Sidor

måndag 31 maj 2010

2 skogstokiga kort

Inser att min mobilbloggning inte funkat när jag varit med Liljorna på Österlén, har väl inte lärt mig hur jag ska använda den nya widgeten än.... :(

ser att Petra publicerat ytterligare 2 av mina kort igår, HÄR hittar du dem:






och idag visar hon min dopklänning

Det var allt för nu. Ciao!

söndag 30 maj 2010

Världens bästa mamma

Jag vill säga ett STORT grattis till alla mammor där ute! Hoppas era söner och döttrar uppvaktar er särskilt mycket just idag. Ett särskilt extra stort grattis till min egen mamma. Vet ni vad? JAG har faktiskt världens bästa och vackraste mamma. Puss!


Den här bilden togs förra året i augusti då vi var på bröllop i Polen.

Mamma, vi ses i em. Då ska vi fira både mors dag och din födelsedag. Puss puss

lördag 29 maj 2010

Tacos o röj


Med the lilies på österlén

Sånghelg med The Lilies

Japp, snart åker jag iväg med den underbara Liljorna till vackra Österlén för en kreativ helg fylld av sång och glädje.

Det ska verkligen bli kul. Väskan är packad, noterna framlagda och vinflaskan ligger på kylning :)

Hoppas ni alla får en finfin helg

fredag 28 maj 2010

American BBQ



Buffé efter bowlingen är inte helt fel.

After work på big bowl


E gott till tusen. Mums

torsdag 27 maj 2010

Ny telefon och födelsedag

Har glömt att berätta att min käre make har gett mig en ny mobil i examenspresent.
Det är en Android telefon, dvs google's variant av en I-phone. Mkt att lära nu till en början men maken som själv jobbar med Android-telefoner (innehållet alltså) är helt hooked. Modellen heter Samsung Galaxy Spica.


Så om mina mobilbloggar inte är hundra ett tag så ha lite överseende med mig...jag lär mig fortfarande.

Vill också passa på att gratulera min kära och underbara mamma som fyller år idag. Grattis mamma! Vi ses på söndag!

En hel hög med skogstokiga DT-kort

Godmorgon! Sorry att jag inte har vart så aktiv inne på era bloggar, innan hade jag fullt upp med skola o nu har musten lite gått ur mig. Jag kommer tanka lite energi i helgen och kommer tillbaka med full kraft efter helgen.
Sörjer fortfarande min vän Vera/Pysan och försöker få rätt på tankarna i skallen. Är helt slut i skallen av all anspänning efter examinationen, men jag kämpar på.

Idag visar Petra en hel hög av mina kort, mitt uppdrag går tyvärr ut siste maj så jag njuter så länge det varar.












Vill du ha en chans att få spotify premium? Klicka HÄR
Allt du behöver göra är att värva 6 andra så är det klart! Jättelätt!

onsdag 26 maj 2010

Testblogg



Med min nya android telefon

Triss i kort och examen

Igår tog jag min examen, ÄNTLIGEN efter 2 års studier på halvfart som det heter. Så nu får jag en titel som heter "Master in Psychiatric Nursin Science". Skönt och befriande med. Tänk så mycket fritid jag får nu! Maken hade ordnat med en riktig fest och huset fylldes av nära och kära. Så underbart. Massa god mat och så kom mina underbara Liljor och sjöng både för mig och med mig. Tack alla!


The Lilies

Igår visade Petra upp en triss av mina kort, men det missade jag helt eftersom jag var så fokuserad på min examination. Sorry Petra! Men HÄR hittar du dem:


tisdag 25 maj 2010

Grattis på mig


Malmö Högskola bjuder på examensfika. I did it!

måndag 24 maj 2010

Känns svårt

just nu...jag har svårt att fokusera just nu. Jag borde förbereda för morgondagens examen men tankarna bara skenar iväg. Jag tänker på livet....hur kort det kan vara. Hur omständigheter som vi inte rår på kan förändra våra liv. Sedan jag blev sjuk i bröstcancer 2006 har jag fått gå och prata om alla svåra tankar som poppar upp, som tex rädslan och skräcken för att inte så se sin son växa upp eller inte få åldras med min man.

