Sidor

söndag 31 januari 2010

Snöskottning


05.15 imorse, va gjorde du vid den tiden?

lördag 30 januari 2010

Humle och Dumle

Har två kollegor på jobb som jag kallar för Humle och Dumle. När de två sätter igång påminner de min onekligen om dessa 2 skafferitokar......





Hela helgen ska jag jobba med dem....suck ;)

fredag 29 januari 2010

Korv med bröd


Sonen fick bestämma middagsmat ikväll när han o jag har mor o son mys. Till min förtvivlan blev det korv med bröd. Suck! Han är inne på sin andra, jag kämpar med min första, föga entusiastisk....

torsdag 28 januari 2010

Snödrivor vart jag än ser

Igår gick jag ut och skottade vid 16-tiden, 30 minuter senare syntes inte ett spår av att jag varit ute. En omgång till vid 19-tiden vilket också kändes som ogjort arbete en stund senare.
Idag när man tittar ut ligger stora snödrivor överallt, dels som andra skottat upp men också som blåst upp. Allt verkar ha blåst in i vår gång mellan hus och garage....kom knappt ut när jag skulle ut med Alice.

Får se om det blir några föreläsningar idag, jag hoppas inte läraren kan ta sig in till skolan eller nått....nu ska jag försöka tina och bli människa igen

onsdag 27 januari 2010

Snöyra


Försökte gå en sväng me Alice, men jag såg knappt 1 meter framför mig. Den kraftiga vinden gör kylan mer bitande. Alice tvärvägrade gå mer än 50 meter. Jag är tacksam för min primadonna

NU FÅR DET VARA NOG!

Nu snöar det fan ta mig igen.....Nu får det vara bra! Det räcker!!! JAG VILL HA VÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR!!! Hör ni det? (pratar med vädergudarna....om ni nu undrade)


VÅR! SOL! GRÖNSKA! FÅGELKVITTER! Det är vad jag vill ha! Inte mer snö....

tisdag 26 januari 2010

Hur gick det igår?

Föreläsningen gick finfint! När jag kom in i salen var den späckad....då kändes det lite i magen...men det gick snabbt över. Fick många bra frågor under tiden jag höll mitt föredrag vilket gav en bra dynamik åt det hela. När jag dragit mitt kom vi igång med en bra diskussion som varade i hela 40 minuter :) Och när jag skulle gå fick jag faktiskt applåder vilket jag måste erkänna generade mig något.
Kan jag tänka mig göra om det? Absolut!

Nu ska jag ut i vintermörkret och den isande kylan. När ska det bli vår?!

måndag 25 januari 2010

Föreläsning på MaH

Idag ska jag in och föreläsa på Malmö Högskola. Japp...kan knappt tro det själv, men lektorn bad mig komma in och föreläsa för sjuksköterskestuderande på grundutbildningen som går sitt psykiatriblock nu. Jag kommer föreläsa om återhämtning vid svår psykisk sjukdom. Lektorn hörde mig föreläsa då jag var på "praktik" och har mer eller mindre tvingat in mig på skolan *haha*

Jaja, det kommer bli en intressant upplevelse. Är jag nervös? Nej. Laddad? Ja! Sen får vi se vad reaktionerna blir....

Nu måste jag fixa kryllet, det är INTE en bra hårdag idag....och den bitande kylan gör inte det hela bättre heller.

söndag 24 januari 2010

Bowlingkalas





Sonen har idag haft ett försenat 7-års kalas för kompisarna (fyller ju år på julafton men vi hann inte innan jul...) 12 livliga pågar och töser tog fullständigt musten ur både mig och maken. Tur detta bara genomlids 1 gång/år.....

lördag 23 januari 2010

Jag är 3d redo



Avatar 3d


O jag e laddad

Fy fan


Va jag är otränad! Men jag försöker i alla fall. Kroppen känns nu som spagetti. Sönderkokt sådan. Om några gånger kanske den känns som al dente :-S

fredag 22 januari 2010

Madeleine Söderblom


Vacker, glad o härlig ägare till min favvo restaurang. Skååål!

Ryggbiff på Söderbloms


Är ALDRIG fel. Mums

Bloggtips!

Måste rekommendera er att titta in till en ny men redan så kär kollega till mig som åter igen börjat blogga. Bakom mitt hjärta bor min styrka är full av roligheter, kloka ord, energi och positivitet. Läs den gärna från början så ni får en bakgrund till namnvalet på bloggen.



