Sidor

tisdag 31 mars 2009

100% på jobb


O med detta i åtanken så sticker jag iväg till jobbet för att avverka denna tisdagen.

måndag 30 mars 2009

Ännu en award!!!

Jag blir lika glad varje gång!


Denna fick jag av Annsan som så generöst delar med sig på sin blogg. Har du inte varit inne hos henne är det verkligen på tiden!

Jag skickar vidare denna till Lena som jag just fått kontakt med via nätet. Vi pratar jätteofta via msn och jag får nästan abstinens när vi inte chattat på ett tag :)
Vill också ge den till Malin och Mrs Mulatt av samma anledning

Jag är fortfarande lite låg, jag vet att det märks på mina inlägg. Tack B för ditt mail :)
Det är lite mkt just nu vad gäller sonens skola, något som tär enormt på mitt inre.
Dessutom känner jag av mitt fatigue en del. Är väldigt trött, trots att jag vilar mkt. Jag tankar verkligen mina batterier men det känns aldrig tillräckligt.
Nu ska jag ut på långtur med lillan, ska bli skönt trots den hemska dimman.

Spåra telefonnummer



Klicka på bilden och testa själv!
Skriv in det nummer du vill spana in.......man kan spåra vem som helst!

söndag 29 mars 2009

Vikten av återhämtning

Vi är många som upplever stress på flera områden i livet: privat eller/och på jobbet/skolan mm. Vi har höga krav på oss själva, håller högt tempo för att hinna med så mycket som möjligt på de timmar som vi håller oss vakna. Många känner sig konstant trötta.
En annan typ av stress för kroppen är sjukdom, fysisk eller psykisk. Cancer är en sådan stress. Den tär både på kroppen och på psyket. Kroppen försvagas av operationer och behandlingar samt inte alltför sällan efterslängande infektioner. Ångest och oro för framtiden tär på psyket.

Jag förstår att vi alla hanterar denna stress på olika sätt, finns inget rätt eller fel eftersom vi alla är olika. Det som jag tror alla är överens om är att sömn är A o O. Både kroppen och knoppen behöver denna näring som sömnen ger.
För min del har återhämtning inneburit vardag. Låter kanske konstigt, men det är vad jag har behövt. Jag har behövt hänga upp livet på "rutiner" som jag inte varit villig att rucka på. Nu menar jag inte tvätta, städa o sånt. Detta är för mig "måsten" ....de ger ingen näring. När jag säger vardag och rutiner så har det för mig inneburit jobba (så mkt jag orkat, men bortsett från kortare sjukskrivningar har jag kunnat jobba 100%) hämta sonen från dagis/fritids och sen gå hem och "bara vara". Allt annat har fått stå åt sidan. Inga fester, inget flängande hit eller dit på massa tjaffs som i många fall är för andras skull.
Nope, all tid la jag på mig själv och min närmsta familj. Varför? Jo detta gav mig näring.
Där är vi alla olika, men detta har funkat för mig.
Vi skaffade också hund som en del i min återhämtning. Att gå ut med henne har gett mig många timmar där jag kunnat kombinera fysisk aktivitet med att "rensa skallen". Något som är oerhört givande, rena terapin!

Att anpassa sig till det som hänt, de nya erfarenheter man gjort eller det man omvärderat tar på krafterna. Det är viktigt att hitta vad som ger näring för just DIG!
Sömn och vila är oerhört viktigt, kan inte nog understryka detta. Och med vila menar jag att göra absolut ingenting. Idag känns det som något många av oss måste öva på för vi "ska bara"...

