Sidor

fredag 25 januari 2008

Ny bilbälteslag!

Ny bilbälteslag fr.o.m. 1/1-2008


Var vänlig att vidarebefordra denna information till vänner och bekanta!

DET KAN RÄDDA LIV!








Sätt på bältet och kör försiktigt!

lördag 19 januari 2008

viktbloggande



Eftersom jag tillhör kvinnor med +kilon (gillar inte ordet övervikt) så har man med året samlat på sig en hel del erfarenhet på området vikt, vägning och bantning.
Så alla +kvinnor och män, känner ni igen dessa tankar/funderingar?

Läste för ett tag sedan att för att statistiskt sätt ha störst chans att gå ner i vikt, bör man vara ensamstående man med fasta rutiner, vara minst 40 år och inte ha barn.
Ska man överväga könsbyte eller bara acceptera att det är kört?

Hur många sätt kan det finnas att väga sig på? Amen, helt ärligt, det är sjukt...men ändå när man står där så börjar man juxa....

  • kliva upp o ner - för att se om resultatet är detsamma. Oftast är det ju det, men man kan ju aldrig vara riktigt säker, eller?
  • Variationeran på vägningssättet: två ben, ett ben balanserandes, med eller utan kläder, genom att hålla sig i väggen, testa om det hjälper att ta av glasögonen och nycklarna.
  • Kissa innan och efter....någon skillnad? Möjligtvis något hekto, men det är tveksamt.
  • Vissa är riktigt seriösa och försöker framkalla total tarmrensning och bäst resultat får man om man väger sig extra många ggr efteråt....
  • E man på crazy humör drar man in magen och tror det hjälper
  • Toalettdörren ska vara låst och INGEN ska se en. Inte ens åringen som inte kan räkna på en så avancerad nivå......
  • Är man riktigt erfaren vet man var i huset man ska ställa vågen för att den ska visa mindre....golvets lutning spelar visst roll!

Problemet är att komma ihåg allt till nästa vägningstillfälle....o sen går vi o betalar 100 kr/vecka till viktväktarna för att väga oss....som om vi inte redan visste hur mkt vi väger?!

Stegräknare....oj oj oj....i mitt yrke ska man enl statistiken gå 5000 steg/dag...jo men eller hur...rapport-då sitter man stilla, rond-då sitter man stilla, överrapportering-stillasittande, delar medicin-mkt få fotrörelser, dela ut medicin-våra patienter köar vid medicinrummet så vi behöver inte gå många steg för att dela ut dem, när vi har det goda samtalet med våra patienter sitter vi oftast STILLA. Så sorry....5000 steg kommer jag inte upp i till och från bussen, till och från rapport-rummet eller från expeditionen till medicinrummet........

BMI....jag säger som Tiffany....om jag skulle matcha mitt rekommenderade BMI skulle jag behöva växa en bra bit, för problemet är inte att jag väger för mkt, jag är FÖR KORT!

Det är inne att vara sockerberoende......tester finns överallt, på nätet fanns för ett tag sen ett där man skulle svara ja eller nej på ett antal frågor typ:

  • Handlar du extra mkt godis när det är extrapris och intalar dig själv att du "tjänar" på det? amen hallå??? Va tror ni???
  • Kan du öppettiderna för närmsta affär som innehar godis? Sedan när får man inte veta när Ica har öppet?
  • Gömde du någonsin godis när du var liten? Har man småsyskon gömmer man godis-punkt slut!
  • Får du någonsin sug efter choklad? Man är väl inte mer än människa!!!

När man har + kilon får man vara med om många roliga saker.....imorse läste jag en rolig sak hos Niki Loong om sommarstrumpbyxor. Jag trodde jag var ensam om denna uppfinning....nope! Där rök den patentansökan!

Jag har funderat mkt på VARFÖR klädskapare som fattat att det är lönande för businessen att göra kläder som är lite större än stl 44, ENVISAS med att göra dem randiga....vågrätt! Alla vet att det får oss att se ännu större ut! HALLÅ!!! Eller att de inte fattar att det inte funkar med byxor som är skurna UNDER naveln.....våra magar är för stora för det!
Eller alla dessa flowerpowermönster - de FÖRSTORAR!!
Äntligen kom modet med tunikor tillbaka! För ett tag sedan gjordes alla topppar till att sluta strax ovanför höften! A BIG NO-NO! Vi vill dölja magen OCH rumpan! Inte visa dem! Vissa vill även ha dem en bit ner på låren, varpå detta tunike/klänning-över-byxa-modet är mkt uppskattat!

