Sidor

tisdag 31 augusti 2010

Läkande sömn?


När jag kom hem igår mådde jag inget vidare. Kroppen o skallen kändes tunga och värkande och mitt system var på G att strejka kände jag. Sonen satt och byggde med lego så jag la mig i soffan. Maken kom hem, fixade mat o tvingade mig att äta vilket jag gjorde, sen la jag mig o sov 2½ timme. Maken och sonen åkte iväg på brottningsträning, vilket jag missade helt!

Mådde inte mkt bättre när jag vaknade. Gick upp, åt lite satte mig i soffan där jag somnade efter bara en liten stund. Vaknade igen när boysen kom hem. Drack lite te o sen la jag mig för natten.
Vaknade 07,30......det tog ett tag innan jag kunde orientera mig. Jag har sovit 11½ timme i sträck inatt samt säkert 3-4 timmar igår em/kväll. Trodde sömn skulle vara läkande.....

Kroppen strejkar fortfarande idag och huvudet vill inte som jag. Jag nyser var o varannan minut, ögonen tåras och halsen ömmar.
Tänk, att en "bonnaförkylning" kan däcka en människa så här! Jag skulle åkt hem till en vän idag och kollat på kläder, blir inget av det. Skulle sprungit iformloppet ikväll, blir inget av det. Skulle sjungit med Liljorna senare....inget med det heller.

Istället blir jag hemma o sover lite till.

måndag 30 augusti 2010

söndag 29 augusti 2010

Fler Buzzadorer sökes!!!

Just nu söker Buzzador med ljus och lykta efter vissa målgrupper till ett par av höstens kampanjer. De kampanjer det ffa behöves fler Buzzadorer till är följande:

- En kampanj som riktar sig mot föräldrar med barn födda mellan 1 juli 2010 och 1 september 2010. Det rör sig alltså om riktigt små bebisar, och även gravida som beräknas föda inom de närmaste dagarna! Inbjudan till denna kampanj kommer gå ut till målgruppen under september.

- En kampanj som riktar sig till föräldrar med barn födda mellan 1 jan 2009 och 17 mars 2010, det vill säga barn som är ca 6-18 månader gamla. Inbjudan till denna kampanj kommer gå ut till målgruppen inom bara några dagar, så ju snabbare du registrerar dig som Buzzadorer desto större är chansen att du blir inbjuden till denna kampanj!

Intresserad?
Registrera dig då via den HÄR länken. Även om just ovanstående kampanjer inte talar till just DIG, så finns det mkt på G just nu, registrera dig du med och se vad hösten kan ha för spännande på lur för just dig! Ett tips är att fylla i din profil så noggrant som möjligt så att just du kommer med i de roliga kampanjerna!
Lycka till!

Kram Soulsister - Buzzador sedan sommaren 2008

Oj va sent det blev


Var hos våra goda grannar igår på kräftskiva och tänkte inte att det skulle bli så sent eftersom ajg faktiskt jobbar idag, men rätt vad det var så tittar jag på klockan och får en smärre chock....klockan är 02,00. NÄR HÄNDE DET?? Var tog tiden vägen? Inte för att jag var trött och jag drack bara en cider på hela kvällen (dricker av princip inte gärna när jag har jobbehelg) så jag var knappast "bra i gasen". Men det var hur trevligt som helst och när vi började spela gamla vinylplattor (mest singlar) så antar jag att tiden bara rusade iväg.

I alla fulla fall så insåg jag att jag måste börja gå hemåt eftersom jag behöver lite sömn innan jag ska gå på mitt kvällspass. Vaknade med en hejdundrande skallebank kl 08,30 och maken hävdar genast att jag är bakis. Hell no! Men jag vet varför jag har ont i bollen....har ju missat min vanliga frukost kl 05,00 o sen mellanmål runt 8,30....så kroppen skriker efter näring.
Japp, det fick bli polsk äggröra till frulle och lite java på detta o nu mår jag genast bättre. Ska snart bege mig till sjukhuset för att avverka näst sista passet på denna helgen.