Många har också en väldigt aktiv fritid. Det är inte lika okej att slöa framför tv'n eller slappa i soffan och läsa en bra bok. Kroppen behöver båda två, men ofta glömmer vi bort den sistnämnda för den får oss att kännas oss "onyttiga".
Jag har fått lära mig koppla av, att låta tvätten ligga, städningen vänta eller bli delegerad. I början när jag blev sjuk hade jag inget val. Kroppen var så trött, såååå trött att jag inte hade något val än att lägga mig. Nu när jag lärt mig det, vill jag inte vara utan min vila. Det räcker med att sträcka ut sig på soffan 30 minuter efter jobbet, lägga upp benen och låta kroppen falla in i en annan rytm. Jag brukar ligga och prata med min son, om vad som hänt i skolan, vad han gjort, vem han lekt med, vad som händer imorgon osv.
Sen har jag ett helt annat lugn när det är dags att fixa med middagen. Känns skönt. Önskar att jag lärt mig detta för länge länge sen.

Olika aktiviteter ger olika sorters återhämtning
.

Pliktaktiviteter
"Hemmamåsten” som att betala räkningar, hushållsarbete och barntillsyn som kräver att vi tänkter och planerar. Samma delar av hjärnan som behövs i det vanliga arbetet används. Pliktaktiviteter kan motverka återhämtning.

Lågansträngningsaktiviteter
TV-tittande, bläddra i tidning, slöa på soffan. Det här är den ideala återhämtningen för människor med stress, beslutsfattande och problemlösning i arbetet.

Sociala aktiviteter
Att umgås. Effekterna är både resursuppbyggande och minskar belastningen. Socialt stöd är viktigt för god återhämtning. Vissa sociala aktiviter, som mer bygger på måsten än på uppriktigt intresse, kan däremot ha motsatt effekt.

Fysisk aktivitet
Träning, promenader etc. Ger bra återhämtning om man har mentalt ansträngande arbete. Hjärnan får ta paus från arbetslivets problem.


Hur låter du din kropp återhämta sig?

lördag 28 mars 2009

Glöm inte klockan!

Ni glömmer väl inte ställa FRAM klockan en timme inatt?! För mig som jobbar kväll och sen ska upp tidigt imorgon bitti innebär det en timmes mindre sömn....men men de som jobbar inatt slipper jobba en timme. Synd man inte jobbar inatt :)

Fick en award idag av underbara Annsan. Tack gulle du!

Jag skickar den vidare till
Mrs Mulatt
Pysan
Tonårsmorsan
Ludmilla
Tess
Hallonpajen
Lena
Xtravaganzasara
Lena Scrappar
Skogstokiga Petra
Madonnan

Earth Hour 2009



Du glömmer väl inte? Alla kan vi bidra på något sätt! Stäng av du kan undvara. Det handlar trots allt bara om 1 timme!

Arbetslördag





Jobbar kvällspass idag med, njuter av förmiddagen med sonen. Fixar i trädgården, han har en egen lite hörna som han donar med....förra året innehöll den "halloweenpumpor" och lila morötter :)

Ha en bra lördag!

Follow Soulsisters Diary

fredag 27 mars 2009

Motgångar och tacksamhet

Läste om tacksamhet inne hos Patricia.
Det finns ett orspråk som lyder:
Motgången är ofta en förklädd vän. Möt den med tacksamhet, för den ger dig styrka och klokskap.

Ska verkligen försöka, men det är svårt - mycket svårt!

En tung fredag




Har inte sovit mkt inatt, många tankar som snurrar runt i skallen. Ångesten ligger som en studsboll i magen och hoppar upp mot bröstet.
Jobbar hela helgen, börjar med ett kvällspass idag, men ska iväg på ett möte nu på fm. Samla information för att tillsammans med maken lättare kunna fatta rätt beslut. Men hur fan vet man vad som är rätt o fel?! För oss handlar det om känslor, vår son! Det är svårt att sätta dessa åt sidan och vara förnuftig. Försöker......maken är mer nyanserad i detta, vilket är tur.
Ska försöka ta mig igenom denna dagen så gott jag kan. Kan bli skönt att distrahera sig med arbete sen.
Önskar er alla en skön fredag och trevlig helg



Follow Soulsisters Diary

torsdag 26 mars 2009

Det finns gränser för vad ett modershjärta orkar!