Idag ska jag faktiskt ut med en väninna. Vi ska som det heter "göra stan" haha, det var år och dar sen jag var ute själv och slog runt. Ska verkligen bli kul!
Imorgon blir det Avatar 3D, längtar. Syrran såg den för någon vecka sedan och hon rekommenderar den varmt. Har ni sett den?

Imorgon ska jag också inviga mitt träningskort. Undrar om jag kommer kunna röra mig på söndag....jaja, den tiden den sorgen.

Dags att klippa till, nej jag menar klippa systeryster ;)

Ha en fin dag

torsdag 21 januari 2010

Slappedag

Är kompledig idag, skönt! Efter 7 pass på raken (inkl helgen) är jag rätt slut i skallen. Efter att sonen lämnats på skolan tog jag en lång tur med Alice. Det har kommit mängder med snö inatt och har även fortsatt att snöa nu på fm. Turen med primadonnan var uppfriskande, precis vad jag behövde. Lite mellis på det och sen var jag redo för soffan. Där har jag legat tills nu, och läst lite inför min egen skolstart nästa vecka. Har en rätt tråkig kurs framför mig, men men....snart är det examensdags (25/5) och det ska firas ska ni veta!!!

Var ute och åt med svärmor igår kväll, på härliga Millennium i Höllviken. Fantastisk mat och massor av folk. Svärmor blev glad för delikatesskorgen och kvällen var underbar.

Nu ska jag på tur med lillan igen och sen hämta sonen (som inte alltid uppskattar att "slippa" fritids)

tisdag 19 januari 2010

Delikateskorg


Klar att ges bort till svärmor imorgon på födelsedagen

Själförsvarsutbildning


På jobb med olika scenarion. Nyttigt

Vinterlandskad


Vackert men nu får det räcka!

måndag 18 januari 2010

Helt otroligt

När jag tittade ut genom fönstret imorse (typ 05,01) fick jag en smärre chock....säkert 1dm snö på uppfarten. Men HALLÅ! Är det inte nog nu? Var kom detta ifrån?! Blir till att ta en tidigare buss nu....grrr...

Jaja, matlådorna är packade, gröten uppäten och magen mätt och belåten.

Dags att avverka dag 5 på mitt helgpass (tors-sön i normala fall....i mitt fall tors-tors.....låååång historia)
Ciao

söndag 17 januari 2010

Allkort


För ett år inköpt idag. Känns bra, är taggad till tusen!

lördag 16 januari 2010

Lunch


Kycklingspett med tzatziki

Nu


Är de på plats!

fredag 15 januari 2010

Kesoplätt med skinkfyllning


Är ett kanonbra mellanmål el lunch

Fredag och jobb hela helgen

Fredag och jag började mitt helgpass redan igår (tors-månd). När det känns lite motigt brukar jg försöka tänka på vad som är bra istället för att fokusera på det negativa. Det blir genast mkt lättare då.


  1. Jag ska jobba med mina trevliga kollegor hela helgen.
  2. Fredagsmys med pågarna när jag kommer hem ikväll
  3. Dagens motion blev "avklarad" tiiidigt imorse när jag var på långtur med Alice....o visst förbränner man mer när man är ute i arktisk kyla?!
  4. Har en bra hårdag....o med mitt afrokryll är det inte varje dag jag kan säga detta!
  5. Vågen pekade neråt idag med, tjohooo!!!
Vad för DIG glad idag?

Tack för alla låttips! Har skrivit ner många av dem, lyssnat på youtube och funderar mkt kring om The Lilies kan göra några av dessa låtar. Det kommer bli skitbra!

Dags att fixa matlådorna för dagen.

torsdag 14 januari 2010

En bra start på dagen

Sitter här med min havregrynsgröt (gjord på fiberhavregryn) som är extra proteinberikad då jag knäcker i ett ägg i den och vispar runt tills det kokar. Finns bättre läckerheter att börja dagen med men slänger man på lite bär och en nypa nötter så går det ner. Det bästa är att man står sig rätt länge på det.

Anyway, är på G ut i vintermörkret och kylan. Ha en bra dag och glöm inte mitt rop på HJÄÄÄLP!

onsdag 13 januari 2010

Jag behöver DIN hjälp! (filmmusik)

Sitter febrilt och letar efter filmmusik. Jag älskar ju musik i alla dess former och främst soul (naturligtvis) och r'n'b. Men jag snöar lätt in på en viss genre och behöver nu DIN hjälp! Vilken är din favorit låt inom filmmusiken? Sjunger ju i en sånggrupp The Lilies så kan du ge mig ett tips om en låt som lämpar sig för "körsång" är jag otroligt glad.
Det finns mängder med bra låtar från "klassiska" filmer som alla i min generation älskar. Jag säger bara Grease, Dirty Dancing, Top Gun, Bodyguard och Flashdance.
Mitt eget förslag till denna diskussion är Gabriellas sång från Så som i himmelen. Men det får gärna vara något fräckt, fräsigt och fartfyllt!

