Sidor

lördag 30 april 2011

En soooling Valborg

ser det ut att bli, i alla fall för oss här nere i södern. Redan nu är himlen sådär perfekt himmelsblå  och solen har redan börjat värma oss. GÖTT!
Ska in till svärfar nu på morgonen och sen fixa med resten av bestyren inför kvällen. Ser sååå fram mot lite trevligheter.
Vad ska Du göra till Valborg?
Oavsett vad du gör så hoppas jag du får en trevlig dag, fylld med vad just Du vill göra. Jobbar du? Då bugar jag och tackar (och är samtidigt glad att detta är min lediga helg).
Må gott!

fredag 29 april 2011

Fredagsmys

Har inte orkat blogga innan idag, jag är trött och har varit igång tiiidigt varje dag denna veckan och återhämtningen efter påskens tjänstgöring blev av olika skäl inte av. Men sånt är livet ibland, det är inte allt vi kan styra över.
Nu blir det mys för mig och pågarna, för min del ett glas rött och benen i högläge (jo, jag har power walkat innan idag) och lite godis för boysen.
Imorgon är det Valborg och då kommer syster yster med familj och goda vännerna L o T med familj hit och grillar. Menyn är spikad och jag hoppas den kommer vara till belåtenhet.
Till er som frågat....jag har inte hunnit (ja, så illa är det) mäta mig än, men jag SKA! Jag vet att måttbandet ibland är snällare än vågen.
Må gott!

torsdag 28 april 2011

Bröllopskort

Kollegans dotter gifter sig till helgen och jag fick äran att göra ett kort till detta tillfälle.
Swirlstämpeln och receptet på livslång kärlek är från Skogstokiga. Pärlorna är från Stämpelfabriken.

Morron!


En snabb PW och sen iväg till svärfar på sjukhuset, sen nalkas vårdplanering därefter upp till jobbet några timmar, hem hämta sonen på fritids, laga mat och sen ut med hunden. Det går i ett känns det som....orken tryter men jag måste säga att tack vare viktnedgång och träning orkar jag mer och mer för varje dag som går även om det just nu tär med all oro.
Matsedeln är uppdaterad, pga allt jobb i påsk och sen alla turer med svärfar glömde jag lägga in den. Tack Isa för påminnelsen!

Igår kom min beställning från H&M, deras kläder är mindre i strl än tex Lindex och KappAhl så jag var osäker på vad som skulle passa och inte. Jag har inte kunnat ha deras byxor innan pga att passformen inte funkar på mig....men jag chansade och beställde dessa byxorna
och vet ni? De var för STORA :) Trots att jag satte i ett skärp så kunde jag gott haft en strl mindre. Tjohooo! Men inte ett gram minus på den jävla vågen....men jag har ju glömt måttbandet....så något gör jag rätt :)
Nä, nu måste jag iväg, tooodeloooo

onsdag 27 april 2011

Sömnlös natt

Svärfar är dålig (läs sämre än "vanligt") och ligger inlagd, svärmor är slutkörd. Läkarna är villrådiga inför vilken behandlingsinriktning man bör/ska ta eftersom situationen är som den är. Vi som anhöriga försöker göra vad vi kan för att avlasta och stötta, vissa mer än andra. Igår tog jag ut komptid för att ta hand om svärmor, så kvällen tillbringades där hemma istället för på jobb. Välbehövligt. Men när jag väl kom hem snurrade tankarna i 190, var trött och gick och la mig nästan omgående, men hade svårt att sova. Har mest legat och vridit mig. Gav upp när klockan var strax efter 05.00 har ingen ro. Så snart sonen gått till fritids tog jag med mig primadonnan och begav mig ut på PW. Det blev 3.6km gång och 1 km löpning.
Det var skönt att rensa skallen lite, nu klarar jag av att sitta på sjukhuset, en sväng på fm, äta lite och sen en sväng på em - så svärmor får lite andrum.
Har laddat upp med tidningar så tiden hos svärfar inte blir lika seglivad.
Kan man säga att jag har rätt fokus? Eller så är jag bara fixerad....vet inte vilket....suck!
Nä, nu lite mellanmål och sen iväg. Ciao!

