Sidor

tisdag 30 december 2008

Sista arbetsdagen för i år - en årskörnika

Är på G till jobb nu, sista gången i år :)
Det ska bli skönt att lägga 2008 bakom mig, hoppas innerligt att 2009 blir ett lugnt år här hemma. Det tycker jag vi har förtjänat! De senaste 2 åren har varit allt annat.

2008 kommer läggas till handlingarna som året då jag miste en av mina bästa vänner. Jag sörjer fortfarande. Året då cancern kom tillbaka och efterföljdes av operation, strålning och en boosterdos cytostatika. Året då ordet kaos är det som bäst kan användas för att beskriva min arbetsplats.......
Men också året då min älskade lille systerson kom till världen och förgyllde våra liv! Året då mitt eget underverk började "skolan" och var stolt som en tupp på uppropet, året då han fyllde 6 år.

Jag ser hoppfullt på 2009 och hoppas av hela mitt hjärta det kommer bli lugnt för mig och min familj.

måndag 29 december 2008

Avger du nyårslöfte?



Det nya året närmar sig med stormsteg. Till nyår är det många (mig inkluderat) som avger nyårslöften....som sällan hålls....
Brukar Du avge nyårslöften? Brukar Du hålla dem?

Jag har avgett alla klassiker med åren.....att jag ska gå ner x antal kilon, sluta äta godis, börja träna... känner ni igen er? Haha...

Mitt nyårslöfte för 2009 är att jag ska se till att få egentid, tid bara för mig själv OCH egentid med maken, bara han och jag. Det är det enda men ack så viktigt!

Nå? Hur blir det? Blir det något nyårslöfte för Din del?

söndag 28 december 2008

Vanligt med återfall


Det är vanligt att få återfall i bröstcancer. Kvinnor som opereras för bröstcancer behandlas därför normalt med hormonell behandling (antihormoner) efter det kirurgiska ingreppet.
Risken för återfall är störst under de första fem åren efter att sjukdomen upptäckts och behandlats, men det är inte ovanligt med återinsjuknande tio till femton år i efterhand.
Själv har jag haft 2 återfall, det senaste hösten 2008 och jag hoppas av hela mitt hjärta att det var sista gången!

Återfallet kan dels innebära att nya tumörer bildas i bröstet, dels att dottersvulster (metastaser)bildas i andra organ, oftast i lymfkörtlar, skelett, lunga eller lever.
Prognosen vid återfall kan vara god om det gäller en ny brösttumör eller begränsad spridning till andra organ. Överlevnadstiden vid återfall är ofta påfallande lång. Många behandlas under flera år för spridd bröstcancer, i första hand för att förebygga eller lindra sjukdomssymtom, bland annat smärta och benbrott p g a spridning till skelettet.

Själv har jag behandlats med Tamoxifen tabletter (antihormoner) och Zoladex injektioner. Dessa har som uppgift att sänka östrogenhalten i kroppen, eftersom tumörerna är östrogenberoende. Detta i sin tur gör att man som kvinna försätts i ett förtidigt klimakterium... o hur kul det är på en skala när man är 30+ kan ni ju själv lista ut!

Så töser (och pågar för den delen) har ni inte kollat era bröst? GÖR DET!!! Vet du inte hur? Kolla här

lördag 27 december 2008

Det är shakemetoden som gäller

Gå ner snabbt men ändå med säkrat kalori och näringsintag, det är det som gäller. Shaker eller soppor en begränsad tid och massor av vatten. Det är det xtravaganza går ut på. Lägg inte ner onödig tid på att gå ner i vikt, lägg ner den på att lära dig hålla vikten. Det är där de andra metoderna (typ viktväktarna) inte funkat. Lika många som går ner går sedan upp igen...
När du sen börjar äta är det GI-mat som är metoden som håller i längden, för helt ärligt....hur många har endast Viktväktat 1 gång??? Inte jag i alla fall....

Nu kör jag ju inte helfart (bara shake) efter rekommendation av min läkare, pga behandling. Men så snart han ger tummen upp ska jag. En väninna till mig gick ner 30 kg på 3½ månad och har fortsatt gå ner nu när hon äter halvfart. Ett flertal bloggare är bevis på detsamma!