Så snälla, HJÄÄÄÄÄLP MIG!

Lammfärsbiffar


Med feta, tzatziki, klyftisar o sallad

Award och utegång

Igår kväll var jag och några kollegor från jobb ute och åt på Friday's här i Malmö. De har massa gott på sin meny och jag valde en Buffalo Chicken salad med blue cheese och jalapeño dressing. MUMMA!



Och eftersom jag är en sucker för cheesecake så tog jag även in denna men åt bara 1/3, resten gav jag bort.



På vägen hem fick jag uppleva vackert upplysta Gustav Adolfs torg mitt i city


Man ser det kanske inte riktgit på bilden men trädet med de lapor i rött, grönt, gult och blått: det är stora upplysta paket som hänger dr hur fint som helst.

Har redan varit ute på långtur med lilla primadonnan och snön ligger fint och lyser upp fälten här bakom huset. Nu ska frullen intas.
Idag är jag ledig eftersom jag jobbar helg. Får besök av en väninna en timme nu på fm. Ska bli kul. Sen ska jag ordna med lite praktiska saker inför att studierna drar igång igen den 28/1. Har bara en termin kvar på min utbildning. Examen sker 25/5. Som jag längtar!!!
Ikväll ska jag följa med och kolla när sonen tränar brottning, han vill visa mig alla kast han kan ;)

Har fått (tagit?) en award inne hos min bloggvän Annsan. En Golden Friends Award


Visst är den söt?
Vill gärna skicka den vidare till följande goa blogg och irl vänner:
Louise - Bakom mitt hjärta bor min styrka
Kiqi - BabyMama
Lena - Mot min smala lycka
Lotta - L8s blogg
Lena - Lena Scrappar
Supermom

Vad händer hos er idag?

tisdag 12 januari 2010

Kväll med sångfåglar

Igår kväll tillbringade jag några timmar med den underbara sång grupp jag tillhör, The Lilies. Det var "terminsstart" och vi hade en hel del att diskutera inför vad som komma skall. Kan bli en hur spännande vår och sommar som helst känner jag. Tjohooo!

Klockan är strax efter 5 på morgonen och jag har gjort en proteinsmoothie som jag försöker få i mig innan jag ska till bussen. Äter frukost på jobb sen. Har alltid haft svårt att äta så här tidigt.
Igår fick jag en kommentar på jobb som gjorde mig sååå glad. "Men herre gud kvinna, HUR mkt har du gått ner egentligen?" Jag log nog med hela ansiktet när jag sa hur mkt. Det gjorde min dag för jag ser inte på mig själv att det syns. Visst känns det på kläderna, men när jag tittar mig själv i spegeln ser jag ingen skillnad alls. Så TACK C!

Dags att rusa

Ciao!

måndag 11 januari 2010

Arla morgon

Gäääääsp! Jag är lite trött idag, fastän jag la mig tidigt igår. Har sovit som en stock men verkar ha en depå att fylla *asg*
Jobb hela veckan och helgen, det är vad jag har framför mig. Ikväll ska jag även sjunga och imorgon kväll ska vi ut med jobb och äta gott.
Det är galet kallt där ute i mörkret, hunden strejkade när vi skulle ut på kissetur....den lilla primadonnan.
Matlådorna med rullad, sås och sallad samt frukt och keso är packade. Morgon-smoothien är till hälften uppdrucken och resten hälld på flaska som får tjänstgöra som mellis i em.
Själv beger jag mig till bussen nu.

söndag 10 januari 2010

Ikväll blir det


Rullader med klyftpotatis o sallad

Idag åker julen ut

Jag vet att den inte ska bort förrän på onsdag (tjugondag knut) men jag jobbar hela veckan så därför ryker den redan idag. Ska bli skönt, även om jag ÄLSKAR julen så är det skönt att återgå till det "normala" igen.
Idag ska jag även pyssla lite med inbjudningarna till sonens barnkalas (vi hann inte ha ett innan jul) så dagen kommer försvinna misstänker jag. Ska även disciplinera mig till att lägga mig tidigt ikväll då jag ska upp 05,00 imorgon. Maken börjar jobba efter att ha varit ledig från den 18:e december, så han våndas lite.
"Ska bara" surfa runt lite och kolla in mina favvo bloggar, sen ska jag ta tag i röjandet.