tisdag 26 april 2011

Tillbaka till vardagen

Den rubriken ser man lite överallt i bloggvärlden idag. Många har varit långlediga och går åter till arbetet idag. Men inte jag, jag har jobbat tors-söndag, var ledig en sväng igår och går på idag igen. Vi är många som håller igång samhället även när det är "storhelg" som nu påsk. Igår började jag dagen med powerwalk varvat med löpning (4.5km), sen åkte jag in till till sjukhuset och hälsade på svärfar som är inneliggande igen, sen handla, städa, ut och kolla på ny bil, sen hem och förbereda grillningen. Kl 17 kom våra goda vänner på besök och det blev grillning och trevligt samtal. Det blev inte så sent eftersom "alla ska ju upp och jobba imorgon". Kände mig rastlös och tog då hunden på kvällstur, det blev en oplanerad powerwalk (3km). Sen somnade jag gott.
Har börjat min striktare kosthållning idag och dagliga power walk. Inspirerad av Lenas "avgiftning" från sin Pepsi Max så har jag bestämt mig att skippa mina saketter i kaffet, men kaffet behåller jag. Något måste man få njuta av här i livet! Men jag dricker inte lika mkt kaffe när jag inte har saketter i....så e det bara.

Idag blir det power walk innan jag åker in till jobb, sen en tur in om svärfar innan jag själv går på mitt arbetspass. Veckomatsedeln för veckan är inte helt klar, har liksom inte hunnit nu under påsken. Men matlådorna är klara, det blir blomkålssoppa (från frysen) till lunch och tonfisksallad till middag, keso till mellanmål.
Ha en riktigt bra dag allesamman!

måndag 25 april 2011

Śmigus dyngus - Annandagens vattenkrig

Idag gäller regelrätt vattenkrig i Polen, det är ju Śmigus dyngus. Enligt traditionen så ska man skvätta (läs ÖSA) vatten på ogifta män och kvinnor - de som "drabbas" sägs bli gifta inom ett år. En kille eller tjej som spanat in någon kan också göra detta för att "säkra sitt byte". 


Så här kan det se ut: 




Galet? Japp, men mkt roligt! Det är ju inte för inget som Annandag Påsk kallas för Lany Poniedziałek.....våta/blöta måndagen.

Detta klara jag mig inte utan

Dag 40 (sista dagen!!!) av Bloggutmaningen

Detta klarar jag mig inte utan, svaret är ENKELT! Min familj. Utan den är jag inget, utan den har jag inget.
Detta gäller alla i min familj, inte bara mina pågar. I love you!

söndag 24 april 2011

10 dödssynder

Dag 39 av Bloggutmaningen
Min lista utan inbördes ordning
  1. Otrohet
  2. Idioti
  3. Missunnsamhet
  4. Behandla barn illa
  5. Djurplågeri
  6. Behandla sina medmänniskor illa
  7. All form av diskriminering
  8. Girighet
  9. Ta den sista mjölken och inte säga till att den är slut....utan det upptäcks när man är kaffesugen!
  10. Öppna en burk surströmming
 Som katolik har man tidigt fått lära sig om de 7 dödssynderna vars motsats är de 7 dygderna. För ni har väl läst er lilla katekes?

lördag 23 april 2011

Glad Påsk!

 Önskar alla mina vänner, bekanta, mina läsare och alla främlingar en riktigt GLAD PÅSK. Z okazji świąt Wielkanocnych składam najserdeczniejsze życzenia smacznego jajka oraz obfitego Lanego Poniedziałku.
I want to wish you alla a Happy Easter!

Blogg jag har hört talas mycket om men aldrig läst

Dag 38 av Bloggutmaningen

Ingen faktiskt, varför skulle jag bara höra talas om en blogg och sen inte gå in och läsa den? Ja det skulle kanske vara för att den strider mot allt jag tror på, men så har inte varit fallet för mig än i alla fall.


Jaha, hur har påsken varit hittills för er då?
Jag har jobbat skärtorsdag kväll och långfredag morgon. Idag påskafton går jag på ett kvällspass igen och avslutar det hela med en dagtur imorgon på påskdagen.
När jag kom hem igår hade make och son gjort fint i trädgården, täckt av polen och rengjort den efter vinterdvalan. Det var otrolig sommarvärme i luften och jag fick några härliga och avkopplande minuter i solstolen innan jag blev serverad middag: grillad kycklingfilé med sallad och klyftpotatis. Smaskens!
Sen blev det långtur med primadonnan och därefter en kopp kaffe.
Har gett mig fan på att nu får det vara nog med det här förbenade träningsförbudet. Nästa vecka blir det power walk varje dag. Är så INNERLIGT trött på den avstannade viktminskningen. Alla andra runt omkring mig krymper men fan inte jag. Grrrr......frustrationen växer och kryper inom mig. From måndag är det stenhård diet och träning som gäller. Nu är det slut på eländet! Det har jag bestämt! PUNKT!

fredag 22 april 2011

E de sommar nu?!