Luften har gått ur mig och tårarna brinner bakom ögonlocken.
Min son är inte som andra barn, de är något jag fått jobba med några år nu.
Men det finns en gräns för vad ett modershjärta orkar med, och min gräns känns just nu nådd och det med råge.

När känslostormen lagt sig kan jag tänka mer konstruktivt än jag är kapabel till just nu. Ska försöka städa av mig frustrationen, ilskan och sorgen.





Follow Soulsisters Diary

Take a Happy Break!





Morron ute i etern. Är ledig idag, sååå skönt! Ska förvisso jobba hela helgen men men...
Ska på utvecklingssamtal med sonens lärare nu på morgonen sen ut på långtur med Alice.
Sen blir det till att sätta igång med städningen. Den har kommit lite i skymundan eftersom maken jobbat väldigt sent hela veckan och själv har jag koncentrerat mig på studierna.
Tänker köpa lite nya växter och plantera i mina utekrukor. Sen är det dags att ta tag i trädgården. Plantera ut vissa fröer och ge gräsmattan lite ny jord och extra näring.

Japp, det var det....
Ha en finfin dag



Follow Soulsisters Diary

onsdag 25 mars 2009

Superwoman

Blast Your Photos at Blastfast.com!


Har examinerats idag, har många olika tankar och åsikter om detta. Vissa är bara för mkt. Gör allt för att trampa på andra bara för att framställa sig själva i bättre dager.
Jaja, nog om detta.
Fick en rolig kommentar idag: "Att du orkar och hinner med allt! Du är ju superwoman!" Jag inser att jag måste sett ut som ett ufo, men personen i fråga fortsatte "ja, jag menar att du hinner, du har familj, man (som om han inte ingår i familjepaketet), hund, hus, jobbar, går i skolan och så har du ju din sjukdom".
Eftersom jag fortsatte gapa (inte för att jag hann säga så mkt innan hon fortsatte) så avslutades det hela med en klapp på axeln och "glöm inte dig själv, även Superwoman behöver ladda sina batterier".

När jag kom hem hade jag hunnit fundera lite i bilen. Skratta för mig själv, skaka på huvet och sen bli lite förundrad. Är det så att andra ser annorlunda på mig för att jag har en sjukdom?
Alla som är diabetiker, har problem med sitt blodtryck eller på något sätt måste medicinera regelbundet...de har oftast också jobb, familj (och man....) osv.
Är det så att man ska lägga sig ner o bara "vara sjuk" för att kroppen inte funkar som den ska på alla områden?! Icke sa nicke!
Att leva mitt liv som jag vill, att bibehålla mina och familjens (inklusive makens....) normala rutiner är en stor del i min återhämtning.
Jag går inte runt varje dag och tänker på att jag varit jättesjuk. Jag skriver varit för jag är inte sjuk nu. Cancern är borta! Visst, den har kommit tillbaka några ggr, och jag måste medicinera för att minska risken för återfall, men just nu är jag frisk.

Men jag ser mig gärna som Superwoman för en dag. Klämmer in mig i en minimal superhjälte dräkt och piffar till makeupen. Undrar vilka superkrafter jag kan tillägna mig själv....får man välja? Hmmm....att kunna städa huset på sekunder blankt (inkl tvätt och förråd o trädgård!) hade ju varit coolt! Vet inte om jag är så road av att flyga, men röntgensyn hade ju också varit lite kul, haha.
Vilka superkrafter hade du valt??


Onsdag = tenta dags


Läs texten på blocket......






'

Ps: sonen har valt signaturen....om någon nu skulle undra Ds
Follow Soulsisters Diary

tisdag 24 mars 2009

Vilken låt låg 1:a på billbordlistan när du föddes?

Hittade en liten rolig sajt när jag var inne hos Makrames blogg. Vilken låt låg 1:a på billbordlistan den dagen du föddes??? Kolla här får du se

Den 20 juli 1976 var det följande låt:



Vad kom du fram till???