Har planerat in en Ullaredsresa med väninnan M och det ska bli sååå kul! För det första behöver jag kläder nu när kylan kommit in över Skåneland och för det andra verkar sonen ha växt ur sina kläder under sommaren. Jag fattar inte det! Det är som om pågen äter jäst eller nått....alla brallor är ungefär 1dm för korta....så en snabbvisit till H&M i veckan löste den akuta krisen på den fronten o nu ska höst/vintergarderoben inhandlas för både honom och mig. Jag äger inte ens en rejäl höstjacka....eller jo, jag har hur många som helst men dessa drunknar jag fullkomligen i....så finns det någon i omnejden som vill titta på kläder till en billig peng så hojta till....I have plenty!

Röstkorten kom i fredags. Har ni bestämt hur ni ska rösta? Jag har men gjorde för skojs skull några test igår bla valkompassen på svt's hemsida. Frågorna är rätt snävt ställda enl min åsikt och jag hade önskat andra svarsalternativ, men jag hamnade i alla fall majoritetsmässigt i det block/parti jag har tänkt rösta på. En kul grej.

Nä, nu ska jag få tummarna loss....

Ciao!

Ps: iggar fortfarande mina nysningar Ds

lördag 28 augusti 2010

Jag är sugen.....

.....o snart får jag nått att suga på och sörpla så mkt jag bara vill......
tjohoooo, ha en trevlig kväll gott folk! För det ska jag ha, trallalaaaa

A bad hair day

Kunde lika bra stannat i sängen för det är ingen bra dag idag....håret har en egen vilja...som tom kryllorna motarbetar. Fan va ja önskar jag hade rakt hår!

fredag 27 augusti 2010

Vilket ord beskriver min blogg?

Nå, vilket ord beskriver bäst min blogg. Bara ett ord! Kom igen, let me know :)

Skickar vidare denna till den som känner sig manad att anamma den!

torsdag 26 augusti 2010

Jag o mina kataloger



Maken e iväg o kollar MFF - FC Barcelona (U17) så jag passar på o megamyser me sonen o planerar höstens inköp.

Iformloppet 31 augusti


Nu har bekräftelsen kommit på min anmälan till iformloppet som går av stapeln den 31 augusti här i Malmö.
Jag är anmäld till 5 km och avser springa hela jävla skiten...sen om jag pallar det är en helt annan femma....haha.
Så här ser rundan ut:

Påminner om vårrusets bana så jag lär känna igen mig. 3275 kvinnor har anmält sig. Coolt!

onsdag 25 augusti 2010

Alice vaktar ugnen


eller rättare sagt dess innehåll....jag har lagat kycklinglasagne. Sonen sover i soffan, något utslagen av feber så han märker inte att en härlig doft sprider sig i hela hemmet. Men det kan jag lova att Alice gör. Hon har placerat sig strategiskt nedanför ugnen, för att inte missa när den tas ut. Vem vet....matte kan ju tappa något :)

Vård av sjukt barn


Min store skolepåg är idag väldigt liten och ynklig. Det började redan igår kväll. Hosta och snörvel och sen kom febern som ett brev på posten. Ögonen glansiga och kinderna rosiga. Sitta i mammas famn i tv soffan var genast tilltalande (nej, jag klagade INTE....man får ju passa på när han vill) och det händer definitivt inte varje dag.

Nu ligger han och sover, febern leker fortfarande i hans kropp. Hoppas han sover bort det värsta.