Poolen e avtäckt o rengjord, solen gassa o det e näst intill vindstilla. Grillen e på G, vinet upphällt. Life is good! Varmt i poolen? Knappast..... 11.4°……

Nu ska här Buzzas!

Nu har paketet från Buzzador kommit. Det är tandkräm som ska testas den här gången. Spännande!

Vill du liksom jag bli en Buzzador och få möjligheten att prova på och utvärdera olika produkter? Anmäl dig då HÄR (det kostar inget).

Detta tränar jag allra helst i

Dag 37 av Bloggutmaningen

Alltså jag tränar helst i kläder som är bekväma, som håller inne (uppe) det som ska och ger utrymme åt det som måste. Sen hur det ser ut spelar mindre roll. Mina favoritbyxor kommer just nu från Bonprix




Vad tränar du helst i?

torsdag 21 april 2011

Hemmagjorda knäckebröd

Sonen och jag bakade knäckebröd igår. Väldigt enkelt, snabbt att förbereda!

Till 1 plåt (braspanna)
2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrö
0,5 tsk salt
0,5 dl rapsolja

Rör ihop alla ingredienserna i en bunke och häll över 2,5 dl kokande vatten. Rör om. Bred ut
smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Skär rutor och häll över lite flingsalt. Grädda på 150 grader
i drygt en timme (har du varmluftsugn så kan du ev sänka värmen lite)
Sonen gav knäckebröden full pott, så det blir till att göra dem fler ggr. Receptet är inte mitt, jag har antingen fått det av någon eller hittat det på nätet, kommer inte ihåg. Jag hade det nedskrivet på en lapp i min receptbok. Tänk på att bröden kan vara lite mjuka när man tar ut dem ur ugnen, men stelnar så snart de svalnat. Berätta gärna om du provar att baka dem!

Då hatar jag att blogga

Dag 36 av Bloggutmaningen

Jag hatar att blogga när jag får anonyma kommentarer. Människor som inte vågar stå för sin åsikt utan gömmer sig bakom ett falskt alias som inte går att bemöta via e-mail eller egen blogg. Dessa kommentarer är ju ofta inte så snälla, de är sällan konstruktiva eller sakliga och håller oftast över lag en rätt låg kvalitet. De brukar ägna sig åt personangrepp, sarkasm eller bara allmänt skitsnack. Då är det inte kul att blogga.

Nu ska jag göra mig redo för att gå på min påsktjänstgöring.

onsdag 20 april 2011

Påskljus

Fick en beställning på påskljus och så här blev de (stämplarna är Skogstokiga och de små äggen är från Panduro)
Själv ska jag jobba hela påsken, vad gör DU i påsk?

Favoritlivsmedel

dag 35 av Bloggutmaningen

Om kaffe räknas som livsmedel så är det min favorit....om inte så är det helt klart ägg och eller keso. Varför? Man kan använda det till allt....eller mkt i alla fall och variationsmöjligheterna är mååånga! Dessutom är det nyttigt, vilket gör det hela så mkt roligare....eller nått.....

O nu vet du vilken fråga som kommer.......vilket är DITT favoritlivsmedel?

Är hemma med sonen som har påsklov. Han har alla möjligheter till sovmorgon, men vaknade 06.40 och rusar ut i köket med sitt Ben 10-skepp och förbereder ett anfall mot aliens. Maken som sitter och läser tidningen säger: "Hur kan det vara att du är så pigg"? Sonen tittar förvånat på honom och svara "jag har ju sovit". Bra svar! Det är härligt med barn, man får lätt en bra start på dagen med sådana kommentarer :)

Gårdagens fiskrätt blev en HIT hos både barnen (sonen hade med sig en kompis hem från fritids) och maken. Hittade på en egen variant av ett annat recept jag läst någonstans.
Jag stekte hokifiléer och kryddade med Santa Maria seafood & fish krydda sen la jag dem i en ugnfast form. Därefter knaperstekte jag bacon som efter att det fått rinna av på hushållspapper klipptes över fisken. Jag kokade en sås på lätt cr.fraiche (hade inte milda mat 4% hemma), lite aromat och vitlök (2 klyftor och enligt min smak kunde det gott varit i med, men man vågar inte chansa så här första gången). Den fick puttra lite innan den hälldes över fisken. In i ugnen på 200 grader under tiden som potatisen kokade.
Där blev inte en smula över till dagens matlådor....försvinnande gott med andra ord. Detta kommer vi definitivt göra fler ggr!

tisdag 19 april 2011

Grattis Linda!