För övrigt är jag numera helt övertygad om att GI är metiden som gäller, livet ut. I alla fall för mig som är känslig för kolhydrater, då de stimulerar mitt sötsug. Nu när jag inte äter bröd, pasta, ris, potatis eller liknande så mår jag mkt bättre. Det enda problemet jag fajtas med är att få i mig allt vatten.....jobbigt. Men det har blivit bättre sen maken köpte en Soda Stream.

Körslaget igår....var rätt okej, brukar ju bli bättre för varje program. Igår var Robert Wells kör helt klart min favorit. Vilken är din???

Nu ska jag göra mig klar för julbowlingen med pågarna!

fredag 26 december 2008

Jag har bakat GI-bröd

Tro det eller ej, men denna tös har bakat! Inte jätteavancerat men tillräckligt för att oron över jäsningsprocessen ska kicka in!

Köpte detta paket som endast kräver vatten som tillsats (man blandar mjölblandningen med det paket torrjäst som ligger i förpackningen). Sen ska det gäsa, knådas lite, jäsa igen o sen penslas o sprinklas med topping innehållande havrekärnor, linfrö, solroskärnor, rågkärnor, valsade veteflingor, klippta vetekärnor, och sesamfrö.
Enligt innehållsförteckingen endast 204 kcal/100g och enligt info på nätet:

Paulúns bröd har följande egenskaper jämfört med vanligt vitt bröd:
  • Lägre glykemiskt index
  • Lägre glykemisk belastning
  • Lägre kolhydratinnehåll
  • Ca 20% lägre energiinnehåll
  • Högre fiberinnehåll
  • Nyttigare salter (en viss del av vanligt salt är utbytt mot kaliumsalt)
  • Nyttigare fetter (rapsolja ger bl a omega-9, linfrön ger bl a omega-3)
Pauluns bröd innehåller inget tillsatt socker, inga härdade fetter och självklart heller inga onödiga tillsatser. Det är ett nyttigare bröd helt enkelt.

Nu står limporna i ugnen, återstår att se hur de smakar.....

Annandags bestyr

Redan Annandag Jul. Gårdagen bara försvann tycker ja.... jaja. Sonen är fullt sysselsatt med att leka med alla nya julklappar och födelsedagspresenter (han är ju född på julafton). Själv har jag sorterat alla mina promarkers (46 st när jag räknade) i de fina sorteringsväskorna jag fick av min man.

Har inte hunnit sjunga ABBA singstar än, men det får väl bli till helgen. Packade upp TP DVD versionen också, som jag och maken köpte till oss själva. Vi brukar köpa ett nytt sällskapsspel varje år, rätt kul faktiskt.


Bara nutida frågor (vi har ett "orginal" med, men frågorna är rätt inaktuella...samt en Globetrotter version) där tårtbitsfrågorna finns på DVD-skivan i form av ljudklipp, visuella ledtrådar, bildmatchining, förvrängda bilder samt tidningsrubriker. KUL!

Ikväll får svärföräldrarna en visit, och till julblomman ett egengjort kort. Gullegrisen kommer från Skogstokiga rubberstamps, biljetten har jag gjort själv. Färgläggning med promarkers.



Läser att det blev tittarstorm efter att årets julvärd hade lila slips....ja tänk att man inte har annat att göra på julafton än att maila svt om Lasses slips....suck!
O sen har Blondinbella uttalat sig om Karl-Bertil Jonsson....jo du...att ta från de rika och ge till de fattiga, klart att hon inte uppskattar det, då blir hon själv drabbad. Vi kanske ska bränna alla böcker om Robin Hood med??? Jisses, det är bara en film, som blivit lite av en kult i Sverige, precis som Kalle Anka. Se det för vad det är och låt bli att titta om det nu upprör dig så!

torsdag 25 december 2008

Påven misstolkad och felciterad........