Vad står på er agenda idag?

lördag 9 januari 2010

Behövlig näring



Lite rosa touch på tillvaron behövs när man är världens sämsta mamma

Vilken morgon! Ibland skulle jag vilja lägga ut en annons på blocket som lyder så här:
Obstinat 7 åring säljes omgående. GRATIS mot avhämtning!

Hur man än sliter sitt hår och gör det som är "rätt" så sitter man ändå sen med känslan av att vara världens sämsta mamma. När barn kommer upp i den åldern som sonen är i så besitter de också den fantastiska förmågan att med ord kunna såra en något så in i Norden. Men både jag och maken är av samma åsikt att har man påbörjat en "fajt" om en sak så får man fullfölja den. Hur jävla mkt det än svider i hjärta och sinne. Var jag lika jävlig när jag var i hans ålder? Var jag verkligen det?
Vill ju gärna tro att det inte var så.....
Det är precis som att förmågan att lyssna har försvunnit helt och hållet. Att det enda tonläge han kan kommunicera på är flera decibel högre än resten av stadens invånares. Förvisso är det bra att ha en egen vilja och kunna stå för den. Naturligtvis vill vi han ska växa upp att bli en självständig kille med skinn på näsan, men någon måtta får den va på eländet!

Så nu fick jag kräkt av mig lite....
För att lägga lite balsam på min sargade mamma-känsla (och för att jag behöver det) så köpte jag ett par nya jobbskor:

Birkisar i rosa är ALDRIG fel, eller hur Louise?!

Nu ska jag ut och handla lite förnödenheter (läs mjölk och tanka bilen)

fredag 8 januari 2010

5 saker som gör mig glad idag


  1. Solen skiner och himlen är klarblå
  2. Det är fredag vilket innebär fredagsmys med pågarna
  3. Jag "måste" köpa nya kläder (tjohoooo) idag
  4. Jag har massor av plats i min garderob....plats för nytt
  5. Jag är ledig hela helgen
Gick av natten imorse och har sovit som en stock. Är nu någorlunda utvilad och ska ta mig an sista delen i garderoben innan jag hämtar sonen som börjat skolan igen efter jullovet.
Ikväll blir det fredagsmys med boysen och Let's Dance efter sonens önskemål.

Nu har jag en fråga.....vad jag DIG glad idag?

torsdag 7 januari 2010

Garderobsrensning


Nu ekar det i garderoben... Till detta tillkommer x antal kappor, jackor o koftor

Nattarbete

Är ledig nu på dagen eftersom jag ska jobba inatt. Sonen är ju hos mormor och morfar så här är väldigt tyst hemma. Maken sover fortfarande. Bara jag och Alice som är uppe.
Ska rensa ut garderoben idag, har ju en hel del kläder som börjat säcka sig nu (tjohooo). Ska lägga upp en del på tradera. Har ju massor av kläder som är näst intill nya.....

Har surfat runt lite på mina favvo scrapbloggar för att hitta inspiration till eget skapande. Men det är tomt på den fronten, inte på bloggfavvisarnas sidor, utan i min skalle. Det bara vill sig inte. Mina nya stämplar från Skogstokiga har kommit, men inte ens dessa små läckerheter lyckas frambringa något alster ur mig. Suck.....

Nä, nu ska jag få lite mat i magen och sen förbereda kvällens (läs nattens) matlådor. SEN är det dags för garderobsrensning. Efteråt lär jag bli lagom trött för en eftermiddagslur så jag kan vara uppe heeeela natten.

onsdag 6 januari 2010

Barnfritt mys

Har precis kommit hem från jobb. Sonen har önskat få sova över hos mormor och morfar så jag och maken är oplanerat barnfria. Fick låna 2 filmer av syrran så nu har vi laddat med grönsaker och dippa (en nygammal favorit) popcorn och en varm filt. Härligt med lite egentid :)

tisdag 5 januari 2010

måndag 4 januari 2010

Kvällsfika


Mums!

E på bio


O myser i mörkret medan det snöar som bara den där ute

Scrappat 2009

Som många vet så älskar jag att scrappa, mest scrapcards.
Har summerat mina favoriter under året som gått. Alla motiv är färglagda med promarkers.



De söta humlorna är från Bildmålarna

Några av mina kort när jag vad gäst-DT hos Skogstokiga under september månad. Nog det roligaste jag varit med om i scrap-väg och något jag är otroligt stolt över.










Och här några beställningskort (samtliga skogstokiga)












Sen har vi lite julkort




utsida


insida


detaljbild



Jag har scrappat sjuuukt massa kort under året som gått....får se vad 2010 har att ge i kreativ väg. Just nu tryter det på den fronten....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...