Detta går i vågor. För det mesta är det bra och livet liksom "rullar på". I början av året förlorade jag en arbetskollega i cancer, hon var bara några år äldre än mig. Att gå på hennes begravning var fruktansvärt jobbigt....och tankar på hur min egen begravning skulle se ut kom tillbaka. För det fanns faktiskt ett tillfälle då jag planerade den, innan läkarna lugnade mig med att jag skulle bli bra. I lördags fick jag till min förskräckelse veta att min bröstsyster Vera stilla somnat in hemma, precis som hon önskade. Varför?! En 3-barns mamma som kämpade för att bli frisk in i det sista. Det finns de som hävdar att det finns en mening med allt......men säg mig, vad är det för mening med denna jävla sjukdom? En sjukdom som gör barn föräldralösa och äkta makar till änkor/änkemän?
Jag känner mig både ledsen och arg men också rädd. Denna jävla sjukdom....jag vet att jag inte kan påverka min prognos, jag kan inte påverka utgången av den. Det är just det som gör det hela så skrämmande. Jag har jobbat mycket med acceptans. Jag gillar inte läget men jag accepterar att det är så här.....jag försöker påverka det jag kan, dvs det jag gör här och nu.

Men när stunder som denna infinner sig är det svårt att ta till att jag lärt mig, allt jag borde göra och tänka. De svarta demonerna som jag kallar mina mörka tankar härjar fritt i mitt sinne.
Försöker glädja mig åt morgondagens examen, då jag får min magisterexamen och blir specialistsjuksköterska i psykiatrisk omvårdnad. Men jag kan inte.

Förlåt Vera, du ville inte vi skulle sörja dig, utan som du själv skrev: " Jag finns inte längre..Fast jag vill inte att ni sörjer, jag vill att ni ska minnas mig som den jag var. Jag finns ju fortfarande på nätet och på min blogg Ta en öl och tänk en tanke, skänk en slant till cancerfonden så fler slipper gå samma öde till mötes som jag fick göra."

Men jag sörjer. Jag sörjer en vän och bröstsyster. Försöker samla mig men det är svårt just nu

söndag 23 maj 2010

Dagens DT-kort hos Skogstokiga

Har ingen blogglust alls just nu, allt känns bara tomt och ledsamt. Livet är så jävla orättvist!
Men här kommer i alla fall dagens DT-kort inne hos Petra:



Ha en bra dag allihopa och glöm inte tala om för era nära och kära hur mkt de betyder för er! O för guds skull kvinnor, kolla era bröst! En billig livförsäkring för oss alla! Vet du inte hur man gör? Kolla HÄR

lördag 22 maj 2010

Vila i frid Pysan


Min kära, underbara, omtänksamma och fina bröstsyster Vera (i bloggvärlden känd som Pysan) har gått över till andra sidan.
Stefan, Veras man publicerade imorse hennes sista blogginlägg, ett inlägg som fick min tillvaro att rasa. Det får inte vara sant! Nej! Du skulle ju bli bra! Du skulle ju komma ner till Skåne i sommar, vi skulle ju fika! Pågarna skulle leka....de är ju lika gamla......

När jag blev sjuk hösten 2006, fanns du där för mig och min familj. Vi var sjuka i samma jävla eländiga sjukdom. Du hjälpte mig finna orden när jag inte visste hur jag skulle förklara för min då 3½ årige son att jag blivit sjuk. Vi bakade sen pepparkakor till dig......som vi skickade upp till Töreboda.
Nu sitter jag här med tårarna rinnande ner för kinderna och vet inte vad jag ska göra av min sorg. Mina tankar går till dig, var du än är.....till din man Stefan och till dina 3 barn.

Ikväll när jag kommer hem från jobb tänder jag ett ljus för dig och minns våra chattar.

bilden har jag lånat från Fatou, tryck på den så kommer du till hennes blogg.


Många varma tankar från din bröstsyster

Fler som skrivit om Vera/Pysan:

Fatou/Tonårsmorsa

Ninja/Ister

Eva

Trollhare

Madonnan x 2

Deckarbloggen

BC-Busan

Filippas Monarki

Vendettanbettan

Stöd Pysans insamling till rosa bandet!