Julafton var mysig fram till det att mitt lilla gull på 10 månader (min systerson) fick en kraftig allergisk reaktion, troligtvis av ägg.....Svullnade upp som en skållad tomat. Syrran och svågern fick snabbt åka iväg till akuten där han fick adrenalin och tavegyl. De har fått stanna där inatt och nu är han på bättringsvägen. SKÖNT! För denna mostern har knappt sovit en blund inatt, av ren oro.

Tomten hittade hit, trots sitt späckade schema.

Sonen fick ett Wii och är salig av lycka. Med paketet följde en äggklocka för att han inte ska spela för länge, något som min käre make inhandlat i pedagogiskt syfte. Genialiskt!

Läser nättidningarna och ser en följetång på förrförra inlägget. Påven är felciterad och misstolkad.
Om så nu är fallet blir jag glad. Har tänkt mycket på det senaste dygnen, och jag märker att det väckt många reaktioner runt om i tidningar och bland bloggarna. Vissa försvarar andra anklagar.

Jag tycker det är bra om frågor kan diskuteras, gillar inte påhopp eller förtal. Det blir lätt pajkastning när känsliga frågor kommer upp till ytan.
Om det nu är så att vi lurats av media drar jag en lättnadens suck. Som troende katolik vill jag kunna tro att min kyrkas överhuvud har samma (om än mer konservativa) värderingar som jag.

Nu ska jag fortsätta jul-mysa med familjen. Fick precis sms av syrran som meddelar att de får komma hem idag, så det blir en tripp dit med julmat. Vi har massor....fastän vi varje år säger att vi ska dra ner på det.

Ha en finfin dag

onsdag 24 december 2008

GOD JUL, Wesołych Świąt Bożego Narodzenia och Merry Christmas

Vill önska Er alla en riktigt God Jul

Kom ihåg att det är inte mellan jul och nyår du går upp i vikt, utan mellan nyår och jul!
Så njut av denna dagen, hur Du än firar!

Många kramar från mig

/

tisdag 23 december 2008

Det är nu man skäms för att vara katolik

Vaknar av att jag mår illa, bäst att gå upp trots att jag behöver sova en stund till. Hoppas detta illamående snart går över....det ger en så diffus obehagskänsla i kroppen.
Har ett nattpass kvar innan jag får julledigt.
Kollar nätupplagorna av kvällstidiningarna och önskar jag lät bli.......
Inför Katolikernas stora högtid som julen faktiskt är, så får man skämmas för kyrkans överhuvud...
SUCK! När ska di gamle, trångsynta och förlegade bytas ut mot nytänkande, mänskliga och respektfulla varelser???


Kan inte bli annat än ledsen, ledsen att jag tillhör samma kyrka som denna man är överhuvud för.

Personligen tror jag Gud är mer vidsynt än de som sägs företräda honom ger sken av, mer inkännande och kärleksfull än det påven predikar om. Även om jag har och har haft mina tvivel sen jag blev sjuk första gången 2006.

Det är när man läser sånt här som man verkligen skäms för att vara katolik! Tack för den julklappen..........

måndag 22 december 2008

Gaby and The Guns


Gaby and the Guns - Rygg mot Rygg from Jens Almqvist on Vimeo.


Min kollega Gaby är inte bara sjuksköterska, utan även popstjärna :)
Lyssna och njut! Titta in på deras hemsida och myspace sida o låt dig inspireras!
Detta är tösen som hellre är en prinsesstårta än äpplekaka! Japp, så e det väl för oss alla, eller??

Keso ala malta

Hittade följande recept och kände genast att detta var något för mig, dock med undantaget för anisen...

Keso ala Malta

500g keso

2 dl vispgrädde

1-2 clementiner

½ tsk kanel

(½ tsk krossad anis)

1 vaniljstång

Skölj keson i sil och låt rinna av ordentligt. Vispa grädden hårt och tillsätt innehållet av en vaniljstång.
Skala och klipp clementinen i små bitar, krydda med kanel och anis.
Spara några bitar till dekoration och blanda ner resten av frukten i kesogrädden. Fördela i 6 små glas och pudra lite kanel över.