Follow Soulsisters Diary

I'm Absolutely Fabulous

I alla fall enligt Annsan som gav mig denna underbara bloggaward! TACK!!!


Tänk så glad man blir av lite uppmärksamhet :)
Skickar denna vidare till
Tess
Lena
Eva
Tonårsmorsan
Mammabloggen
Ludmilla
Mrs Mulatt och
Marie Sockergrynet


Follow Soulsisters Diary

Ändra din inställning






Fortfarande hemma med sonen. Inte mkt med honom. Feber o ont i kroppen. Liten och väldigt ynklig. En helt annan kille än min stora självsäkra 6-åring som annars härjar här hemma. O vet ni vad?! DET SNÖAR!!! Var tog våren vägen?!

Har funderat vidare på det här med inställning till saker och ting. Inställning till oss själva.

Forskning visar att en pessimistisk syn på livet är en viktig orsak till depression, ångest och dålig hälsa. Men även om många tycks tro att pessimism är en medfödd egenskap så finns det sätt att förändra en negativ inställning. Det är inte så enkelt som att bara försöka se saker från den ljusa sidan eller att klistra på ett leende, men genom att följa råden nedan så kan du börja ändra din inställning till att bli mer optimistisk.

• Förneka inte negativa tankar. Låt dina negativa tankar sjunka in, men nöj dig inte med det - använd dem för att ta fram relevant information. Hur känner du? Varför känner du så? Är din reaktion rimlig i förhållande till situationen? Hur kan du ändra ditt perspektiv? Om du exempelvis känner frustration över jobbet, så ge dig själv utrymme att ventilera inombords. När de negativa tankarna fått utlopp kan du sedan ta dig en närmare titt på vad det hela verkligen handlar om. Om du känner dig ouppskattad, vad kan du då göra för att må bättre? Kan du prata med din chef, ta saker mindre personligt eller hitta andra sätt att nå uppskattning? Gör en konkret plan för att hantera situationen.

• Lyssna till dina nedvärderande tankar om dig själv och argumentera sedan emot dem. Om du till exempel är övertygad om att du aldrig skulle klara av att driva ditt eget företag, stanna upp och fråga dig själv VARFÖR INTE? Vad gör att just du skulle misslyckas? Hur kan du komma över dessa svagheter som du upplever att du har? Om du saknar självförtroende, peppa dig själv. Påminn dig själv om alla gånger du faktiskt har lyckats med saker – välj att inte lyssna på den inre kritikern.

• Gör något du gillar direkt efter en motgång. Även om det känns tungt när något inte gått som man hoppats så hjälper det att försöka ändra sin sinnesstämning till en mera positiv. Genom att göra något kul så kan du ändra ditt humör till det bättre och då t se det negativa som hänt ur ett annat perspektiv. Man är mer öppen för att hitta lösningar när man är på gott humör.

• Se motgångar som tillfälliga. När du märker att de negativa tankarna börjar ta över så påminn dig själv om att saker blir bättre. Om du har problem på jobbet eller med din partner, se på dem som temporära. Oavsett situation så finns det alltid något, om än litet, som du kan göra för att förbättra situationen. Genom att tänka så kommer du att känna dig starkare och hitta sätt att hantera motgångar.

• Undvik självuppfyllande profetior. Om du är övertygad om att du kommer att misslyckas så är chansen stor att du gör just det. Om du förväntar dig det värsta från andra så är det troligt att du får just den behandlingen. Tankens kraft är stor, om du fokuserar på det onda så skapar du inga bra förutsättningar för det goda att ta plats i ditt liv. Om du till exempel går på en fest med inställningen att det kommer att bli en tråkig kväll, så kommer du troligtvis inte att vara särskilt vänlig eller öppen för intryck. Med andra ord, du skapar din egen tråkiga kväll.

• Vägra vara ett offer. Känslan av att vara offer leder till inlärd hjälplöshet. Om du skyller dina problem på andra personer eller yttre omständigheter så undviker du att ta ansvar för ditt eget liv. Även om en hel del sker bortom ens egen kontroll så är mycket i livet upp till en själv. Livet kanske ger dig stryk emellanåt, men det är du som väljer hur du ska reagera på det.