Idag fyller goaste Linda år. Jag hoppas att mitt kort kom fram som det skulle, annars får du se det här ;)
 Stämplarna är Skogstokiga
 Hoppas Du haft en fin födelsedag med massor av uppvaktning och presenter!

Där tränar jag helst

Dag 34 av Bloggutmaningen

Svaret är enkelt, Friskis & Svettis, för min del på Johanneslust här i Malmö (vi har 5 anläggningar att välja på i Malmö). De har många aktiviteter som tilltalar mig, personalen är vänlig, trevlig och kunnig. Lokalerna är fräscha och avståndet är inget att tala om.....därför har man liksom INGEN ursäkt till att inte palla sig dit!

Bilderna är lånade från F&S egen sida, klicka på dem så kommer du till anläggningens sight.Var tränar DU helst?

måndag 18 april 2011

Veckans matsedel


Sedan jag berättade att vi här hemma gör veckomatsedel har det kommit en del mail med frågor om vad vi äter än den ena och än den andra dagen. Någon önskade att jag skulle lägga upp våra veckomatsedlar. Visst kan jag göra det. Några recept tänker jag inte lägga ut, för jag följer dem inte. Om ni vill kan jag ge en grov beskrivning om hur jag gör, vilka produkter/råvaror jag använder.
Under fliken veckomatsedel uppe, precis ovanför bloggrubriken hittar ni nu de gångna veckornas matsedlar och de kommande veckornas allt eftersom de planeras. Undrar du något så lämna en kommentar :)

Hur gick det då med sockerfriheten?

Jag har ju under den gångna veckan varit med i Ulrika Gabriels Hälsoutmaning "En sockerfri vecka".
Man kunde/kan lägga det på sin egen nivå, så här skriver Ulrika:
"När det gäller HÄLSOUTMANINGEN - En Sockerfri Vecka så väljer du själv vilken nivå du vill lägga dig på:

  1. Ta bort det helt onödiga sockret i form av godis, glass, kakor, saft, läsk etc. Du klara dig utan i en vecka, jag lovar :-)!
  2. Utesluta även de "osynliga" sockret som kan finnas i yoghurt, müsli, bröd, skinka etc. Bli mer medveten om vilka val du gör.
  3. Här utesluter du även sådant som omvandlas till socker i kroppen: pasta, ris, potatis (stärkelserika produkter)."

Hur gick det för mig då? Överlag bra, jättebra fram till i torsdags då jag åt några bitar godis. Tänker inte förklara mig eller försvara mig. Var jag tvungen att äta dem? Nä. Ångrar jag mig? Ja, nu i efterhand så, men inte i den stunden. 
Nu kör Ulrika EN VECKA TILL!  Är jag me? Japp, helt klart! Varför? Mitt svar, VARFÖR INTE?!

Häng på DU ME! Vad har du för anledning att INTE ens försöka? Om inte annats så har du i alla fall dragit ner på min konsumtion, o det är ju alltid något eller hur!? Kom igen, nu kör vi!

Så sover jag

Dag 33 av Bloggutmaningen

Jag sover på magen, lite på sidan med ena benet uppdraget. Täcket upp över huvudet och benen bara. Lite som en kokong.
Hur sover DU?

söndag 17 april 2011

Vinnarna är

Följande personer kommer få en gratis ljudbok av mig från Storytel, att avlyssna i mobilen eller datorn

Lena (du kan lyssna via datorn)
Vibbe
Andrea
Jenny 
 sen har jag 1 vinst över....inte som vill ha?

Grattis till er i alla fall!

En fredagskväll unnar jag mig gärna

Dag 32 av Bloggutmaningen

Om jag inte jobbar så vill jag tillbringa kvällen i soffan med mina pågar, tittandes på någon av fredagsföljetongerna dvs let's dance, idol eller vad som nu är i säsong. Det handlar inte så mkt om vad som är på tv utan gemenskapen. En stor kopp kaffe efter maten när vi sitter där och myser. Pågarna insisterar på  fredagsmys och det är allt från chips, ostbågar eller godis. Mig kvittar det, om jag äter så är det högst några bitar. Men mitt kaffe, DET är jag INTE utan!