Inget socker i grädden vilket innebär att grädden blir "ofarlig". Måste helt klart testa, kan bli min variant på julbordet när de andra äter ris ala malta!

söndag 21 december 2008

Granen, Arena Rama Julen och Söderbloms



Jag älskar att klä granen! Har lite annorlunda julgransdekorationer än alla andra. Köper nått nytt varje år, blandar gammalt med nytt. Har kulor jag ärvt som har måååånga år på nacken, dyra kulor jag köpt på speciella marknader, ikeas årliga pynt och sonens hemmagjorda skatter.

Så nu är det verkligen jul hemma hos oss!

Tack för alla sms, mail och telefonsamtal! Mår under omständigheterna okej, är fruktansvärt trött och mår illa. Men i det stora hela går det bra.

Var med son, make och några vänner på Doris och KnäckebrödernLägg till bildas stora julshow igår. Arena Rama Julen, på Malmö Arena. Sonen var lyrisk, sjöng, dansade och skrattade. Fick se sin idol: Amigo Ola och pratade om detta hela vägen hem!

Hur tittar man när man går över gatan? Jo...."vänster höger vänster"....


Mora Träsk tittade förbi

Superstar....

Doris o Knäckebröderna in action

Efteråt åkte vi till våra goda vänners nya restaurang: Söderbloms Lougne och Grill

Man får sjukt mkt mat, kan komponera sin meny hur man vill, jag valde bort potatis och fick extra mkt grönsaker....insåg dock inte att "stor quornbiff" var så här mkt! Behöver ju knappast påpeka att jag lämnade en hel del av den super goda maten.
Titta gärna in till dem på Östra Förstadsgatan 16 i Malmö. De har även mat för utkörning och catering.

fredag 19 december 2008

Jag ger mig in i genusdebatten

Inför min förra tenta hade vi en föreläsning i genusperspektiv, då riktat mot depressionsdiagnosen. Intressant och det gav helt klart en tankeställare.

Nu läser jag här , här och här att på vissa förskolor tillåts inte flickorna att klä sig i rosa eller leka med dockor. Men herre gud! Låt töser o pågar få leka med vad de vill! Nu vet jag inte hur mkt sanning det ligger i detta, eller om det bara är en skräckscenario för att då oss att vakna upp.

Kan inte räkna hur många ggr jag kommit till dagis och sonen varit klädd i högklackat och klänning. Vad är problemet? Töserna har varit pappa i roll lekarna, sonen fick en gång vara hund för alla roller var tagna. Spelar ingen roll, han hade kul! Lika ofta som han lekte med bilar lekte han i dockrummet.
Jag känner inte alls igen att pågar inte tröstas i pedagogernas famn, min son har fått många kramar och mycket värme och kärlek på sitt dagis.
Att vi som föräldrar skolar in våra barn i de klassiska könsrollerna slår jag också ifrån mig, det stämmer inte att min son bara går klädd i blått. Han har alltid älskat färg och de plagg som är blåa i hans garderob är oftast bara jeans. Tröjorna är i hans favoritfärger orange, rött, brunt och gult samt grönt.

Det jag kan hålla med om är att när man går ut och handlar till sitt barn ser utbudet väldigt olika ut beroende på om man handlar till tjejer eller killar, i alla fall vad gäller kläder.
Till killarna ska det vara tufft och till töserna sött. Att hitta färgglada plagg till sonen är inte lätt, lika svårt som det är för föräldrar till töser att hitta något utan blingbling eller paljetter.
Eller när man ber om att något ska bli inslaget, blir man tillfrågad om det är till en pojke eller flicka.....för inslagningspappret är antingen rosa med hästar eller blått med bilar.

Låt barnen klä sig i prinsesskläder OM de också får leka fritt i dem och inte måste försaka leken med risken/rädsla för att smutsa ner sig.

Nu har jag ingen aning om hur lärarutbildningen ser ut, men att ha genuspedagogik där vore väl utmärkt! I syfte att uppmärksamma och utveckla, inte förbjuda och stjälpa.

