbitrek blir hämtad i em. Super! Fick dessutom sålt den för samma pris som jag gav för vibben så det går på ett ut.
Så idag kan det regna bäst det vill.....för jag är glad ändå!

torsdag 11 augusti 2011

Sommarens viktigaste plagg

Sommarens motto: "Inte utan mina gummistövlar"!
Jag är så innerligt trött på allt regnande. Om vi nu i juni, juli och augusti inte kan få sol och värme kan vi väl i alla fall få lite uppehåll från all denna nederbörd som endast resulterar i krylligt hår.....SUCK!
Att behöva "leta" inomhusaktiviteter mitt i sommaren känns fan inget kul, men va gör man? Biograferna och Malmö Museum lär tjäna storkovan i sommar.....liksom alla lekland. Min son börjar bli lite för stor för leklanden men det funkar i nödfall.....
Nu ska jag se om kan kan få rätt på kryllorna efter morgonens PW i ösregn o gummistövlar.....en sak är säker...det är annorlunda att pw i gummistövlar....mkt annorlunda.

onsdag 10 augusti 2011

Kiviks Musteri

Igår var vi en runda ut på Österlén. Det spöregnade precis hela tiden så det blev inget avhopp i Kåseberga för att gå upp till Ale stenar. Istället åkte vi till Kivik och åt en fantastisk lunch på Kiviks Musteri.
Vi besökte shopen och handlade hem lite av deras produkter, bla en supergod äpplesalsa med squash och chili som vi smakat till en av rätterna inne i restaurangen. Supergott!
Kan varmt rekommendera ett besök i musteributiken
Igår hade vi även en liten minikräftskiva här hemma. Gott med kräftor (räkor till vissa) och västerbottenostpaj med kantareller. Gott!
Idag blir det en tur ner till Västra Hamnen, vet dock ej när eftersom vädret är rätt ostadigt och det blåser på rätt bra. Hasta la vista folks!

måndag 8 augusti 2011

I väntans tider

Idag kommer barndomsvännen P och hennes make J o deras lilla pyttelilla dotter (dvs inte ens året fyllda) hit från norr (jaaa....Stockholm ligger nästan i norrland). P o jag träffades sommaren 1990 när jag var uppe i Hudiksvall med mina föräldrar o och sedan dess har vi haft kontakt. Superkul!

Jag stryker ett streck över den hemska gårdagen som dock blev bättre efter att jag dragit täcket över huvudet några timmar. När jag kom upp till ytan hade maken bokat biljetter till Cars 2 i 3d som hela familjen var och såg på em. Rolig? Ja sonen skrattade gott och var impad av 3d effekterna. Själv satt jag nästan o somnade.

Kvällen tillbringade jag sen i soffan med en stor balja kaffe (o nej, jag får inga som helst problem med att sova) och lite mera film. Precis vad jag behövde. Som jag skrev igår, jag pekade inte finger åt någon. Så ni som hört av er och undrar om jag menar just er: rannsaka er själva och ert samvete. Är det dåligt så finns det en anledning. Gör något åt saken istället för att bortförklara ert beteende eller vad ni sagt eller inte gjort. Jag är trött på tomma ord och vill se lite mer handling istället.
Nog om det.
Nu (om vädret håller sig, vilket jag tvivlar på) blir det utflykt - samt storstädning.

söndag 7 augusti 2011

Som balsam för själen



Zoegas Skånerost o lättmjölk. Livet känns genast lättare att leva.

Location : Gullbergagatan 11, 212 30 Malmö,
Posted via Blogaway

Neggo

Idag känner jag mig negativ, allt står mig upp i halsen. Regnet bara fortsätter att ösa ner. Jag är less på människor som bara glider genom livet på en räkmacka medan vi andra måste kämpa för varje liten uns av framgång och resten av tiden ta oss fram i motvind och snöstorm.
Jag är inte ute efter att peka finger, idag bara känns det för bra o jag behöver kräka ur mig all frustration. Jag skulle vilja slippa alla träningspass, alla pw all strikt mathållning och bara vara normal. Skulle vilja slippa vara den som håller i alla trådar för sociala tillställningar och istället vara den som "alltid" blir bjuden.
Jag är så innerligt trött på alla glidare, alla som bara tar utan att ge tillbaka.
Det kommer till en gräns när enough is enough. Min gräns är nådd

Jag går o lägger mig igen o lyssnar på det förbenade regnet som vräker ner på den redan vattenmättade gräsmattan som för tillfället mest liknar en gyttjepöl.

lördag 6 augusti 2011

Pass 4 av 100 på g




Aretha i lurarna, pradonnan i koppel o easytonsen på plats

Let's go!!

Location : Resvagnsgatan 2, 212 42 Malmö,
Posted via Blogaway

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...