Såg en trailer för Sveriges Biggest Loser men missade när det ska börja. Någon som vet?

tisdag 24 augusti 2010

Snurrar i bollen

Ni kan tro det snurrande i bollen igår när jag kom hem. Var helt slut i huvudet av all ny information efter första arbetsdagen. Visst var det härligt att träffa alla kollegor igen och komma tillbaka till vardagsrutinerna. Men jisses så trött jag var. Kom hem strax innan 22 och somnade ca 22,10.....så min käre make hade inte mkt glädje av mig igår. Sorry babe ;)

Idag är det tillbaka till verkligheten på riktigt eftersom klockan ringde 04,45. Jag trodde det var ett skämt men icke sa Nicke...upp o hoppa bara.

Idag ska börjar "terminen" igen för The Lilies vilket ska bli kul. Undrar om jag kan sjunga nått redigt efter min långdragna förkylning. Jaja, det får vi väl se....eller rättare sagt höra.

Nu måste jag rusa, ha en bra dag! Hösten verkar ha kommit till Skåne, det är en sak som är säker....

måndag 23 augusti 2010

Mitt stora mirakel




För 7½ år sedan föddes en påg, på självaste julafton. 6 veckor förtidigt.....efter en tid med intensivvård på neonatal kom vi hem friska och välbehållna, allihopa.
För 4 år sedan blev jag sjuk, jag visste inte om jag skulle leva eller dö. Prognosen var osäker och vägen mot tillfrisknande kändes evighetslång. Alexander var då 3½ år och gick på dagis. I mitt huvud snurrade tankar på framtiden, stunder jag kanske skulle gå miste om. Skulle jag få se min son börja skolan? Skulle jag få följa med på hans första upprop? Skulle även jag få uppleva glädjen av hans första riktiga sommarlov?
Svar: JA!
Nu är det första riktiga sommarlovet över och denna överlyckliga mamma har fått uppleva denna glädje. Idag följer jag mitt mirakel till 2:ornas upprop. Jag får inte stanna...."hallå mamma, jag är ju stor nu"...men jag får lov att följa med och bära dit alla extra kläder som behövs till fritids. Jag tar det jag får och bär dit regnkläder och annat ombyte.

För vet ni vad? Livet är fantastiskt underbart, glöm inte det! Lägg inte ner tid på att tjaffsa och bråka om bagateller. De spelar ingen roll i slutändan. Ta tillvara på varje liten stund och gör det bästa av den, även när det är svårt.



Fatou - Tonårsmorsan för mitt budskap vidare. Tack!!!

söndag 22 augusti 2010

God festivalmat



En återkommande favorit för min del är Louisiana Cajun spiced chicken med limesås. Yummy! Det tyckte sonen me som delade min portion med mig. O nej, jag åt inte potatisen....
Maken åt cevapcici o gav dem bra betyg. Vad har ni testat för festivalmat?

lördag 21 augusti 2010

Vakna till vacker vy



Vi har nu tillbringat torsdag-lördag i vackra Tjörnarp utanför Höör. Utsikten från stugorna var fantastisk, håller ni inte med?!


fredag 20 augusti 2010

Då sätter vi igång o suuuuger


Ikväll blir det kräftskiva


Japp,nr 1 av de 3 vi har inbokade i år. 2 är vi bjudna till och en håller vi själv. Ska bli riktigt kul. Jag har fixat sånghäften, för sjunga MÅSTE man till kräftorna. Annars får man inte snapsa...så är reglerna i alla fall hemma hos oss :)

torsdag 19 augusti 2010

Bara ÄLSKAR den här!

O vinnaren är.....

JAG!!! Japp, titta vad jag har vunnit inne hos fantastiska L8:

En "mini candybar holder". Visst är den fin! L8 är så otroligt kreativ och inspirerande med sina alster. Tusen tack!!!Lägg till bild
ser ni den lilla magneten som håller ihop holdern? Sååå coolt!
Och så var det baksidan:

o så det fina tack-kortet:
Tusen tack L8! Jag vinner typ aldrig något och detta gjorde verkligen min dag! O du kan tro scraplusten kom tillbaka när man ser ditt underbara verk! Kram till dig :)

Grattis-kort

Har inte visat mitt grattis kort jag gjorde till underbara Madeleine som nollade härrom dagen.
Har ju inte scrappat på ett ett tag då lusten avtog, orken försvann lite efter examen i början av sommaren (eller slutet på våren hur man nu väljer att se på det...) o sen har inspirationen avtagit lite. Men nu börjar det rycka lite i scraptarmen igen och det blev ett buzzande kort.