Någon som uttrycker sig väldigt väl i denna fråga är Trollhare. Titta gärna in o läs!

Ett strålande slut

Idag ska jag avsluta min strålbehandling. I 8 veckor har jag måndag-fredag fått strålning, 8 låååånga veckor.

Jag ska även få min "booster dos" med cytostatika. Har aldrig hört talas om det uttrycket, men uppenbarligen som jag fått det förklarat för mig så är det inte helt ovanligt.



Många talar fortfarande om cellgifter när man menar cytostatika. Cellgift är ett föråldrat uttryck. Ordet gift förknippar man med en ond avsikt, men ändamålet med läkemedel som cytostatika är den rakt motsatta - att bota och lindra. Därför är ordet cytostatika bättre och mer korrekt! Vissa pratar även om cellhämmare eftersom
cytostatika skadar tumörcellerna och förhindrar att de delar sig och blir fler. Tyvärr påverkas också de normala cellerna, vilket kan ge biverkningar.


Jag har fått frågan om vad som är skillnaden mellan strålning och cytostatika. För det första så är cyton ett eller flera läkemedel som kombineras beroende på vilken typ och omfattning av tumör du haft/har. Läkemedlet förs in i blodet via dropp som kan pågå allt från en halvtimme till några timmar. Jag planerar ligga och lyssna på ljudbok under tiden.....
Strålningen erhålls via en apparat som riktas mot det utsatta området. Det känns inte när strålningen ges, däremot kan huden runt det område som strålas bli rött, irriterat och ibland brännskadat.

Skriver mer sen. Ha de bäst!

torsdag 18 december 2008

Maginfluensan är här

Imorse ville sonen inte gå till skolan. Han hade ont i magen. Först trodde jag det var ett svepskäl till att få vara hemma och leka med alla nya leksaker han fått (2 kalas förra veckan) men sen sa det kaboom i toaletten.



Sedan dess har pågen tillbringat mesta tiden antingen på tronen eller liggandes i soffan. Jag är igång med att tvätta missödena.

Det tråkiga (förutom att han är sjuk) är att vi skulle bort ikväll, vi skulle se Pearls Julshow. Men att ha barnvakt till en magflunsa är liksom inte ens att fundera på....

Måste återgå till min sjukling. Ska försöka få i honom lite ProViva

onsdag 17 december 2008

Dear Santa

Dear Santa,

Please send me a baby brother.










Santa wrote back:

"Send me your mother..."

Kul tidsfördriv



Klicka på bilden för att få ett eget ex :)

Rätt kul. Blev glad att huvudorden på min blogg är: mamma, sonen, älskar och kärleksförklaring! Hade varit rätt deppigt om det var cancer eller liknande, skriver ju av mig en hel del men nu ser jag att sonen kommer högre upp på "rankingen".

Mina strålande tider avslutas på fredag, bara 2 strålningar kvar nu och en cyto-boost, sen ska de väl vara slut på eländet! Ta bort väl, det SKA vara slut på eländet! Så, nu har vi bestämt det!

Är för övrigt genomförkyld! Låter som en kråka när jag försöker prata och näsan/bihålorna känns som igenbommade avlopp

Nu ska jag till högskolan och lämna in min seminarieuppgift, skolans webmail vill inte ta eländet.... jäkla system, suck!

tisdag 16 december 2008

Kärleksförklaring

Min son älskar verkligen wii! Han pratar om det dagligen.
Det står högst upp på hans önskelista nu till jul. De har det på fritids och han spelar så ofta som tillåts enligt "reglementet".