Vad unnar du dig en freda?

lördag 16 april 2011

Hälsa för mig

Dag 31 av Bloggutmaningen
Hälsa för mig att må bra på olika plan i livet. Man kan lida av en allvarlig sjukdom men ändå uppleva hälsa enligt mig. Jag är än idag inte friskförklarad från min bröstcancer men upplever hälsa på många nivåer.
Jag är i god fysisk form (som naturligtvis kan bli bättre på många plan, men jämfört med för 1½ år sedan är det som dag och natt). Jag har en underbar familj och fantastiska vänner som ger mig näring och energi, stöd, uppmuntran och även en spark i baken när det behövs. Jag har ett jobb jag trivs med och kollegor jag uppskattar samt ser upp till, vilket inte är alla förunnat. Det ger mig arbetsglädje och en känsla av tillfredsställelse.

Min självkänsla, självbild och kroppsuppfattning är inte helt hundra men fan så mkt bättre än vid den här tiden förra året, och året innan dess. Så det tar sig liksom....det för mig är också hälsa. Mental hälsa.
Jag kan hantera mina demoner bättre och bättre för varje dag, vecka, månad och år jag lägger bakom mig och kommer förhoppningsvis en dag inte besväras av dem även om minner av dem alltid kommer vara skrämmande. Kanske går jag tom ur den kampen stärkt? Jag har i alla fall kontroll över dem, det hade jag inte för några år sedan då jag fick min diagnos. Dessa framsteg är hälsa för mig.

Jag känner att jag är en del av ett större sammanhang, en del av en gemenskap bland familj, vänner, kollegor, grannar, kompisar osv. Det är också viktigt, att känna att man har en plats. Det ger välbefinnande, det är tryggt.

Det här är hälsa för mig. Vad är hälsa för dig?
Du glömmer väl inte min TÄVLING?! Kom igen nu, en gratis ljudbok till din mobil! Det är super!

fredag 15 april 2011

Saker jag saknar

Dag 30 av Bloggutmaningen

Jag känner inte att jag saknar någon pryl i mitt liv. Jag och min man köper det vi vill ha och/eller behöver. Naturligtvis kan man alltid hävda man skulle vilja ha ditten eller datten o visst lite nya kläder eller varför inte en ny bil. Men det är inget jag absolut behöver, så näää jag saknar inga saker. Gör du?

Glöm inte delta i min TÄVLING

torsdag 14 april 2011

Fördelar jag fått tack vare bloggen

Dag 29 av Bloggutmaningen

Några direkta materiella fördelar har jag inte fått, däremot har jag lärt känna underbara människor runt om i landet sedan jag började blogga. Människor som träffat en eller flera ggr och jag numera anser vara mina vänner (bloggvän är ju ett vedertaget uttryck numera). För att nämna några: Lena, Skogstokiga Petra, L8, Lena Scrappar, Eva och Susanne. Kiqi har jag inte träffat IRL men vi har haft många trevliga mail och prat/chat o sms stunder :)

Lena har jag träffat 2 ggr, hur det gick då kan ni se och läsa om HÄR och HÄR

Jag har via bloggen kommit i kontakt med andra i samma situation som jag, dvs ung mamma som fått diagnosen bröstcancer vilket då (och nu) betydde mkt för mig. Andra som liksom jag kämpar och kämpade med vikten. Andra som är lika scrapgalna som jag, även om jag är lite av en periodare. Andra som älskar att laga mat osv. Det är lika underbara fördelar som något annat jag kan tänka mig. Så TACK!
Känner du att jag glömt bort att nämna just DIG? Var inte ledsen, det är absolut inget ont menat!

Tävling om gratis ljudbok till din mobil!

Sedan något år tillbaka abonnerar jag på Storytel - ljudböcker i mobilen. Nu har jag fått möjligheten att ge bort 5 ljudböcker. Kul!
Intresserad? Lämna i så fall ditt namn, e-mail och liten motivering till varför jag ska välja just dig!
På söndag 17/4 drar jag 5 (förhoppningsvis glada) vinnare.

onsdag 13 april 2011

Lite scrap, med betoning på lite

Har inte riktigt haft ork den senaste tiden till att scrappa och pyssla. Körtelfebern tog hårdare på mig än jag anade o de gångna månaderna har även innehållit en del annat som upptagit min energi och tankekraft så pyssel har inte haft någon prioritet av naturliga skäl. MEN, så kom en liten beställning. Svågerns farfar fyller 95 år - en äldre herre som ligger mig varmt och hjärtat. Klart man inte kan säga nej till detta så här kommer ett kort till honom:
Vinflaskan och Grattiskramar är från Skogstokiga liksom de små blommorna inuti kortet. Textstämpeln på framsidan är från Vilda tror jag bestämt. Insidestexten har jag köpt på tradera för lääänge sedan.
Hoppas han blir glad :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...