Stämplarna är Skogstokiga, vad annars?! För er som tittar noga så har jag maskat när jag satt ihop den söta humletjejen med blomsterkransen :)och på baksidan min absoluta favoritstämpel som jag fick av Petra som tack efter mitt DT-uppdrag tidigare i våras:

onsdag 18 augusti 2010

Stooora bär

Jag har plockar lite fler bär i trädgården, flera har frågat vad det är för stora björnbär jag har. Mitt svar är, ingen aning. Det är en gammal buske som fanns här när vi flyttade in. Den gav inte lika stora bär i början när vi flyttade in men jag började beskära den varje år och sedan dess har bären blivit större.
Gott att ha på filen på morgonen är det i varje fall. Mums!

Händerna fulla



Vi passar svärföräldrarnas valp (som vår hund e moster till). Man glömmer snabbt hur intensivt det är att ha en valp i huset. Man har verkligen händerna fulla precis hela tiden.


tisdag 17 augusti 2010

Rastlösa barn leker av sig på lekland


Nu har det vräkt ner nästan varje dag, även om sonen lekt med kompisar börjar han bli rastlös. Idag åkte vi först till Vizz på Entre men det viasade sig att de gått i konkurs. Så det fick bli Andy's lekland istället. Här e det fullt av folk, stora som små. Regnet fortsätter att vräka ner.....

Idag säger jag ett STORT grattis till min väninna Madeleine Söderblom som nollar idag. Vi ses ikväll vännen!

måndag 16 augusti 2010

Hur är det att inte vara tjock längre?

Fick frågan i helgen och jag blev både glad, ledsen och fundersam. Glad för att jag inte anses som tjock längre (i den personens ögon i alla fall), ledsen för att ordet fortfarande är så negativt laddat för mig och fundersam över vad som förändrats och hur.

Detta kommer jag på:
  • Jag tänker inte varje dag på att "jag måste bli smal".....livet handlar nu om att må bra och uppfylla mål jag satt upp och är inte en ständig jakt på orimligheter.
  • Jag orkar sååå mkt mer varje dag än tidigare, behöver inte längre fundera om jag ska tvätta, städa eller storhandla - jag orkar alla sakerna en och samma dag. Sånt som andra inte förstår, men som gör mig lycklig.
  • Att orka med sonens tempo utan att behöva vila mellan varven, det är den största vinsten!
  • Det är inte längre en pina att äta offentligt, jag tror inte längre alla stirrar på vad "hon den feta vräker i sig" o undrar om hon "verkligen ska äta allt det där"......
  • Även jag kan fynda på rea! Att hitta ett plagg för rimliga pengar på tjockisavdelningen var nästan omöjligt! I år har jag fyndat toppar för hör o häpna: 24,90 (halva reapriset). Hände ALDRIG innan! Sånt är kanske svårt för er andra att förstå, men för mig är det en otrolig glädje!
  • En sak som kan tyckas banal men som jag tänkt mkt på är att när jag tidigare klev på bussen var jag orolig över att inte få sitta intill ett fönster. Sitter man intill ett fönster kan man försöka pressa sig mot väggen så att rumpan inte tar upp mer än ett säte....sitter man på ytterplatsen kan man inte pressa sig mot personen bredvid precis....vilket gör att rumpan hänger utanför....sånt oroar mig inte längre. Så jävla skönt!
  • Man behöver inte längre tacka nej eller komma på dåliga ursäkter för att inte vara med på utflykter eller utomhuslekar (typ brännboll mm) med rädsla för att man skäms för hur man ser ut eller för att man inte skulle orka eller kunna delta i lekarna pga sin storlek.
  • Jag skäms inte längre för att visa mig i badkläder på en badstrand vilket jag gjort de senaste 20 åren.
  • Allt känns lättare o jag menar ALLT!
  • Humöret är jämnare (enligt maken) eftersom jag äter var 3e timme. Även om jag fortfarande är temperamentsfull till min natur ;)
  • När jag mår bra och är harmonisk, mår min familj bra....det säger i alla fall min man.
  • Jag undviker inte längre kameran med rädsla över att behöva mötas av en sanning om att jag är stor....nu ber jag istället maken ta foton på mig så jag med egna ögon kan få se hur mkt mindre jag blivit....eftersom spegelbilden fortfarande inte överensstämmer med verkligheten.
Det är vad jag kommit fram till.....och funderar jag lite till kommer jag säkert på lika många punkter till. Kommer du på något?