Jobbehelg

Snart är det dags att åka till jobbet, hälften av jobbehelgen är snart avverkad. Skönt! Tyvärr har sommarvärmen försvunnit uppåt landet....för här i Malmö regnar det....fast det är o andra sidan ett typiskt svenskt sommarväder...

Nu ska ja ut på långtur med lillan

Ciao!

fredag 21 maj 2010

Bloggcandy hos Eva



Titta gärna in till Eva och ta del av hennes generösa bloggcandy. Jag deltar självklart, skriv en kommentar du med!

Dages smarriga DT-kort

hittar du HÄR



Jahapp, då var det fredag och det är jobbehelg för mig. Trist till tusen för det ska visst bli jättefint väder....men men. Jag får väl försöka lapa sol mellan passen....

Nu ska jag på långtur med lillan
Ciao!

torsdag 20 maj 2010

Sen lunch


Pasta m peperoni, quorn o div grönsaker

Ett STORT tack och ett DT-kort

Vill börja med att säga TACK till alla goa kommentarer, både här, på FB, via mail och sms gällande min viktnedgång. Många undrar hur jag gått tillväga. Kort o gott kan jag säga att jag äter BRA mat exakt var 3e timme (har ju tom en matklocka hahaha) och så motionerar jag mycket. Jag har börjat jogga igen (det var nog 15 år sedan sist....) och går låååånga sträckor med hunden varje dag.
Kosten jag äter är typ GI men jag undviker inte kolhydrater men har minskat ner på dem kraftigt och prioriterar protein i min kost.

Dagens DT-kort hittar du HÄR





Det var allt för nu....ha en bra dag allesamman där ute i etern!

onsdag 19 maj 2010

-37 kg i bilder

Sedan jag började denna viktresa i oktober förra året har jag haft svårt att hinna ikapp rent mentalt. När jag ser mig själv i spegeln har jag svårt att se att jag gått ner även om jag VET det. Jag känner mig lättare och mindre och jag känner ju det helt klart på kläderna. Jag har en helt annan energi och ork idag än då, MEN....spegelbilden säger mig något annat.
Men när jag tittar på och jämför foton så kan tom jag se en skillnad, så det är den metoden jag använder mig av för att "hänga med" min egen spegelbild.



Så idag är en glad dag!

tisdag 18 maj 2010

Flott ska de va


När man e på Grand Hotell, o gott va det även om ja bara orkade hälften

Avfärd

Snart är det dags för avfärd mot Lund. Ska på seminarium där på Grand Hotell med 3 kollegor, vi blir bjudna på buffé.....mums!
Bilder kommer....

Ciao!

måndag 17 maj 2010

Vårens läskande yummy


En ny favorit. Detta med milt kolsyrat vatten är som godis!

söndag 16 maj 2010

Dagens DT-kort hos Skogstokiga

Godmorgon alla! I Malmö fortsätter det att regna...typiskt! Vi som har röjardag idag....släpet är hämtat o nu ska förråd o garage städas ur.

Är VÄLDIGT mör i kroppen efter gårdagens paintball spel, men det var jättekul! Har nog blåmärken lite överallt faktiskt.

Dagens DT-kort hittar ni HÄR









Alla stämplarna hittar du inne hos Petra.

Nä, nu är det dags att jubba litta
Tata!

lördag 15 maj 2010

Soldat Karlsson


Måste säga att det var jättekul. Var sist i mitt lag att åka ut vid 2 tillfällen o ja va enda tjejen i laget. Detta kommer vi definitivt göra om!

Skuttar av glädje

Det går sakta med viktnedgången nu, men det visste jag det skulle göra. Det gör mig inget rent generellt men man är ju funtad på så sätt att man gärna ser ett "minus" varje gång man stiger upp på eländet. Idag blev det i alla fall ett rejält glädjeskutt då den visade - 2 kg. Wohooo! Snart är mitt 4e delmål uppnått men jag har en bit kvar.
-37 kg totalt och det ska firas med en runda paintball!

To be continued......

fredag 14 maj 2010

Nya joggingskor


Är inköpta idag. Halva priset på märkesskor på Deichmans o ja e toppenglad. Nu ska de bara invigas.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...