Imorse fick jag en underbar kärleksförklaring. Jag brukar säga till min son att jag älskar honom över allt i hela universum (eftersom han alltid varit så intresserad av rymden), han har då alltid kontrat med att han älskar mig över allt i hela solsystemet. Men imorse stod han och tänkte läääänge, till sist sken han upp och sa: Mamma, jag älskar dig mer än Wii......
Det kallar jag för kärleksförklaring! (o lite plåster på såren efter gårdagens dumpning.....)

måndag 15 december 2008

Dumpad via julkort



Följande kort har sonen gjort i skolan, ett kort som jag trodde var till mig. Det står makens och mitt namn på baksidan, så jag drog slutsatsen att de 2 tomtarna på framsidan är jag och han. MEN.............nänä...."mamma, detta är jag och Matilda (bästisen), vi ska gifta oss för vi älskar varandra" (säger han och pekar på hjärtat)
Jahapp.....i somras skulle han gifta sig med mig....innebär det att man är dumpad?

söndag 14 december 2008

Trött mamma rapporterar

Äntligen har lugnet lagt sig efter en väldigt intensiv eftermiddag. Jag är såååå glad att detta endast görs en gång/år för mer än så kan inte vara mänskligt att behöva genomlida....

Tårtan blev en hit och var försvinnande god, inte en bit kvar!





Nu ska denna trötta mamma landa i soffan och lägga upp fötterna o inte lyfta ett finger! Sonen planerar o andra sidan sitt 7-års kalas....tema: Spiderman.....jaja, den tiden den sorgen!

Ha en fin 3:e advent!

Star Wars kalas

Idag ska sonen ha sitt Star Wars kalas för kompisarna. Huset är dekorerat och sonen på bristningsgränsen. Har själv för en gångs skull gjort tårta, annars brukar det vara maken eller farmor som står för den biten. Men med oblaterna från Pictureon var det en baggis haha, så kaxig man kan va nu då....
Den är inte helt färdig än, det ska på lite smarties och ljus med....men det får åka på precis innan serveringen!





Alla dekorationer kommer från Kalaspinglan duken och stjärnorna på bordet är sånt ja hade hemma sen innan.

Nu ska jag själv byta om

Mer foton kommer se! Ha de!

lördag 13 december 2008

Star Wars tårta



Efter lite surfande på nätet hittade jag tårtoblat (gjort av potatisstärkelse) som hade Star Wars bilder. Dessa skulle appliceras på grädde (eller annan blöt yta). O vipps har du en Star Wars tårta. Ser ni hur lasersvärden lyser?!
Gissa om sonen blev glad!

Darth Vader ljuset köpte jag på Kalaspinglan
Imorgon när han har sina kompisar över på riktigt Star Wars kalas med utklädnad mm kommer jag dekorera hemmet därefter. Bilder kommer sen....

Men visst blev tårtan fin?! Farmor borde blivit konditor istället för sjuksköterska :)

fredag 12 december 2008

Världens finaste pepparkaka



Här ser ni i mina ögon världens finaste pepparkaka! En som stolt marscherade in i armkrok med 2 andra pepparkakor, en gubbe och en gumma. Och när det var deras tur att sjunga "Vi komma från pepparkakeland" lös han som en sol! Japp, jag grät en skvätt......och sen unnade jag mig en lussebulle och njöt med son, make och underbara farmor.

Hoppas ni andra hade lika fina Lussefirande på dagis, fritids och skolor!

torsdag 11 december 2008

En bloggstjärna har slocknat

Vila i frid Alter Ego! En härlig bloggvän sedan oktober 2006, Helene, Du kommer vara saknad!



Cancerhelvetet tog hennes liv. Jävla cancer, jävla skit!

tisdag 9 december 2008

De e mkt just nu

Gick av helgen igår, är sååå trött. Strålbehandlingen gör sitt, jobb och hem tar sin del. Sen har jag hemtenta med som jag vill ha klar innan jul så man kan koppla av.
Samtidigt är det snart kalas för lilleman, han fyller 6 år på julafton, men vi har alltid firat honom den 12:e december eftersom han då har namnsdag. Så på fredag är det kalas för familj och vänner, på söndag är det kalas för hans kompisar: 14 vilda 6 åringar kommer på Star Wars kalas!



På fredag är det även Lucia firande i skolan, så tidigt på morgonen ska vi se hur sonen utklädd till pepparkaka sjunger för kung och fosterland! Är glad att han ville vara pepparkaka i år....finns ju färdiga dräkter för det. För 3 år sedan ville han vara julgran......