söndag 15 augusti 2010

Soulsister möter Lady GaGa


Här kommer några bilder från gårdagens fest, ska iväg och hämta min son och hund så jag hinner inte så mkt nu, får lägga in fler bilder sen o berätta om den roliga festen.

Maken var utklädd till Papararazzi, klockrent för honom!
Orginalet/kopian:



Va tycks?

lördag 14 augusti 2010

fredag 13 augusti 2010

Pinkalicious nails är bra början på transformeringen till Lady GaGa

Imorgon gäller det! Transformeringen till Lady GaGa har så smått börjat. Idag fick jag hjälp av underbara syster yster som fixade mina naglar. Hon kallade sin kreation Pinkalicious.
Skillnaden mellan mig o syrran är att hon LÄTT skulle gått med sådana naglar till vardags, jag behöver en maskerad som skäl.....

Skorna är ingångna så gott det går, byxdressen tvättad o förberedd, peruken tupperad o klar.

Här kommer några bilder på delar av min outfit

Och så mina nailz

Fick en egen Vuitton nagel....jag bara ÄLSKAR Louis Vuitton!
To be continued....

Fredagen den 13de


är det ju idag....innebär det tur eller otur för dig? Eller är du som jag, skiter i vilket?

En blöt kväll hos familen Söderblom

Igår kväll stack vi hem till våra goda vänner familjen Söderblom på lite kvällsgrillning. Barnen är ju bästisar, vi såg dem knappt på hela kvällen mer än när vi badade i deras pool och när vi åt. De har ju känt och lekt med varandra sedan min son var 2 och M var 1½år så de kan varandra väl :)

Det blev en blöt kväll kan ni tro, först kastade vi oss i poolen, de har tak över sin pool så vi badade trots regnet, sen bröt världens regn och åskoväder loss så vi fick ta taxi hem den lilla biten istället för att gå som vi hade tänkt från början. O vi blev rejält blöta på den lilla biten till o från bilen haha...så snacka om att det regnade. Barnen tyckte det var kul med alla blixtar som lyste upp himlen var 3e sekund. Helt enormt. Maken gillar ju att fotografera sånt men kom inte för sig att göra det igår, vi var så upptagna av vår konversation att det gick oss förbi helt.

God mat fick vi me, T grillade ryggbiffar och kycklingklubbor - mums! Så gott att jag skippade potatis helt och körde endast med sås (deras hemmagjorda bea) och aijvar relish. Jättegod kombination för övrigt!!! T gjorde en mindre ryggbiff till mig men jag orkade tyvärr inte äta upp den. Tog dock 2 kycklingklubbor som nattamat 3 timmar senare ;) Mums!

Fick smaka ett av de godaste vinerna någonsin, ett Peter Lehmann vin. Kommer inte ihåg vad det hette men jisses va gott det var!

Nu ska jag till finaste systeryster och fixa till mina naglar inför morgondagens Lady GaGa bonanza. Man måste ju matcha sin outfit, eller hur?!

torsdag 12 augusti 2010

Dagens skörd


Har idag plockat de första mogna björnbären från trädgården. Söta, stora och fina. Yummy!