• Öva positivt tänkande. Pessimister ser problem som permanenta, allomfattande och personliga, Optimister, däremot, ser problem som temporära, specifika och hanterbara. Ett exempel: Din vän är arg på dig för en kommentar som du har fällt. I stället för att tänka "Vänskapen är över för alltid" (permanent), säg till dig själv att genom att prata med din vän och reda ut situationen så kommer hon/han att med tiden förlåta dig (temporärt). Ersätt tanken "Jag strular alltid till vänskapsrelationer" (allomfattande) med "Jag skulle inte ha sagt så, men jag är ändå en bra vän" (specifikt). Sist men inte minst, undvik att fastna i tankar som "Jag är en hemsk person" (personligt), tänk i stället "Jag har sårat min vän och borde ta tag i det" (hanterbart).

måndag 23 mars 2009

Attitydtest - optimist eller pessimist?

Alla har väl hört det klassiska uttrycket "är glaset halvfullt eller halvtomt?", men det är inte alltid vi inser kraften i att se på livet ur en optimistisk synvinkel.

Läs igenom påståendena och välj det alternativ som du tycker stämmer bäst. När testet är klart kommer du att få en personlig tolkning av ditt resultat, mer information om attityder samt några konkreta råd och tips.

Till testet

Mitt resultat 81/100
Du är en sann optimist.
Denna inställning till livet lönar sig, både i ditt privatliv och professionellt. Ditt sätt att se på livet ger dig inte bara mer energi, det gör också att du kan mobilisera dina krafter och fortsätta kämpa när du upplever motgång. Men kom ihåg att även om det oftast är positivt att vara optimistisk så finns det en baksida. Du ska definitivt fortsätta vara optimist, men lite realism då och då skulle inte skada.

En sann optimist är sällsynt och inte alltid uppskattad av omgivningen. Ofta fnyser vi åt de hurtiga duktigpellar som inte verkar påverkas av vare sig dåligt väder eller trafikstockningar. Hur kan de inte se världen som den är, full av irritationsmoment och orättvisor, frågar vi oss.

Men sanningen är att optimisterna troligen vet att varken världen eller människorna som befolkar den är perfekta, de väljer bara att fokusera på det som är positivt. Denna inställning har sina fördelar: bättre hälsa, mer energi, ökad kreativitet och en allmän känsla av välmående.
Det bästa är att hitta en balans: en optimistisk attityd blandat med en hälsosam dos sunt förnuft.

Få fler besökare till din blogg, klicka på bilden!

Typing Speedtest

38 words




Hur snabb är du?

Tjaba gott folk!



Är hemma med sonen som har hög feber och genomsnorig. Men humöret är det ännu inget fel på, måste vara panodilen som verkar.
Solen skiner och det verkar bli en vacker vårdag, men denna får jag tillbringa inomhus. Blir mkt mys i soffan, lego-byggande och kanske nån film. Japp, så får det bli.

Ha en finfin dag

söndag 22 mars 2009

Pearl - Ordinary Son of a Bitch



Måste spela denna underbara låt för er! Pearl är en god och kär vän till mig och jag kan skryta med att ja var en av de första som fick höra den när den var nyskriven.

ENJOY!!!

Bloggawards


Fick denna av Tonårsmorsan och Ludmilla

Och denna fick ja av snälla Annsan


Tack snälla!

Den översta fick jag redan förra veckan av Ulle och Mia
och väljer att inte skicka den vidare ytterligare en gång.
Den nedersta skickar jag vidare till Ninja Ister (så klart!) Ludmilla, Vendettanbettan och sist men inte minst Pysan

Nu ska ja pyssla vidare med min sjukling

Disco Diva vad annars?

Är man en Soulsister så är man en Disco Diva! Finns sååå mkt bra soul inom discogenren så det borde nästan finnas ett likhetstecken mellan Soulsister och Disco Diva, don't ya think?!