Hur retfullt är det inte att sitta på en tjejmiddag och en Supersmala-Bettan börjar beklaga sig om sitt daller....o man bara sitter där och tänker: lilla gumman.....

En annan sak: Hur kan det vara fysiskt möjligt att gå upp 5 kg av 2½ kg godis???

Går man med i Viktväktarna får man efter några veckor ett häfte där man får testa vilken bantartyp man är....om man tillhör den stränga som följer allt slaviskt och som RASAR i vikt, eller om man är mer tillåtande osv.....jag vill vara den stränga men inser att det är jag inte....min sort finns inte med i testet.........så jag kan lika bra lägga av o banta.

Jaja, nu ska ja dricka kaffe o kolla på Alice i underlandet med sonen. Får fundera vidare en annan dag....

tisdag 15 januari 2008

Liten fräckis

Johnny ville ha sex med en tjej på jobbet, men hon hade redan en pojkvän.
En dag blev Johnny så frustrerad att han gick fram till henne å sa,
"Jag ger dej 1000 kr om jag får ha sex med dej" men hon sa, "nej".

Johnny sa, "Jag är snabb, jag slänger pengarna på golvet, du böjer dej
ner och jag är klar när du har plockat upp dom." Hon tänkte efter en stund och sa att hon måste kolla med sin pojkvän. Hon ringde pojkvännen och berättade historien.
Pojkvännen sa, "Be om 2000 och plocka upp dom så fort att han inte hinner komma ur brallorna."
Så hon gick med på förslaget för 2000 kr.
En halvtimme går och pojkvännen väntar på att flickvännen ska ringa.
Så efter 45 min ringer pojkvännen och frågar vad som hände.
Hon sa "Den djävulen betalade i mynt."!!

torsdag 10 januari 2008

Uppe med tuppen

Andra dagen jag går upp i ottan, innan fan ens fått på sig skorna. Bäck mörkt ute, inte ens hunden vill gå upp med mig.
Har ja fått i mig gröten, nu ska jag bara palla mig ner till bussen - där får jag ytterligare 40 minuter på mig att vakna innan jag ska ta ansvar för 16 personer i behov av psykiatrik vård.

Gäääääsp

tisdag 8 januari 2008

Tillbaka till verkligheten

Efter 7 månaders natt tjänstgöring (inkl sommarens tillfälliga inhopp) skall jag idag återgå till min "vanliga" tjänst på dagen (skift). VILL INTE!!!
Dels har jag varit ledig en hel vecka (ovanligt) så det är dubbelt så segt....


Vill bara lägga mig under det varma goa täcket......men icke sa nicke...suck

lördag 5 januari 2008

Musikutmaning av Tonårsmorsan

Ännu en utmaning, denna gången av Tonårsmorsan, en musikutmaning.

Så här fungerar det :

Ni som är utmanade gör helt enkelt så att ni väljer en bra låt av ett band eller artist som börjar på bokstaven W (Tonårsmorsan fick V). Lägg ut den i er blogg och hänvisa till den här utmaningen, sedan skickar ni den vidare fast med bokstaven X.

Jo. En annan grej med den här utmaningen är att den kan skickas tillbaks till dom som redan haft den, eftersom varje bokstav är ny…

So here goes:
W.....Whitney....finns bara en Whitney! O så naturligtvis Wonder....Stevie Wonder! The Man himself, THE singer songwriter of all singer songwriters inom soulmusiken! Dionne Warwick, en DIVA värd respekt och aktning. "What the world needs now is love sweet love" e en klassiker som man kan nynna i evigheter.

Jag utmanar vidare Mrs Mulatt, Malin (Livet i Helhet) och Tonårsmorsan, som verkar vilja ha tillbaka utmaningen ;)

Utmaning: den första kyssen!