Just nu känns det lite mkt, orkar inte riktigt. Gick inte på klinikens julfest i år, vilket det blev reaktioner på. Har både fått mail och telesamtal om varför jag inte kom. Några tyckte det var dålig stil "att inte ställa upp för kliniken" andra bara snällt saknade mig på plats.
JAG ORKAR HELT ENKELT INTE! (klickbar länk)
Att välja mellan sonens julmarknad, Lucia firande eller klinikens blöta fester är inte så svårt för mig. För mig är det inget problem att prioritera! Jag och min familj kommer först, jag har ställt upp och ställer upp för kliniken mer än många andra, nån måtta får det vara på eländet.

Idag är jag ledig, har varit ute på långtur med Alice, nu ska jag äta min gröt och sen sätta mig ner och knåpa klart min tenta. Måste bara hitta lite fler litteratur referenser att lägga in i texten så alla lärare blir nöjda och glada.

Ha en bra dag, skriv gärna en rad så jag vet att du varit här!


lördag 6 december 2008

GI Jul


Nu har jag surfat runt och läst i mängder av böcker och fått klart för mig att följande kan jag äta till jul (jag äter inte sill vilket i många fall är ok)

Julskinka (med bortskuren fettrand)
Ägg (som om det är nått jag längtar efter.....suck)
Gräddfil
Senap (osötad)
Himmalagade köttbullar
Revbensspjäll (dock ej honungsglaserade, vilket vi hade planerat så jag får hoppa det)
Rödkål
Brunkål (sådär, beror på hur mkt sirap man har i.....)
Ost
Citrusfrukter
Nötter

Prinskorv är där visst vetemjöl o socker i, suck.....det som är så gott!
Mamma gör alltid de traditionellt polska julrätterna, varav den ena är torsk i en sås på bla morötter, så den kan jag äta och den polska julsalladen är bara grönsaker (och äpple) samt majonäs. Men majonnäs i viss % är ju ok....så den ska ja ju också kunna äta.
Risgrynsgröten är visst inte heller ok....jaja, jag brukar inte orka med den ändå.
Glögg (såvida den inte är osötad, men hur gott kan det vara på en skala?) är visst ett big NO NO! Men snaps och vin (i måttliga mängder) ska visst vara ok, däremot inte öl. Dricker inte öl....så det var ju bra :)
Kalkon är kanske något man ska utöka julbordet med? Bra och gott kött.....tål att tänkas på.

Men lussekatter....det vill man ju bara ha..........jaja, får väl äta en nästa år istället.
Men det känns ändå som att det blir en kalasbra jul!

Vad brukar ni ha på era julbord? Och för er XV'are eller som håller annan diet, vad kommer ni äta till jul?

Nu ska ja iväg o jobba
kramelikram

fredag 5 december 2008

Nej det har jag inte!!!

Ikväll har jag under inga omständigheter tjuvtestat ABBA singstar, nej det har jag inte!
Och jag tyckte inte heller det var superduper kul, nej det gjorde jag inte!

Men en som går runt och sjunger Mamma Mia, han är snart 6 år och rockade fett!!!
(bild kommer imorgon)

onsdag 3 december 2008

Soulful Xmas - scrapkort

Har inte haft tid att scrappa så mkt som jag önskar, har massor av idéer och stämplar som snällt får vänta. Har dock hunnit med ett julkort med en skogstokig stämpel med det härliga namnet SoulDrottning, inspirerat av vår allas idol Loulou Lamotte!



Noterna är quickkutz och biljetterna har jag gjort själv. Klämman om bandet är chipboard från All Dressed Up som jag köpte i Ullared.

tisdag 2 december 2008

Julkalender i Lego Cityvärlden

Sonen som är otroligt glad i Lego fick för en månad sedan se reklam för Lego Citys egna julkalender. Suck! Denna kostade en liten förmögenhet i leksakshandeln men jag hittade den för strax under hundralappen i Ullared och inhandlade naturligtvis denna. Gissa om han blev glad!

Så nu är lucka 2 öppnad och han gissar för fullt vad som finns i morgondagens :)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...