MySpace Graphics




Ja kvällen igår var jättelyckad. Fullt ös hela kvällen, det var länge sen jag dansade så mkt....o detta i platådojor.

Hur såg jag ut? Håll till godo...




Berättar mer sen, sonen fick feber inatt hemma hos mormor så nu ligger han nerstoppad o sussar.
Groove on!

lördag 21 mars 2009

Boogie fever in da house

Är laddad och taggad inför kvällen. Snart kommer gästerna. Lösögonfransarna är på plats, afroperuken med. Freak out! Hemmet är dekorerat med glitter och musiken flödar ur högtalarna. It's Groovy!
Plockmaten ska snart fram, baren är redo att ta emot de första beställningarna. Can you dig it?
Myspace Graphics


animations
Burn baby burn, Disco Inferno, burn baby burn! Platådojorna är på plats, undrar hur länge jag kommer orka gå i dem haha...foton på min galna outfit kommer sen :) finns ju vissa som tjatat ;)



Ha en underbar kväll, det ska jag ha! Feel the city breakin' And ev'rybody shakin' And we're stayin' alive, stayin' alive. Ah, ha, ha, ha, Stayin' alive. Stayin' alive. Ah, ha, ha, ha, Stayin' alive.

fredag 20 mars 2009

Mina tankar går till Pysan

Tårarna rinner på mig här hemma efter ett mail från min bröstsyster och bloggvän Pysan Ett mail innehållande ett enda jävla fucking ord: metastaser.
Faaaan i helvetes jävla skit. Min egen ångest står mig upp i halsen, då kan jag inte ens börja föreställa mig vad du och de dina går igenom

Kära vän, jag vet inte vad jag ska säga. Känner sååå med dig och din familj.
Jag vet att du/ni kommer ta er igenom detta, även om det är skit tungt just nu. Men du är tuff, du är stark och har kanonbra stöd av din underbare make och barn.

Jag säger som du alltid har sagt

JÄVLA KNÖL, JÄVLA SJUKDOM, JÄVLAR ANAMMA!!!

Landa, ta nya tag, jag finns här när du orkar
Puss och kram


Är det så här det kommer se ut på lördag?



eller så här?



eller som halvpolack kanske så här?

Jag vill känna att jag levt mitt liv

Gabriellas sång, en text som åker rakt in i hjärtat

Det är nu som livet är mitt
jag har fått en stund här på jorden

och min längtan har fört mig hit
det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt
min förtröstan långt bortom orden

som har visat en liten bit
av den himmel jag aldrig nått

Jag vill känna att jag lever
all den tid jag har

ska jag leva som jag vill
jag vill känna att jag lever
veta att jag räcker till

Jag har aldrig glömt vem jag var

jag har bara låtit det sova
kanske hade jag inget val
bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig
för att jag är jag
kunna vara stark och fri

se hur natten går mot dag

Jag är här och mitt liv är bara mitt
och den himmel jag trodde fanns
ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv
Det är nu som livet är mitt
jag har fått en stund här på jorden
och min längtan har fört mig hit
det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt
min förtröstan långt bortom orden

som har visat en liten bit
av den himmel jag aldrig nått


Jag vill känna att jag lever
all den tid jag har
ska jag leva som jag vill
jag vill känna att jag lever

veta att jag räcker till

Jag har aldrig glömt vem jag var
jag har bara låtit det sova
kanske hade jag inget val
bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig

för att jag är jag
kunna vara stark och fri

se hur natten går mot dag

Jag är här och mitt liv är bara mitt
och den himmel jag trodde fanns
ska jag hitta där nånstans


Jag vill känna att jag levt mitt liv

Och med tanke på vad jag gått igenom de senaste åren och Pysans hemska besked igår, känner jag att det är ännu viktigare att vi fångar dagen, gör det bästa av varje minut. Gör det som betyder något för just DIG! För det är det som räknas.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...