Äntligen var det klart!

Nu är krukorna på plats och jag är såååå nöjd. Fick tag på fina krysantemum bollar, en vinröd och 2 ljusgula. Bilden är inte den bästa, den är tagen med mobilen men man får en överblick i alla fall.

Så här såg det ut från början....
Nu har vi ätit lunch, himmalagade köttbullar, potatismos (egen naturligtvis), gräddsås och lingon samt sallad. Mums. Nu återstår småpulande här hemma, ikväll ska vi till Familjen Söderblom på grillning och lite bad. ska bli väldigt kul.

Havregrynsgröt med proteinkick


Många har frågat mig hur jag menar med att jag har ett ägg i min havregröt på morgonen. Det är faktiskt inte så konstigt som det kan låta. Man mäter upp sina havregryn (jag använder fiberhavregryn), vatten och salt. Låter komma upp i kok. När den första puttran visar sig, knäcker man i ett ägg, vispar runt tills gröten är klar o sen VOILA!
Jag äter den alltid med lite nötter och frukt eller bär samt en skvätt mjölk.
Enkelt, nyttigt, gott och mättande till tusen!

onsdag 11 augusti 2010

Storytel till Android

Jag har haft Storytel i mobilen sedan juli förra året. Jag älskar det!!! Jag slukar ju ljudböcker som andra läser pocketböcker.
Nu har jag buzzat Storytels app till Android, jag har ju en Samsung Galaxy Spica o var helt förkrossad när jag insåg att Storytel inte hade en app till den, men nu så!

Har testat den i snart en månad och det funkar okej. Har fått ominstallera programmet 2 ggr, uppdatera det och nu funkar det bra. Är supernöjd.

Har du inte storytel? Kan VARMT rekommendera deras tjänst! Vill du bli en buzzador precis som jag? Tryck HÄR

Jag har aj aj aj.....

precis ÖVERALLT idag! Shit, bara att ta sig ur sängen var en kamp. Jisses koss va det tar att skyffla och räffsa sten......1½ ton för att vara exakt.
Idag ska vi iväg till Ljungs Handel och handla krukor. Älskar den affären! Sen ska vi inhandla mer jord och blommor samt sand att sopa ut mellan stenarna som vi lagt om. Ingen rast och ingen ro men sååå kul!

Nu ska jag smörja in hela mig med zon gel....så kanske jag klarar av att sätta mig i bilen och växla...

tisdag 10 augusti 2010

Mellanmål i soffan



Ligger i soffan o äter kvällsmellis. Mums! Precis lagom ansträngning från min sida för jag e slut i hela kroppen.

1½ ton sjösten kan göra stor skillnad!

Den förbannade utsidan har varit vårt dåliga samvete läääänge nu och idag blev det äntligen ändring på det.
Kl 07,30 gick maken ut och började rensa, jag kom ut när jag sett till att jag och sonen fått i oss mat. Då hade maken redan rensat bort det värsta ogräset...ni vet sånt som växer och blir typ ½ meter långt och sticks.
Jag började lägga rätt vår gatusten som låg skevt pga hemska rötter från de gamla tujorna som stod där innan. Det tog sin lilla tid, som att lägga ett puzzel nästan. När jag var klar kom leveransen från Flisby, de levererade 1½ ton sjösten.

Japp, sen var det "bara" att rensa bort resten av ogräset, plocka bort ölandsstenen som ligger som kantstenar, lägga ut fiberduk, på med kantstenen igen och sen börja skyffla ut sjöstenen. Rullebören lastades x-antal ggr och efter några timmar var det klart (så när som på att vi ska inhandla de stora krukorna som ska stå där först imorgon).
Imorgon ska vi till Ljungs smideshandel i Hjärup och handla mina krukor, o sen ska de fyllas med en massa fint och färgglatt. Nu kan fanemig inte pensionärerna klaga!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...