Är utmanad av Mrs Mulatt att berätta om den första kyssen.....so here goes:
Jag var 13 år, han 15. Jag var vansinnigt kär i honom....Dominik. Han hade börjat få lite mustagefjun....det kittlade. Vi var hemma hos honom, mina föräldrar satt i vardagsrummet med hans mamma och pratade skit. Vi satt på hans rum och lyssnade på musik. Jag hade fjärilar i magen....och när ja inser att han lutar sig över mig för att kyssa mig trodde ja jag skulle gå isönder.
Att man kysstes med tungan hade man ju sett på tv liksom....inte i samma utsträckning som på tv idag.....filmerna man fick se när ja var liten var inte lika fyllda av sex som idag....men att detta skulle bli en sådan kyss var jag inte beredd på.
Kan väl inte påstå att det var en stor hit...lite slibbigt haha. Men det blev liiite bättre med övning ;)

Glashalt ute!!!

Varningarna duggar tätt i nyhetssvären. Blixthalka i Skåne. Jo det vill ja lova!
2 cm tjockt lager av snö, regn och slask på gator och gångbanor har frusit. Bokstavligen trubbig isbana. Försök va ute me en livlig valp i detta väder!
Kan tala om att det ät en upplevelse utan dess like. Att ja kom hem utan brutna ben är ett underverk! Suck.....

fredag 4 januari 2008

Växtvärk och störd nattsömn

Jag och maken är bortskämda med att vår son nästan alltid har sovit hela nätter (bortsett från när det skulle komma nya tänder och vid feber o så). Sonen besväras av växtvärk nattetid och vi är nu inne på 5:e natten i rad där han vaknar med smärta och kramp i vader, knän och lår. Jag masserar o masserar. Värmedyna hjälper lite. O så somnar han en sväng, för att sedan vakna lagom tills man själv lyckats somna om.....
Känner mig lagom mör just nu kan ja lova.
Det går i omgångar liksom, kan vara lugnt i veckor och tom månader.....o sen pang, hålla på i nån vecka eller så.....
Stackarn har såååå ont nattetid, för att sedan va helt obesvärad dagtid!

Så här står det på sjukvårdsupplysningen på nätet:


"Värk i benen på natten

Ett barn som är helt utan besvär på dagen men som vaknar på natten och har ont i benen kan ha växtvärk. Växtvärk är vanligast hos barn i förskoleåldern men kan förekomma ända upp till puberteten. Det är fortfarande oklart vad som orsakar växtvärk.

Ofarligt men påfrestande

Barn som har växtvärk får oftast ont i vaderna, låren eller knävecken. Värken kommer bara nattetid, sitter i båda benen eller varierar från sida till sida. Den brukar vara i ett par timmar. Enstaka barn har besvär nästan varje natt, andra en gång i veckan eller mer sällan. Det kan variera från barn till barn hur kraftig värken är.

Även om barnet ibland kan ha mycket ont, är värken inte farlig. Däremot kan det vara påfrestande för både barn och föräldrar, eftersom nattsömnen blir störd.

Massage och värme kan lindra

Att massera benen kan lindra samtidigt som barnet blir tröstat av att ha någon hos sig. Värme kan också hjälpa. Ofta känns det skönt med ett par varma strumpor, benvärmare eller en filt runt benen.

Receptfria läkemedel

Om inte massage och värme hjälper kan man pröva att ge receptfria smärtstillande läkemedel. Det finns medicin som innehåller paracetamol, till exempel Alvedon eller Panodil, eller medicin som innehåller ibuprofen, till exempel Ipren och Ibumetin"

onsdag 2 januari 2008

En värld under vatten





Idag har vi varit på besök på Danmarks Akvarium utanför Köpenhamn. En mkt trevlig upplevelse.





Sonen och hans kompis var helt fascinerade och kunde inte titta sig mätta på alla färgsprakande varelser. Exemplar av clownfiskar fick glada "Nemo"-utrop samt fiskar som "Doris". Enorma vattensköldpaddor och bläckfiskar, rockor i olika färger tillsammans med inhemska fiskar som gäddor och abborrar. Vet inte hur många olika akvarier där var, men ett besök väl värt varje krona.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...